پخش زنده
امروز: -
محققان دانشگاه بريتيش کلمبيا میکروسکوپی ساخته اند که با استفاده از آن می توان برخی ضایعات و تومورهای پوست را بدون بریدن، تشخیص داد و درمان کرد.
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صداوسيما به نقل از پایگاه خبری یورک آلرت؛ محققان علوم پزشکی در دانشگاه بریتیش کلمبیا در کانادا میکروسکوپی ساخته اند که با استفاده از آن می توان برخی ضایعات و تومورهای پوست را بدون بریدن، تشخیص داد و درمان کرد.
دکتر هاروی لوی و همکاراش در این دانشگاه اعلام کردند این میکروسکوپ تخصصی توانایی تشخیص بیماری ها از جمله سرطان پوست را دارد و قادر است بدون نیاز به جراحی آنها را درمان کند.
نتایج بررسی این محققان در شماره اخیر نشریه پیشرفت های دانش Science Advances منتشر شده است.
محققان معتقدند این فناوری امکان تصویربرداری فوری از پوست را فراهم می آورد و هنگامی که بخشی از ساختمان سلول، غیر طبیعی شناخته شود می توان با استفاده از این میکروسکوپ و بدون نیاز به بریدن و جراحی، ضایعه را درمان کرد.
این وسیله، نوعی میکروسکوپ مولتی فوتونی کاربردی تخصصی است که امکان تصویر برداری از بافت زنده به عمق یک میلی متر را می دهد و این کار را از طریق یک ستون تابشی پرتوهای مادون قرمز فوق سریع انجام می دهد.
وجه تمایز این وسیله با دیگر تجهیزات میکروسکوپی، توانایی آن نه تنها در تصویربرداری دیجیتالی از بافت زنده بلکه درمان ضایعات بافتی، با استفاده از تقویت تابش گرمای حاصل از لیزر است.
میکروسکوپ ابداعی محققان به آنها امکان می دهد روی محل دقیق ضایعه تمرکز کنند و آن را تشخیص دهند و به موقع به درمان آن بپردازند.
از این وسیله می توان برای درمان هر ضایعه ای در بدن که نور به آن می رسد استفاده کرد؛ از جمله این بافت ها می توان به اعصاب و عروق خونی پوست، چشم، مغز یا دیگر اندام های حیاتی بدن اشاره کرد.
دکتر هاروی افزود با این وسیله می توان مسیر عروق خونی را بدون تاثیر مستقیم بر روی هر کدام از آنها تغییر داد.
محققان امیدوارند با این روش بتوانند سرطان های پوستی را به سادگی و در کوتاه ترین زمان ممکن درمان کنند.
سلولهای سرطانی از سازوکارهای عادی تقسیم و رشد سلولها جدا میافتند. علت دقیق این پدیده نامشخص است ولی احتمال دارد عوامل ژنتیکی یا عوامل بیرونی همچون ویروس و مواد سرطان زا موثر باشد.
در یک جاندار سالم، همیشه بین میزان تقسیم سلول، مرگ طبیعی سلولی و تمایز، تعادل وجود دارد.
سرطان شامل همه انواع تومورهای بدخیم میشود که در پزشکی آنها را بیشتر با نام نئوپلاسم میشناسند.
احتمال بروز سرطان در سنین مختلف وجود دارد ولی احتمال بروز سرطان با افزایش سن زیاد میشود سرطان باعث ۱۳٪ مرگها است و براساس گزارش انجمن بهداشت آمریکا سالانه هفت میلیون و ششصد هزار نفر بر اثر سرطان مي ميرند.
سرطان، ویژه انسان نیست و همه جانوران و گیاهان پرسلولی نیز ممکن است به سرطان دچار شوند.
در جنین میزان تکثیر سلولها بیشتر از مرگ طبیعی سلولی است اما در جاندار بالغ میزان مرگ سلولی و تقسیم سلولی به تعادل میرسد.
سرنوشت سلول در هر زمان، به طور کاملاً دقیق، به وسیله فاکتورهای رشد، پیامهای محیطی و برخی پروتئینها و پیام رسان های سلولی، کنترل میشود.
جهشهایی که به تغییر هر یک از فاکتورهای موثر در سرنوشت سلول منجر میشوند باعث به هم خوردن نظم دقیقی که در تنظیم رشد و تکثیر و تمایز سلول هاوجود دارد میشود و میتواند به بروز سرطان منجر شود.
سلولهای سرطانی کنترل خود را بر چرخه سلولی از دست داده و به طور مداوم و بدون توجه به پیامهای سلولی و فاکتورهای رشد، به تکثیر ادامه میدهند.