پخش زنده
امروز: -
در شبکه پیچیده ای از تونل ها که برای سيطره بر دمشق در غوطه حفر شده بود ردپای سازمان های اطلاعاتی غربی و صهیونیستی به چشم می خورد.
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاری صداوسیما؛ پایگاه اینترنتی العهد لبنان در یادداشتی به قلم محمد عید آورده است: استفاده گروههای مسلح تروريستي در سوریه از تونل ها گزینه ای دور از انتظار نبود آن هم با توجه به این که ارتش سوریه و متحدانش آموختند که چگونه از دشمنان خود سبقت بگیرند.
اما نکته غافلگیرکننده وجود شبکه ای از تونل های پیچیده است که برای سرنگونی پایتخت طراحی شده بود, تونل هایی که اگر حمایت اطلاعاتی مستقیم غربی ها نبود, تروریست ها با استفاده از توان خود قادر نبودند در انتهای آنها خود را به بالای زمین برسانند. البته ارتش سوریه و متحدانش این موضوع را خیلی زود فهمیدند و طرح های لازم را برای شکست این راهبرد فراهم کردند.
زیر شهر دمشق و پیرامون آن، شهری دیگر از تونل های طبقاتی وجود دارد, تونل هایی که بسیاری انتظار دیدن آنها را داشتند اما به ذهن هیچ کس خطور نمی کرد که به شبکه ای چنین پیچیده, ممتد و در هم تنیده برسد که گروه های تروریستی برای ”شب سقوط پایتخت“ آماده کرده بودند.
یک منبع نظامی در غوطه شرقی علت استفاده گروه های تروریستی از این تونل ها را ناتوانی آنان برای رویارویی با ارتش سوریه روی زمین عنوان کرد و گفت آنها خیلی زود به این شگرد پناه بردند اما با وجود این، ارتش سوریه و متحدانش دهها عملیات تروریستها را برای ورود به برخی مواضع حساس در پایتخت و پیرامون آن از طریق شبکه تونل ها خنثی کردند.
این منبع با قاطعیت تاکید کرد که برنامه ریزی برای احداث شبکه تونل های پیچیده و مستحکم از خارج صورت گرفته و ساخت آنها با کمک سازمان های اطلاعاتی غرب و صهیونیست ها امکان پذیر شده است, سازمان هایی که انوع فناوری های جدید را در این زمینه در اختیار تروریست ها قرار داده بودند زیرا آنها ناتوان تر از آن بودند که بدون کمک این سازمان ها چنین شبکه ای ایجاد کنند.
منبع نظامی یاد شده، افزود مستندسازی شبکه تونل های حفر شده در غوطه, زمان و کار زیادی برد زیرا ارتش سوریه آن را مورد پیمایش و بررسی فراگیر و کامل قرار داد که در پی آن مشخص شد طول تونل های احداث شده زیر غوطه به صد و هفتاد کیلومتر می رسد که بیشتر آنها زیر خطوط تماس در مرزهای پایتخت قرار دارند یعنی زیر محله های القابون، جوبر، عربین و حرستا که فقط 34 کیلومتر آن زیر محله جوبر قرار داشت و طول تونل های پیمایش شده زیر شهر عربین به 24 کیلومتر می رسید. باقی تونل ها زیر سایر مناطق غوطه قرار دارد که تونل های ویژه انتقال خودروهای سنگین و نظامی به خطوط تماس از جمله آنها است.
هدف اصلی از به کار بردن جنگ تونل ها, سرنگونی دمشق، پایتخت سوریه بود اما ارتش سوریه و متحدانش به سرعت قدرت خود را برای تعامل با این نوع راهبردها توسعه دادند و نبردی تنگاتنگ را با گروه های تروریستی به منظور دفاع از پایتخت آغاز کردند و این در حالی است که امروزه وسایل و تجربه کافی برای کشف تونل ها را در اختیار دارند.