ناصر ریاحی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما؛ افزود: اعضای کمیسیون های سازمان غذا و دارو یا از مدیران همین سازمان هستند و یا از جانب وزیر بهداشت تعیین شده اند و شخص دیگری از تشکل ها را حتی به صورت عضو ناظر هم در آنجا نمی پذیرند؛ در این کمیسیون ها پشت درهای بسته تصمیم گیری می کنند و تصمیم هایشان متناقض و اغلب به صورت سلیقه ای است در آنجاست که گفته می شود امضاهای طلایی نقش می بندد.
وی گفت: مقررات پیچیده و بی اعتنایی به بخش خصوصی زمینه ساز رانت و فساد و امضاهای طلایی است. از سوی دیگر فرآیندهای مبهم اداری و مسأله چندنرخی بودن ارز نیز باعث فساد شده است.
ریاحی گفت: چندین بار اعلام کرده ایم که ما ارز دولتی نمی خواهیم و به همان نرخ آزاد حساب کنند و ما به التفاوت آن را به بیمه ها بدهند تا فشار به بیماران نیاید اما توجهی به این مسأله نمی شود.
رئیس اتحادیه واردکننده گان دارو افزود: صرف اعلام مسأله رانت کافی نیست و وزیر محترم بهداشت درمان و آموزش پزشکی باید با این موضوع برخورد کند و اگر مطلبی اعلام می کنند به صورت شفاف و دقیق منظورشان را بگویند.
وی با اشاره به موضوع واردات فوریتی دارو گفت: بنا بود تنها در زمان هایی که با مسأله کمبود دارو مواجه می شویم بدون درنظر گرفتن قیمت و شرایط نگهداری دارو، از قانون واردات فوریتی استفاده شود اما در سال های اخیر موضوع فوریتی ها تبدیل به اصل واردات شد و مرتب از این طریق دارو وارد شد.
وی افزود: ما شاهدیم در مواردی که هنوز لیست کمبودهای دارویی اعلام نشده، داروی برخی از واردکنندگان فوریتی در گمرک حاضر است و این یعنی آنها از قبل اطلاع یافته اند که قرار است چه لیستی اعلام شود.
وی گفت: اگر دارویی را کم داریم باید از خود تولیدکننده یا واردکننده آن به صورت شفاف بخواهند که آن را تأمین کند و اگر این اتفاق نیفتاد به صورت استثنایی از طریق فوریتی ها وارد کنند، این موضوع هم یکی از مصادیق رانت است.