پخش زنده
امروز: -
تمام تلاش خود را میکنیم تا به تولید و توسعه در این صنعت آسیبی نرسد
اردشیر سعد محمدی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما در باره صادرات محصول فراوری شده گفت: کاتد و مقداری کنستانتره را صادر میکنیم و در این زمینه تولید را افزایش داده ایم.
وی افزود: میزان صادرات کاتد و کنستانتره بستگی به نیاز این محصولات در داخل کشور دارد و اولویت ما تامین نیاز داخل است و باقیمانده آن صادر میشود.
سعد محمدی گفت: یکی از دلایل اینکه مس ایران صادرات خوبی دارد این است که از خلوص ۹۹ و ۹۹ دهم در صدی برخوردار است، بنابراین مشتریهای زیادی در دنیا دارد.
وی افزود: با کار و تلاش تمام متخصصان و کارگران عزیزمان شرایط مساعدی در سیستم حاکم است.
وی گفت: تولید مس سال گذشته از مرز ۲۴۵ هزار تن برای اولین بار در کشور عبور کرد و امیدواریم در سال ۹۸ که به دستور مقام معظم رهبری سال رونق تولید نام گذاری شده است میزان تولید را به بالای ۲۶۰ هزار تن کاتد برسانیم.
سعد محمدی افزود: با برنامههای توسعهای که در شرکت ملی مس صورت گرفته در سالهای آینده به مراتب بیشتر از سال ۹۸ افزایش تولید خواهیم داشت.
وی در خصوص صادرات مواد خام گفت: هم اکنون هیچگونه صادرات مواد خام نداریم و مواد اولیه و خامی که از معادن بزرگ کشور استخراج میشود تبدیل به کنستانتره و در نهایت تبدیل به کاتد میشود.
وی گفت:: برای اینکه بتوانیم برای صنایع پایین دستی کاتد تولید کنیم برنامه ریزی داریم تا سرمایه گذاریهای جدیدی را فراهم کنیم تا ارزش افزوده بیشتری برای کشور ایجاد شود.
مدیر عامل شرکت ملی مس ایران گفت:: با برنامه ریزیهای جدیدی که در زمینه آموزش هدفمند داریم در آینده نزدیک باید به مرزهای دانش در بخش مس دست پیدا کند و با تکنیکهای روز دنیا که در حال گسترش است جلو بریم.
وی گفت: امیدواریم بتوانیم تکنیکهای روز را به لحاظ فنی در ساختار کارخانه و تولیدات فراهم کنیم و با این شرایط بتوانیم بهره وری بیشتری را در شرکت ایجاد کنیم.
سعد محمدی افزود: مطالعات جدیدی را شروع خواهیم کرد تا بتوانیم با استفاده از صنایع هایتک که مورد مصرف مس داخلی است برای سرمایه گذاری بخش خصوصی فرصت فراهم کنیم تا کشور از ارزش افزوده بیشتری برخوردار شود.
وی گفت: امیدواریم در تولید از معادن توازن را برقرار کنیم و معادن جدید را به تولید وارد کنیم تا ظرفیت تولید کنستانتره در آینده بالا برود.
وی افزود: در سه سال آینده ظرفیت تولید را به حدود ۴۰۰ هزار تن مس در افزایش بدهیم.
سعد محمدی در خصوص چالشها در این صنعت گفت: چالش خاصی نداریم و با برنامه ریزیی که انجام میدهیم باید بهره وری را در سیستم افزایش دهیم.
وی گفت: باید معدن کاوی را به شرایط روز دنیا نزدیک کنیم و میزان تولیدات معدنی را ارتقا بدهیم و از سیستمهای هوشمند مالی بهره ببریم تا بتوانیم تولید را به سمت اقتصادی شدن بیشتر شرکت جهت دهی کنیم.
وی درباره پیشرفتهای فنی در این شرکت گفت: این حرکت در حال انجام است و از قبل هم بوده و امیدواریم که با همت متخصصان و بهره گیری از سیستمهای سخت افزاری و نرم افزاری به سرعت به این سمت حرکت کنیم.
سعد محمدی درباره میزان ذخایر مس در کشور هم گفت: میزان ذخایر اثبات شده ما هم اکنون بیش از ۲۲ میلیون تن مس خالص است و اگر تولید مس را ۲۵۰ هزار تن در سال بدانیم در واقع تا ۴۰ سال آینده میتوانیم تولید داشته باشیم، اما با اکتشاف جدید امیدواریم که میزان ذخایر داخلی کشور به شدت بالا برود.
وی افزود: میزان تولیدات در مس محتوا (مسی که از خاک یا کانس (کنسانتره) حاصل میشود) حدود ۳۰۰ هزار تن است و این میزان در حال ارتقا است و ما از این نظر در دنیا رتبه ۲۰ را داریم.