به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز کُردستـــان، روزه داری علاوه بر تعالی روح، برای جسم نیز فواید بسیار ارزشمندی دارد.
مردم ۱۱ ماه به خوردن و آشامیدن میپردازند و از نعمتهای الهی بهره مند میشوند، یک ماه هم بنا به دستور شرع باید روزه داری کنند تا روح خود را از هرگونه آلودگی پاک سازند.
همان گونه که جسم برای ادامه حیات به غذا نیاز دارد، معنویت روح هم نیاز اساسی برای انسان است.
روزه در زندگى انسان تأثیرگذار است از همه مهمتر «بُعد اخلاقى» و فلسفه تربیتى آن است، روزه، روحِ انسان را «تلطیف» و اراده انسان را «قوى» و غرائز او را «تعدیل» مى کند.
روزه یک درس مساوات و برابرى در میان افراد اجتماع است، زیرا افراد متمکن، وضع گرسنگان و محرومان اجتماع را به طور محسوس درک میکنند.
امام جمعه دهگلان معتقد است: روزه گرفتن در ماه رمضان سبب رهایی از هرگونه افکار شیطانی، رهایی از تجملات دنیوی و غلبه کردن بر نفس میشود.
ماموستا عارف عنایتی میگوید: در حقیقت، بزرگترین فلسفه روزه همین اثر روحانى و معنوى آن است.
وی میگوید: روزه گرفتن نه تنها سبب آرامش قلبی و تقویت اراده در انسان میشود بلکه صبر و تحمل را به انسانها آموزش داده و آمادگی انسان برای سایر عبادتها را افزایش میدهد.
این ماموستا معتقد است: روزه به این دلیل واجب شده که میان فقیر و غنى، مساوات بر قرار شد و این به خاطر آن است که غنى، طعم گرسنگى را بچشد و نسبت به فقیر اداى حق کند.
محمّد مرادی یکی از روزه دارانی که در مسجد قبا بهاران سنندج پای صحبتهای او نشستم، میگوید: روزه اراده انسانها را تقویت میکند.
او که ۵۰ سال سن دارد و از سن ۱۵ سالگی روزه در ماه میهمانی خدا را ترک نکرده معتقد است: تزکیه نفس و درک کردن حال فقرا و دستگیری از آنها تنها با روزه گرفتن و گرسنگی و تشنگی میسر میشود.
اثر بهداشتى و درمانى روزه و اثر معجزآساى امساک در درمان انواع بیمارىها به ثبت رسیده و قابل انکار نیست.
پیامبر میفرماید: «روزه بگیرید، سالم مى شوید.»
پزشکان معتقدند که روزه داری در یک ماه، سیستم بدن را بازسازی میکند و دستگاه گوارش بعد از ماه رمضان، بهتر به فعالیت خود ادامه میدهد.
مى دانیم عامل بسیارى از بیمارىها زیاده روى در خوردن غذاهاى مختلف است، چون مواد اضافى جذب نشده به صورت چربیهاى مزاحم در نقاط مختلف بدن، یا چربى و قند اضافى در خون باقى مى ماند.
روزه زبالهها و مواد اضافى و جذب نشده بدن را مى سوزاند و در واقع بدن را «خانه تکانى» مى کند.
یکی از متخصصان داخلی بیمارستان کوثر سنندج هم میگوید: روزه باعث میشود در مغز بعضی تغییرات شیمیایی رخ دهد که بر سلامت مغز تأثیر مثبت میگذارد.
روزه از ابتلا شدن به بیماریهای آلزایمر و پارکینسون جلوگیری میکند.
دکتر هومن قصری معتقد است: بهبود سیستم قلب، مهمترین فایده روزه گرفتن در رمضان است.
او میگوید: روزه داری، سکته قلبی را کاهش میدهد و از طرف دیگر نارسایی قلبی را بهبود میبخشد.
این پزشک میگوید: روزه داری در ماه رمضان به سم زدایی بدن کمک میکند، به خصوص غذاهایی که دارای مواد افزودنی هستند و به مرور زمان تبدیل به سم میشوند.
وی اضافه میکند: وقتی فرد روزه دار است بدن او برای هضم غذا انرژی صرف نمیکند، به جای آن انرژی خود را برای سوزاندن اضافات بکار میگیرد و با بازسازی بدن، سلولهای جدیدتری در بدن تولید میشود.
خلاصه، روزه آثار و برکات فروانی دارد و انسان را به جهان فرشتگان صعود مى دهد، جمله «لَعَلَّکُمْ تَتَّقُون»؛ (باشد پرهیزگار شوید) اشاره به همه این حقایق است.
گزارش: میترا محمدی