به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما مرکز کرمانشاه، پویا طالب نیا افزود: قبل از شروع مطالعات منطقه اورامانات، با همکاری دفتر ثبت
میراث فرهنگی، بر روی منظر فرهنگی میمند به عنوان یک الگو، مطالعاتی صورت گرفت.
وی اظهار داشت: روند و فصلهای تعریف شده پرونده میمند شناسایی و برای اورامانات نیز فصل بندیها تعریف و بخشی از مطالعات انجام شد.
مدیر پایگاه اورامانات خاطرنشان کرد: مطالعات مردم شناسی، معماری، تاریخی که بررسی و فهرست بندی حدود ۵۰۰ سند و نسخ مختلف شامل احکم حکومتی، دیوان شعر، منظومات عاشقانه اسناد سیاسی و اجتماعی، مطالعات باستان شناسی و نقوش است را نیز انجام داده ایم.
طالب نیا یادآور شد: اطلس باستان شناسی کردستان تدوین شده است و سعی میکنیم ظرف یکی دو ماه آینده اطلس باستان شناسی بخش کرمانشاه نیز تدوین شود.
مدیر پایگاه منظر فرهنگی اورامانات گفت: سعی کرده ایم از جدیدترین متدهای جهانی برای مطاعات و تحقیقات استفاده کنیم و برای هر بافت طبیعی و تاریخی حدود ۴۶ شیت نقشه طراحی شده است.
طالب نیا همچنین از گردآوری پنج پرونده آثار طبیعی برای ثبت ملی خبر داد و افزود: کارگاههای آموزشی و فعالیتهای فرهنگی و همایشهای تخصصی نیز در این زمینه برگزار شده است.
وی اظهار داشت: ایجاد بانک اطلاعاتی، مرمت آثار و بافت ها، تحلیل علوم طبیعی و شناسایی ۱۲ گونه لاله واژگون منحصربه فرد در منطقه اورامانات و شناسایی شیر محلی روستای داریان از دیگر اقدامات انجام شده است.
مدیر پایگاه منظر فرهنگی اورامانات گفت: در چهار شهرستان استان کرمانشاه که در منطقه اورامانات قرار گرفته اند ۲۰۰ اثر به ثبت ملی رسیده و این درحالیست که در استان کردستان تنها ۱۲ اثر به ثبت ملی رسیده است.
طالب نیا همچنین به فهرست بندی و گردآوری حدود ۲ هزار مقاله و کتب و مجلات تخصصی حوزه اورامانات خبر داد.