به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی مؤسسه خانه کتاب، نشست خبری و رونمایی از پوستر شصت و سومین جشنواره منطقه ای سینمای جوان و نخستین جشنواره ملی سینما و ادبیات (فیلم های اقتباسی) ۲۳ اردیبهشت با حضور نیکنام حسینی پور مدیر عامل خانه کتاب، صابر سهرابی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس، سید احمد احمدی زاده معاون سیاسی امنیتی استاندار فارس، ابراهیم گشتاسبی راد رئیس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری شیراز و علی جعفری معاون اداری مالی انجمن سینمای جوانان ایران در شیراز برگزار شد.
*تاکید بر حمایت خانه کتاب از فیلم ها و فیلمنامه های اقتباسی نیکنام حسینی پور مدیر عامل خانه کتاب به عنوان میهمان ویژه این نشست با اشاره به نویسندگان صاحب نامی که در شیراز پرورش یافته اند، این شهر را دارای ظرفیت های برجسته در حوزه سینمای اقتباسی توصیف کرد و گفت: امیدواریم شرایطی فراهم شود که ظرفیت های این حوزه در شهرستان های استان فارس هم شناسایی و شکوفا شوند.
حسینی پور در ادامه سخنان خود بیان اینکه نخستین جشنواره ملی سینما و ادبیات (فیلم های اقتباسی) در شهریورماه به میزبانی شیراز برگزار خواهد شد، ابرازداشت: پس از انقلاب در زمینه سینمای اقتباسی کارهای جدی انجام نشد و همین دغدغه باعث شد تا خانه کتاب با همکاری انجمن سینمای جوان در این زمینه ورود کند و سینمای اقتباسی را مورد حمایت قرار دهد.
وی با تأکید بر این که کتاب مبنای و پایه تمام هنرهاست، تصریح کرد: اگر فیلمنامه نویسان کشور بتوانند از کتاب های زیاد و مختلفی که در طول سال چاپ می شود اقتباس کنند و آنها را به فیلمنامه تبدیل کنند، علاوه بر اینکه هنر خود را نشان می دهند، مورد حمایت خانه کتاب نیز قرار می گیرند.
مدیرعامل خانه کتاب با اذعان براینکه یکی از وظایف نخبگان و اصحاب فرهنگ و هنرجامعه هدایت ذوق عامه به سوی کمال است؛ ابراز داشت: بعضی تحلیلگران معتقدند برخی فیلم های سینمایی سطح ذوق و سلیقه مردم را نزول می دهند و به همین دلیل باید فیلم هایی ساخته و فیلم نامه هایی نوشته شود که این سطح را بالاببرد.
حسینی پور در پاسخ به سوالی که حمایت خانه کتاب با چه شرایطی عملیاتی می شود، گفت: حمایت ها عمدتا در قالب تفاهم نامه هایی که با انجمن سینمای جوان و اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی داریم انجام می شود و نمود آن را می توان در تامین جوایز و ساخت فیلم های اقتباسی مشاهده کرد.
وی با بیان این که رسالت خانه کتاب انجام فعالیت های تبلیغی و ترویجی است، به برنامه های این موسسه در خارج از پایتخت نیز اشاره کرد و گفت: یکی از فعالیت های قابل توجه خانه کتاب در استان ها برپایی طرح های تابستانه، پاییزه و عیدانه کتاب است که در قالب آن کتابفروشی های منتخب کتاب های خود را با تخفیف ۱۵تا۲۵ درصدی در اختیار علاقه مندان قرار می دهند.
حسینی پور همچنین با اشاره به اینکه سقف خرید کتاب در سال جاری از رقم ۱۰۰ هزار تومان بالاتر خواهد رفت، گفت: هدف ما در این کار هم تشویق مردم به کتابخوانی و هم رونق اقتصاد کتابفروشی هاست.
مدیر عامل خانه کتاب، حمایت از کتابفروشی ها به عنوان پاتوق های فرهنگی را مورد تأکید قرار داد و گفت: یکی از پیشنهادهای ما برگزاری طرح های چهارگانه خانه کتاب به صورت استانی است و با توجه به پیشینه فرهنگی فارس، امیدواریم دستگاه های اجرایی در این موضوع ورود کنند و فارس در زمینه برگزاری طرح های فصلی کتاب پیشتاز باشد.
حسینی پور در ادامه با اشاره به دیگر فعالیت های خانه کتاب گفت: برگزاری جشنواره کتاب و رسانه، جایزه نقدکتاب، جایزه کتاب سال، جایزه جهانی کتاب سال و راه اندازی خبرگزاری تخصصی کتاب بخشی از فعالیت های این موسسه در زمینه ترویج و تبلیغ کتابخوانی است.
حسینی پور درباره برگزار نشدن طرح فصلی «عیدانه کتاب» نیز گفت: خیلی از کتابفروشی و ناشران اتفاق نظر داشتند که نوروز ما مشتریهای خود را داریم و چون نمایشگاه با این طرح فاصله زمانی کمی داشت اجرای عیدانه توجیه نداشت.
مدیرعامل خانه کتاب علت برگزار نشدن عیدانه کتاب را بدهی نزدیک به 2 میلیارد تومانی از بابت طرح پاییزه کتاب در سال گذشته و نبود اعتبار عنوان کرد و افزود: طرحهای فصلی کتاب اشکالاتی دارد که سعی میکنیم آن را کاهش دهیم و یارانهها را در راه صحیح قرار دهیم؛ سعی میکنیم امسال تابستانه کتاب را پررنگتر برگزار کنیم.
در ادامه، صابر سهرابی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس با اشاره به حوزه عملکرد و فعالیت انجمن سینمای جوان در زمینه های آموزش وتولید فیلم، حرکت این انجمن به سوی برگزاری جشنواره های بزرگ را به فال نیک گرفت و گفت: از روز دوم تا پنجم شهریور، شیراز میزبان 11 استان جنوبی کشور برای برگزاری جشنواره منطقه ای سینمای جوان خواهد بود.
سهرابی با بیان اینکه شیراز و فارس از ظرفیت ها و زیرساخت های مناسب برای پذیرش میزبانی این جشنواره برخوردار است، افزود: با توجه به سابقه طولانی این استان در تولید فیلم و معرفی بازیگران برجسته در سطح ملی، امیدواریم در زمینه تولید فیلم نیز گام های مهم تر و تأثیرگذارتری را برداریم و شرایطی را فراهم کنیم تا مدیران ارشد بتوانند برگزاری تعداد و حجم بیشتری از جشنواره های ملی را به شیراز واگذار کنند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با تأکید براینکه خبرهای خوبی در حوزه فیلمسازی شیراز در راه است، گفت: تلاش می کنیم شرایط مناسبی برای نمایش فیلم های کوتاه و مستند در این شهر فراهم شود و در گام نخست، سینما غزل تالار حافظ شیراز را 2 روز در هفته برای نمایش این فیلم ها اختصاص می دهیم.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی در خصوص برنامه های جنبی جشنواره نیز گفت: در این دوره علاوه بر کارگاه های دانش افزایی، کارگاه های فیلم و عکس، نقد و بررسی و همچنین ادبیات و سینما برپا خواهد شد.
*جشنواره ای پس از ۲۳ سال در شیرازدر ادامه این نشست سید احمد احمدی زاده معاون سیاسی امنیتی استاندار فارس با اشاره به پیشینه و ظرفیت های برجسته فرهنگی و هنری این استان، خواستار توجه بیشتر به برگزاری برنامه های این چنینی در شیراز شد و گفت: این جشنواره اتفاق مبارکی است که پس از ۲۳ سال در شیراز رخ می دهد و امیدوارم همه دستگاه های اجرایی برای برگزاری هرچه بهتر این رویداد مهم سینمایی، دست اندرکاران جشنواره را همراهی کنند.
احمدی زاده در بخش دیگری از سخنان خود نشاط، شادمانی و امید را گم شده مردم دانست، بیان داشت: یکی از ابزارها و مؤلفه هایی که می تواند شاخص های امید و نشاط در جامعه را تقویت کند، برگزاری برنامه های جمعی و این چنینی است؛ براین اساس حمایت خود را از برپایی چنین رویدادهایی اعلام می کنیم.
*امسال ۸ سینما محله در فرهنگ سراهای شیراز راه اندازی می شوددر ادامه ابراهیم گشتاسبی راد رییس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری شیراز نیز با اشاره به نقش انجمن سینمای جوانان در پرورش و تربیت کارگردانان و بازیگران برجسته در قبل و بعد از انقلاب، برگزاری جشنواره منطقه ای در شیراز را فرصتی مناسب برای کشف استعدادهای جوان، ایده پردازی های هنری و همچنین رشد سینما در کشور دانست.
گشتاسبی راد گفت: جشنواره منطقه ای سینمای جوان فضایی مناسب برای تعمق، تفکر و عمومیت یافتن تولید فیلم با هزینه های کم و ایده های بزرگ است.
وی با تأکید براینکه سازمان فرهنگی اجتماعی شهرداری از برپایی چنین جشواره هایی حمایت می کند، تصریح کرد: یکی از موارد مورد حمایت این مجموعه تولید فیلم در زمینه میراث فرهنگی و ناملموس شهر شیراز است.
معاون شهردار با اذعان بر اینکه شیراز شهری صاحب مکتب و دارای پیشینه فلسفی، عرفانی و هنری خاص خود است، افزود: معاونت فرهنگی شهرداری شیراز از تولید فیلم های حرفه ای و همچنین آماتور موبایلی در این زمینه ها به طور جدی حمایت می کند.
وی در پایان اعلام کرد: امسال ۸ سینما محله در فرهنگ سراهای شیراز راه اندازی می شود و این آمادگی را داریم جلسات نقد و بررسی فیلمهای جشنواره منطقهای «سروناز» را در این سینما محله ها برگزار کنیم.
*انجمن سینمای جوان ایران هیأت امنایی نمی شودمعاون اداری مالی انجمن سینمای جوانان ایران نیز در ادامه این نشست با تأکید بر تغییر رویکرد این انجمن از آموزش به سمت تولید، گفت: بیش از دو ماه از انتشار فراخوان جشنواره می گذرد و تا کنون تعداد قابل توجهی فیلم و عکس به دبیرخانه رسیده است.
علی جعفری در ادامه به تفاوت جشنواره منطقهای «سروناز» به میزبانی شیراز با دوره های قبل اشاره و خاطرنشان کرد: در این دوره به طور مستقل و به صورت ملی، فیلمهای اقتباسی در بخش ویژه مورد توجه قرار می گیرد.
وی از اختصاص ۲۲۰ میلیون تومان اعتبار به انجمن سینمای جوان فارس خبر داد و گفت: امسال در مجموع ۷ میلیارد تومان برای حمایت از تولید فیلم های کوتاه برای کل کشور با همکاری سازمان سینمایی در نظر گرفته شده است.
جعفری با بیان اینکه هر جشنوارهای که برگزار میشود باید تولید محتوا داشته باشد و بتواند با قدرت پا بگیرد، عنوان کرد: فیلمسازان هم باید بتوانند فیلم بسازند، از این رو نیازمند کمک های استانی در زمینه تأمین بودجه در رونق تولید فیلم کوتاه هستیم.
وی در بخش دیگری از سخنانش فیلم کوتاه را نمادی از روشنفکری و اندیشه دانست و گفت: برای نمایش عمومی آثار بعد از برگزاری جشنواره پاتوق فیلم را خواهیم داشت و پیشنهاد میکنم نمایش آثار کوتاه به طور هفتگی در مجموعه هنر شهر آفتاب انجام شود.
وی در پاسخ به سؤالی در خصوص طرح ادغام انجمن سینمای جوان گفت: با توجه به اینکه همه هزینهها را دولت نمیتواند تأمین کند طرحی در سازمان سینمایی مطرح بود که برمبنای آن انجمن سینمای جوان به صورت هیأت امنایی اداره شود، اما طرح شکل دیگری پیدا کرد و پیشنهاد شد که تا حصول نتیجه نهایی، به صورت آزمایشی در ۳ استان انجمن ها به صورت هیأت امنایی اداره شوند.
در پایان این نشست، از پوستر شصت و سومین جشنواره منطقهای سینمای جوان و نخستین جشنواره ملی سینما ادبیات با عنوان سروناز رونمایی شد.