• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۴۲۷۰۴۵
تاریخ انتشار: ۲۵ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۱۲:۳۴

شکاف در درون گروه "بی " و تله هایی که برای هم پهن می کنند

گروه آشوب ساز "بی" درخصوص ایران هدف مشترکی دارند با این تفاوت که بن زائد و بن سلمان می کوشند پای امریکا را به جنگ با ایران بکشانند اما بولتون و نتانیاهو به دنبال قربانی کردن عربستان و امارات در گرداب جنگ هستند.

در گذشته وقتی اهدافی در داخل عربستان مورد حملات پهپادهای نیروهای مقاومت مردمی یمن به رهبری انصار الله قرار می گرفت، این حملات عمدتا با سکوت همراه می شد و ظاهرا علتش این بود که سعودی ها فکر می کنند اعلام و تایید این حملات به نفع انصار الله و نوعی شکست برای آنها در برابر افکار عمومی داخلی و بین المللی است اما این بار به محض اینکه دو تا تاسیسات نفتی این کشور مورد حملات پهپادهای نیروهای مقاومت مردمی یمن قرار گرفت خبر آن بلافاصله از سوی مقامات این کشور از جمله خالد فالح وزیر نفت و انرژی تایید و اعلام و به سرعت در رسانه های عربستان منتشر شد.
یک روز پیش از این نیز عربستان اعلام کرده بود که دو فروند از نفتکش هایی که در بندر فجیره امارات مورد حملات انفجاری قرار گرفته بودند به عربستان تعلق دارد. حال سوال این است که چه عواملی موجب اتخاذ یک چنین رویکردی شده که در مقایسه با رویکردهای قبلی این کشور در برابر حوادث مشابه متفاوت است و چه اهدافی در پشت پرده دنبال می شود و یا چه کاسه ای زیر نیم کاسه است؟
در پاسخ می توان گفت که عربستان همانند رژیم صهیونیستی برای کشاندن پای ترامپ به جنگ با ایران به هر دری می زند و به هر بهانه ای متوسل می شود و با توجه به سابقه تاریخی و نقشی که حمله به کشتی ها در کشاندن پای امریکا به جنگ های خانمان سوز اول و دوم جهانی داشته و همچنین رویکرد تهاجمی که امریکا بعد از واقعه 11 سپتامبر در پیش گرفته در تلاش است اولا از خود یک قربانی بسازد و دوم اینکه تهدید خود را با توجه به تاثیراتی که بر بازار نفت می گذارد، تهدید جهان معرفی کند و در اینجاست که راز اصرار عربستان بر علنی کردن و افشای حملات انفجاری مشکوک به کشتی های نفتی در بندر فجیره علیرغم رویکرد اعلامی و اعمالی مقامات و رسانه های امارات بخصوص فجیره در سرپوش گذاشتن بر این انفجارها و عادی نشان دادن اوضاع و همچنین اعلام سریع خبر حمله پهپادهای نیروهای مقاومت مردمی یمن به تاسیسات نفتی عربستان از سوی مقامات و رسانه های عربستان آشکار و روشن می شود.
همچنین به نظر می رسد عربستان به بازتولید و مهندسی معکوس حملات 11 سپتامبر در سطح محدود کرده که بر اساس آن طرف مهاجم ابتدا از خود یک قربانی می سازد و سپس تلاش می کند تهاجمات بعدی خود را توجیه کند و از این دید احتمال اینکه عربستان یک طرح تهاجمی هم در اختیار داشته باشد بعید نیست.
آنچه در این میان مسلم است اینکه عربستان و شخص بن سلمان در این طراحی ها تنها نیست و بی تردید دیگر عناصر گروه "بی" بخصوص نتانیاهو و موساد وهمچنین بولتون را در کنار خود دارد و نکته قابل توجه و تامل در این میان این است که این طرح و سناریو به گونه ای طراحی شده است که هزینه های آن تماما بر دوش بن سلمان و بن زاید بیفتد و از این دید برخلاف تصور بن زاید و بن سلمان که تصور می کردند می توانند پای امریکا را به جنگ با ایران بکشانند درست برعکس این بن سلمان و بن زاید هستند که دارند در تله بولتون و نتانیاهو می افتند و این نشان می دهد که گروه آشوب ساز و جنگ طلب" بی" ضمن اینکه طرح و هدف مشترک را پیش می برند اما در جایی که بنا بر هزینه دادن و قربانی دادن باشد همدیگر را جلو می اندازند و سعی می کنند از دیگری برای خود سپر و محافظ بسازند و با توجه به تجارب و سابقه طولانی که بولتون و بنیامین به واسطه نزدیکی به شرکت بلک واتر در این کارها دارند بی تردید قربانی اول و آخر در این ماجرا بن سلمان و بن زاید خواهند بود و عقلای قوم در این دو کشور می توانند تا دیر نشده این دو را از حلقه گروه "بی "جدا کنند چرا که این دوفرد تازه به دوران رسیده و جاه طلب امارات و عربستان را به لبه پرتگاه می برند.
-----------------------------
احمد کاظم زاده

­
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
دستگیری ۹ حفار غیرمجاز در منطقه سورت ساری
رزمایش نظارتی سه‌روزه آرد و نان در سراسر مازندران
جدیدترین گزارش پزشکی وضعیت رضا امیرخانی
تاکید بر تسریع طرح‌های نیمه تمام در سفر رئیس جمهور به خراسان جنوبی
ادامه توزیع تجهیزات وزنه برداری در استان زنجان
تجلیل از پژوهشگر زنجانی در جشنواره پژوهشگران، فناوران و نوآوران کشور
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۲۷ آذر ۱۴۰۴
کشف صدها تن برنج احتکار شده در آبادان
تقویم و اوقات شرعی پنج شنبه ۲۷ آذر ۱۴۰۴ به افق قم
کم سابقه ترین بارش ها در استان کرمان
ششمین جشنواره فیلم بسیج برگزیدگان خود را شناخت
۱۵ مسجد شهرستان صومعه‌سرا میزبان معتکفان
البرز میزبان نخستین دوسالانه ملی نقاشی جوان
استمرار بارش برف و باران در سمنان
برخورد دو خودرو در جاده بابل به بهنمیر؛ ۳ کشته و ۵ مصدوم
بهره برداری از فرهنگسرای امام علی (ع) در نظرآباد
اجرای طرح پویش یلدای مهربانی بهزیستی در کیش
آغاز فصل اجرایی منطقه آزاد تجاری مهران
دومین همایش زکات شهرستان انار
بیش از ۷۷ درصد صادرات البرز در بخش صنعت است
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
فرماندهان جدید نیروی هوایی و پدافند هوایی منصوب شدند
میزان بارش ها در استان کرمان طی ساعات گذشته
فیروزآباد با ۱۳۳ میلیمتر باران رکورد دار بارش ها در فارس
واریز اعتبار مرحله پنجم کالابرگ الکترونیکی از شنبه ۲۹ آذر
قطعی آب برخی مناطق به دلیل کاهش ظرفیت تولید تصفیه خانه بزرگ آب گیلان
بلوغ روابط تهران و مسکو، نشانه پایان نظم تک‌قطبی
پدافند هوایی شعار ارتش فدای ملت را معنا کردند
روحیه استکبارستیزی امام (ره) در عرصه بین الملل جذابیت دارد
هشدار نارنجی بارندگی برای ۲۳ استان کشور
جاده های خراسان رضوی در زیر کولاک، برف و باران
بارش برف در چهارمحال و بختیاری
برف و باران قم را به رنگ زمستان درآورد
ساعت کاری بانک‌ها از اول دی اعلام شد
دشمن شکست‌خورده و به جنگ روانی روی آورده است
آخرین وضعیت بارش در هرمزگان تا ساعت ۶ صبح ۲۶ آذر ۱۴۰۴
باران و برف مدارس فارس را غیرحضوری کرد  (۴۱ نظر)
فیروزآباد رکوددار بارش های فارس  (۴ نظر)
فرماندهان جدید نیروی هوایی و پدافند هوایی منصوب شدند  (۱ نظر)
حجم مبنا در بورس حذف شد  (۱ نظر)
اقدامات بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز ادامه دارد  (۱ نظر)
برف و باران به فارس رسید  (۱ نظر)
مزایده بیش از ۴۰۰ دستگاه خودرو و موتورسیکلت توقیفی در استان اصفهان  (۱ نظر)
مصوبه افزایش سن ورود به دانشگاه فرهنگیان ابلاغ شد  (۱ نظر)
سردار زهرایی: ایجاد ۱۱۰ هزار فرصت شغلی از ابتدای سال تاکنون  (۱ نظر)
یک هزار میلیارد تومان از مطالبات بیمه درمان بازنشستگان تسویه شد  (۱ نظر)
هشدار سطح قرمز هواشناسی در هرمزگان  (۱ نظر)
رئیس قوه قضائیه مهمان مردم استان مرکزی  (۱ نظر)
آغاز طرح ترافیکی زمستانی پلیس با مشارکت ۹۱ هزار نیروی امدادی در جاده‌ها  (۱ نظر)
همکاری ایران و چین یک ضرورت ژئوپلیتیکی است  (۱ نظر)
سامانه بارشی جدید در راه تهران  (۱ نظر)