پخش زنده
امروز: -
دامپزشکی خراسان جنوبی در اطلاعیه ای از مردم خواست با توجه به آغاز فصل گرما، برای پیشگیری از ابتلا به تب خونریزی دهنده و کشنده کریمه کنگو، توصیه های دامپزشکی را جدی را بگیرند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز خراسان جنوبی، اداره کل دامپزشکی استان در اطلاعیه ای از مصرف کنندگان فرآورده های خام دامی خواست نکات بهداشتی و اصولی را رعایت و برای حفظ سلامت خود، گوشت قرمز مورد نیازشان را فقط از قصابی ها تهیه کنند.
بر اساس این اطلاعیه ضروری است با توجه به گرم شدن هوا و افزایش احتمال شیوع این بیماری، مصرف کنندگان از کشتار غیرمجاز دام و یا خرید گوشت از قصاب های خانگی و یا تهیه گوشت فاقد مهر و لیبل بهداشتی دامپزشکی خودداری کنند.
همچنین با توجه به اینکه تماس انسان با خون و بافت های آلوده ی دام می تواند برای انسان بیماری زا باشد لازم است در صورت مواجه با گوشت تازه ( به صورت گرم ) حتما گوشت و آلایش خوراکی (کبد،جگر، قلوه) را پیش از مصرف، حداقل به مدت ۲۴ تا ۴۸ ساعت در یخچال نگهداری کنند.
علاوه بر این می بایست حتی الامکان هنگام خرد کردن گوشت و آلایش خوراکی از دستکش استفاده شود.
همچنین افرادی که با دام سر و کار دارند هنگام کار از وسایل محافظت فردی از قبیل دستکش، ماسک، چکمه و لباس کار مناسب و عینک استفاده و بعد از انجام کار روزانه دست ها، وسایل و البسه کار را شستشو و ضدعفونی کنند.
همچنین افراد شاغل در دامداری ها و کشتارگاه ها پیش از آغاز کار می بایست از نبود خراش و جراحت پوستی اطمینان حاصل و از تماس مخاطی بدن با خون و ترشحات دام کشتاری خودداری کنند.
همچنین در صورت ایجاد هرگونه زخم یا جراحت جلدی در حین کشتار و یا بروز علائم بیماری هرچه سریعتر باید به مراکز بهداشتی درمانی مراجعه شود.
در این اطلاعیه از دامداران خواسته شده است با توجه به اینکه عامل انتقال این بیماری کنه است، سمپاشی دام و جایگاه نگهداری دام ها را هر چه سریعتر آغاز کنند.