آرايش جديد نظامي انصارالله در يمن
نیروهای مقاومت مردمی یمن به رهبری انصار الله از یک طرف از بنادر استراتژیک الحدیده، الصیلف و راس عیسی به طور یکجانبه عقب نشینی و از دیگر سو حملات گسترده ای را علیه متجاوزان سعودی و مزدوران آنها در مناطق مرزی آغاز کردند.
عقب نشینی از بنادر الحدیده، الصیلف و راس عیسی در چارچوب توافق استکهلم صورت گرفت که حدود 5 ماه پیش بین طرف های درگیر یمنی در استکهلم پایتخت سوئد برگزار شد. هدف اصلی از امضای این توافقنامه امداد رسانی به مناطق جنگ زده یمن است که طبق آمارهای سازمان ملل بیش از 80 درصد از جمعیت 24 میلیونی یمن به این کمک ها نیاز مبرم پیدا کرده اند.
این توافقنامه در فضای ناشی از اعمال فشارهای جهانی بر عربستان در پی آشکار شدن نقش محمد بن سلمان ولیعهد اما همه کاره عربستان در قتل جمال خاشقچی به امضاء رسید اما بعد از آن که به مرور عربستان و شخص محمد بن سلمان از زیربار این فشارها خارج شد وپیگری این پرونده در پی فشارهای امریکا از سوی ترکیه و قطر نیز متوقف و به حاشیه رانده شد، کارشکنی های عربستان و امارات و عوامل وابسته و دست نشانده آن ها در دولت مستعفی عبدربه نیز بیشتر شد و در نهایت کار به جایی رسید که توافقنامه استکهلم را در آستانه فروپاشی قرار داد.
با تعلیق روند اجرای این توافقنامه از یکسو فشارهای اقتصادی بر مردم جنگ زده یمن افزایش یافت و از دیگر سو رسانه های ائتلاف متجاوز و حامیان اسرائیلی و غربی آنها در تبلیغات خود کوشیدند مسئولیت تاخیر در اجرای این توافقنامه را بر گردن انصار الله و حتی ایران بیندازند. در چنین شرایطی عقب نشینی یکجانبه انصار الله از سه بندر الحدیده، الصیلف و راس عیسی در دریای سرخ یک چنین بهانه هایی را از دست آنها سلب می کند و دیگر هیچ توجیهی را برای عمل به توافقنامه استکهلم از طرف مقابل بخصوص در زمینه هموار کردن کمک رسانی به مردم باقی نمی گذارد که برای پنجمین سال متوالی رنج طاقت فرسایی را تحمل می کنند و در واقع انصار الله خواسته است از بار این رنجها در ماه مبارک رمضان بکاهد.
در واقع توافقنامه استکهلم آتش بس در محدوده بندر الحدیده را شامل می شود و حق دفاع نیروهای مردمی یمن به رهبری انصار الله در خارج از این محدوده منع نشده است و لذا انصار الله با توجه به استمرار حملات ائتلاف متجاوز به حملات تدافعی علیه این ائتلاف و مزدوران ان ها دست زده است. این ائتلاف در ابتدا مدعی بود که بنا به درخواست دولت عبدربه این حملات را انجام داده است تا بار دیگر حاکمیت دولت مرکزی را به آنها بازگرداند اما بررسی عملکرد عربستان و امارات در 5 سال گذشته نشان می دهد که آنها بر اساس یک برنامه از پیش توافق شده به شدت مشغول تقسیم یمن بین خود هستند و از این جنگ به عنوان فرصتی برای مطامع ارضی خود استفاده می کنند.
در این راستا امارات به شدت حضور خود را در مناطق و بنادر جنوبی تقویت می کند و حتی در جزیره سقطری که بیش از هزار کیلومتر از نیروهای انصار الله فاصله دارد نیرو پیاده کرده است و برای الحاق آن تلاش می کند و به همین منوال عربستان نیز بعد از استان حضرموت اکنون به تقویت حضور دائمی خود در استان المهره واقع در مرز عمان پرداخته که این استان ها نیز صدها کیلومتر از مراکز حضور انصار الله بدور و بر همین اساس این احتمال قوت گرفته است که عربستان نیز از پوشش جنگ یمن برای اجرای پروژه عبور لوله های نفت خود از این مناطق به دریای عرب در جهت دور زدن تنگه هرمز استفاده می کند و احتمال دارد به حفر کانال آبی هم منجر شود.
این شرایط بدین مفهوم است که عربستان نیز مانند امارات قصد اشغال والحاق دائمی بخش هایی از یمن به خاک خود دارد و این دقیقا همان هدفی است که رژیم صهیونیستی از الحاق دائمی کرانه باختری و جولان دنبال می کند و این نشان می دهد که اینها با حمایت دولت ترامپ به یک تقسیم اراضی جدید در چارچوب طرح موسوم به معامله قرن دست یافته اند.
--------------------------------
احمد کاظم زاده