پخش زنده
امروز: -
در هر جامعه ای که روی موضوع تاب آوری اجتماعی کار نشود جامعه دچار مشکل میشود و عوارضش را درخشونت، جرایم خرد و ضعیفتر شدن روابط بین فردی نشان میدهد.
چکیده مصاحبه پژوهشی:
- ما درخصوص تابآوری اجتماعی در سوانح و بلایا هیچگاه کار نکردهایم.
- متأسفانه در زمینه تابآوری اجتماعی، جامعه ما از جوامعی مانند هند، چین، ژاپن و... عقبتر است.
- افرادی که تاب آوری بیشتری دارند در مواجهه با خطای دیگران رفتارهای خشونت آمیز و انتقام جویانه انجام نمی دهند.
- تابآوری، موضوعی چند وجهی است که می توان از حوزه های اجتماعی، روانی، جرم، امنیت، کیفیت زندگی و سبک زندگی به آن پرداخت.
ـ مداخلات مددکاری اجتماعی می تواند کمک کند تا از ایجاد مشکل مجدد جلوگیری شود.
-مددکاران اجتماعی نقش مطالبه گری دارند؛ و در پیش گیری از آسیبهای اجتماعی قبل از وقوع می توانند موثر باشند.
ـ باز توانی اجتماعی و روانی از مهمترین مؤلفه ها در مدیریت همه انواع بحرانهای طبیعی و غیرطبیعی است.
ـ در سیاستگذاریهای کلان کشور توجه به حوزه مددکاری اجتماعی افزایش یافته و در اغلب قوانینی که اخیراً تصویب شده (قانون خانواده، قانون کودکان بدسرپرست، قانون معلولان و... )مددکار اجتماعی نقش پررنگی دارد.
پژوهش خبری صدا وسیما: هیچ فرد یا جامعه ای را نمی توان یافت که در مقاطعی از دوران حیاتش با مسائل و دشواری های متعدد رو به رو نبوده باشد. منابع محدود و توان محدود انسانها در دستیابی به منابع و خواسته هایشان همواره آنها را با سدی از ناکامی ها و شکست ها و آسیب ها و از دست دادنها مواجه می کند. جوامعی می توانند به حیات خود در سلامت اجتماعی و با کمترین آسیب ادامه دهند که بتوانند از بحران ها و ناکامی ها و مشکلاتی که خواسته یا ناخواسته بر آنها فرود می آید عبور کنند و نه تنها توان از دست رفته را باز یابند، بلکه در طی این فرایند توانمندی های نهفته خود را کشف و شکوفا کنند و در سطح بالاتری از کمال قرار گیرند.
یکی از ابزارهای دستیابی به چنین موفقیتی از دل مصائب روزگار، مهارت تاب آوری اجتماعی است. این مهارت به ویژه در شرایط وقوع بحران ها و بلایای طبیعی اهمیت بیشتری می یابد. تبعا همه افراد از ظرفیت یکسانی برای مقابله با شرایط دشوار برخوردار نیستند و علاوه بر نیروی درونی نیازمند عوامل بیرونی به عنوان تسهیلگر و یاری رسان هستند که سطح تاب آوری اجتماعی شان را ارتقا دهند.
یکی از این عوامل تسهیلگر مددکاران اجتماعی هستند که از آموزش های حرفه ای لازم برای چنین مواجه ای برخوردارند. شرایط کنونی کشور با توجه به مشکلات اقتصادی و اجتماعی و بحران سیل اخیر که به دلیل نبود آمادگی زیرساخت های مواجهه با چنین رخدادی بخش های وسیعی از کشور را درگیر کرده است ضرورت توجه به موضوع تاب آوری اجتماعی و نقش مددکاران اجتماعی را در این خصوص بیشتر نمایان کرد. به ویژه آنکه انجمن مددکاری اجتماعی کشور نیز با توجه به شرایط پیش رو، شعار امسال را مددکاری اجتماعی و تاب آوری اجتماعی قرار داده و کنگره امسال را در بیستم فروردین ماه به این نام برگزار کرده است. در همین خصوص در مصاحبه ای با دکتر موسوی چلک، رئیس انجمن مددکاری اجتماعی کشور[1] موضوع تابآوری اجتماعی و نقش مددکاران اجتماعی را در ارتقای تاب آوری و پیشگیری از خشونت در جامعه جویا شدیم.
متن کامل این مطلب در اینجا قابل دریافت است
پژوهش خبری// فریفته هدایتی