کاشت چغندر قند به روش نشائی در آباده
برای نخستین بار چغندر قند به روش نشائی در منطقه کلوان آباده کشت شد.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما مرکز فارس، مدیر زراعت جهاد کشاورزی استان فارس گفت: توسعه کشتهای نشائی یکی از اولویتهای سازمانی وزارت جهاد کشاورزی است و بر این اساس امسال بیش از ۳۰ هزار هکتار از مزارع سبزی و صیفی استان به کشت نشائی اختصاص یافته است.
دهقان افزود: کاهش طول دوره رشد، کاهش مصرف آب، کاهش آفات و بیماریها و کاهش هزینههای مرحله کاشت و برداشت را از مزایای کشت نشایی چغندر قند عنوان کرد.
عضو هیئت علمی تحقیقات چغندرقند نیز گفت: در روش نشاکاری ۶۰ روز قبل از انتقال نشاء به زمین زراعی، به میزان یک میلیون و پانصد هزار بذر چغندر در یک درصد از زمین اصلی تهیه و پس از رشد به زمین اصلی منتقل میشود.
یوسف آبادی با بیان اینکه با اجرای این طرح از هدرروی بیش از ۴ هزار متر مکعب آب در هکتار جلوگیری میشود تصریح کرد: سرعت رشد چغندر قند در این حالت افزایش یافته، بنابراین عملکرد این محصول در هر هکتار در مقایسه با کشت مستقیم بذر ۳۰ درصد افزایش خواهد یافت.
پرویزی رئیس اداره امور فناوریهای مکانیزه جهاد کشاورزی فارس نیز گفت: دستگاه نشاءکار کاملا بومی که توسط محققین استان فارس ساخته شده است برای کاشت نشاء چغندر قند مورد استفاده قرار گرفته و کشاورزان با این دستگاه میتوانند هزینههای کاشت خود را به میزان قابل توجهی کاهش دهند.
افزود: دستگاه نشاءکار چغندر قند یکی از دستگاههایی که مورد حمایت جهاد کشاورزی استان فارس است و برای تهیه آن تسهیلات کم بهره و بلاعوض به کشاورزان اختصاص مییابد.