پخش زنده
امروز: -
قائم مقام نمایشگاه قرآن: بیست و هفتمین دوره این نمایشگاه نسبت به سالهای گذشته ملیتر و بین المللیتر شده است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ حجت الاسلام سید حمید حسینی در گفتگوی اخبار قرآنی شبکه قرآن درباره چگونگی برگزاری بیست و هفتمین نمایشگاه بین المللی قرآن افزود: یکی از اقداماتی که در هر حوزه برای تقویت و هم افزایی آن انجام میشود برگزاری نمایشگاههایی است که با حضور فعالان و علاقه مندان آن عرصه است.
وی گفت: در این نمایشگاه تولیدات قرآنی، نشر قرآنی و اقتصاد قرآنی در نظر گرفته شده و حتماً باید رویدادها و هم افزایی در این نمایشگاه پیگیری و در نظر گرفته شود.
حجت الاسلام حسینی افزود: این نمایشگاه علاوه بر هدف اصلی خود یک هدف مهم دیگر در فضاسازی و ترویج فرهنگ قرآنی را پیگیری میکند و حضور مردم در نمایشگاه قرآن باعث شده است در ماه رمضان، فضای قرآنی کشور تقویت شود.
وی با اشاره به این که این نمایشگاه امسال نیز این هدف را پیگیری میکند، گفت: در این نمایشگاه تولید کنندگان، ناشران و فعالان قرآنی گرد هم جمع شده اند و ما شاهد استقبال بسیار خوب علاقمندان و مردم هستیم.
قائم مقام نمایشگاه قرآن افزود: یک جشنواره و یک محفل قرآنی در ماه رمضان شکل داده شده و امیدواریم برکات این فضای قرآنی در روح و جان ما و در جامعه ما متجلی شود و ما هر روز قرآنیتر شویم.
حجت الاسلام حسینی در خصوص مهمترین تفاوت نمایشگاه امسال با سالهای گذشته گفت: ملیتر شدن نمایشگاه، بین المللیتر شدن نمایشگاه، به صرفه و اقتصادی شدن و کم هزینهتر شدن نمایشگاه و بهره گیری از فناوریهای نوین و فضای مجازی از مهمترین تفاوتهای نمایشگاه امسال با سالهای گذشته است.
وی افزود: در خصوص ملیتر شدن نمایشگاه سعی کردیم با فراخوانی که از ابتدای امسال دادیم از همه مردم و مراکز خواستیم تا توانمندیهای خود را بدون هیچ مرزبندی اعلام کنند و در این فراخوان بیش از ۷۰۰ طرح از سراسر کشور دریافت شد و تمامی طرحها در کمیتههای تخصصی بررسی شده است و به شورای برنامه ریزی نمایشگاه آمد.
حجت الاسلام حسینی گفت: در خصوص بین المللی شدن نمایشگاه نیز اقداماتی انجام شده از جمله این که بخش بین المللی نمایشگاه از سال گذشته احیا شده و امسال با قدرت و وسعت بیشتری این بخش فعالیت کرده و از ۱۰ کشور نمایندگان قرآنی حضور دارند و محصولات قرآنی خود را عرضه میکنند و ارتباطاتی با مؤسسات قرآنی داخلی ما برقرار کردند.
وی در خصوص به صرفه و اقتصادیتر شدن نمایشگاه افزود: کشور ما به خاطر تحریم ها، تورم و مسائل اقتصادی و همچنین وقوع سیل در برخی از مناطق از نظر اقتصادی با مشکلاتی روبرو است و توقع عمومی مردم این است که هزینههایی که برای نمایشگاه داده میشود کمتر شود و ما سعی کردیم با حذف بسیاری از حواشی و کوچکتر کردن نیروهای انسانی از ۳۳ کمیته به ۱۴ کمیته و همچنین با محدود کردن فضا و روزهای نمایشگاه، در هزینهها صرفه جویی کنیم، اما نمایشگاه را کیفیتر برگزار کردیم و تصور ما این است که نمایشگاه با کاهش هزینه ها، کیفیتش افت نکرده است.
قائم مقام نمایشگاه قرآن گفت: در خصوص بهره گیری از فناوریهای نوین و فضای مجازی هم اقداماتی صورت گرفته و یکی از ابزارهای صرفه جویی استفاده از فضای مجازی است.
حجت الاسلام حسینی با اشاره به الکترونیکی شدن دریافت و پرداختها افزود: در این نمایشگاه به موازات فعالیتهای فیزیکی در فضای مجازی هم فعال هستیم و بسیاری از اقدامات در آنجا انجام میشود.
وی گفت: بسیاری از افرادی که نمیتوانند به نمایشگاه قرآن بیایند با حضور در باشگاه همراهان نمایشگاه میتوانند در مسابقات شرکت کنند و با توجه به مشارکت آنها در مدیریت نمایشگاه و فعالیتهای قرآنی تا سقف ۳۰۰ هزار تومان بن بلاعوض دریافت کنند.
حجت الاسلام حسینی افزود: یکی از صرفه جوییهایی که در نمایشگاه انجام شد این است که به جای این که برای راهنمایی کاغذ چاپ کنیم با استفاده از فضای مجازی شرایطی را فراهم کردیم که افراد میتوانند با موبایل خود نقشه نمایشگاه را بگیرند و استفاده کنند.
وی با اشاره به این که نمایشگاه در حال حاضر آماده است و هیچ بخش تکمیل نشدهای وجود ندارد، گفت: نمایشگاه قرآن بلافاصله بعد از نمایشگاه کتاب برگزار شد و همین امر باعث شد ما با تنگناها و مشکلاتی روبرو شویم، زیرا غیر از فضای مصلی، فضای مناسب دیگری برای برگزاری این نمایشگاه وجود ندارد.
قائم مقام نمایشگاه قرآن افزود: نمیتوانستیم زمان نمایشگاه کتاب را هم تغییر دهیم، زیرا نمایشگاه کتاب زمانبندی دارد و حتماً باید در اردیبهشت برگزار شود و ما چارهای نداریم که طی چند سالی که نمایشگاه قرآن با نمایشگاه کتاب هم زمانی دارد به همین صورت نمایشگاه قرآن را برگزار کنیم.
حجت الاسلام حسینی در خصوص استقبال از این نمایشگاه گفت: دیشب استقبال از نمایشگاه بسیار خوب بود و فراتر از انتظار ما بود و ما سعی کردیم پشتیبانیهای نمایشگاه را به شدت افزایش دهیم، اما به خاطر استقبال زیاد ما با کمبودهایی نیز روبرو بودیم.
وی افزود: ما همه تلاش خود را برای برگزاری نمایشگاه کردیم، اما ابعاد نمایشگاه وسیع است و انتظارات گوناگونی وجود دارد و ما حتماً مشکلات را برطرف میکنیم و تلاش میکنیم که نارساییها کمتر شود.
حجت الاسلام حسینی در خصوص راهنماهای نمایشگاهها گفت: علاوه بر نقشههایی که در موبایل برای راهنمایی در نظر گرفته شده تلویزیونهای بزرگی نیز در سطح نمایشگاه گذاشته شده تا راهنمایی بخشها را اعلام کند.
وی در خصوص بخش کودک و نوجوان افزود: این بخش بسیار جذابتر از سالهای گذشته شده و شبها از این بخش استقبال بسیار زیادی انجام میشود.
قائم مقام نمایشگاه قرآن در خصوص فضای بیرون مصلی نیز گفت: از همکارانمان در مصلی برای همکاریهای صورت گرفته تشکر میکنم و میخواهم که در آماده سازی فضای بیرون کمک بیشتری به ما بکنند.
حجت الاسلام حسینی افزود: نمایشگاه از ۵ بعدازظهر تا ۱۲ شب باز است و با توجه به این که در کنار نمایشگاه ایستگاه مترو وجود دارد ساعت کار مترو را افزایش دادیم تا بازدید کنندگان راحتتر تردد کنند.
وی گفت: نمایشگاه از نظر آثار قرآنی چند درجه ارتقا یافته و قویتر شده و خانوادههایی که به این نمایشگاه میآیند دست پر برمی گردند.
حجت الاسلام حسینی افزود: بستههای افطاری ساده نیز تدارک دیده شده که در اختیار عزیزان قرار میگیرد و در این زمینه شهرداری تهران و بانک صادرات هم ما را همراهی میکند.
وی با بیان این که در برگزاری نمایشگاه قرآن باید تمام نهادهای قرآنی در کنار هم قرار بگیرند، گفت: امیدواریم در سال آینده نمایشگاه گستردهتر و با حضور همه معاونتها داشته باشیم.
قائم مقام نمایشگاه قرآن افزود: برای اجرای نمایشگاه قرآن از سال گذشته یک دبیرخانه دائمی تشکیل دادیم و امسال هم قصد داریم آن را فعال نگه داریم.
حجت الاسلام حسینی گفت: نمیتوانیم نمایشگاه قرآن را به صورت دائمی داشته باشیم، ولی سعی میکنیم نمایشگاههای قرآن را از نظر تنوع زیاد کنیم و این نمایشگاه در ۱۹ استان غیر از تهران نیز برگزار میشود.