به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما مرکز خراسان جنوبی، موهبتی در نشست هم اندیشی با فعالان حوزه سلامت استان با اشاره به اینکه در گذشته بیمه سلامت برای همه مردم رایگان بود و حتی افرادی هم که تمکن مالی داشتند از بیمه رایگان بهرهمند شدند گفت: این موضوع اصلاح شد و هم اکنون فقط افراد فاقد بیمه که قادر به پرداخت حق بیمه نیستند، میتوانند از خدمات بیمه سلامت با تخفیف و یا رایگان بهرهمند شوند.
وی یکی از معضلات پیش روی بیمه سلامت را افراد دارای دو دفترچه و یا بیشتر دانست و گفت: ۴ میلیون و ۸۰۰ هزار نفر در کشور، هم دفترچه بیمه سلامت و هم دفترچه بیمه تامین اجتماعی داشتند که حدود ۲ میلیون نفر از این تعداد، از پوشش بیمه سلامت حذف شدند.
مدیر عامل سازمان بیمه سلامت کشور با اشاره به اینکه از ۲۰۰ هزار بیمه شده دارای دفترچههای بیمه سلامت و نیروهای مسلح هم ۱۰۰ هزار نفر حذف شدند گفت: برای حذف چند دفترچه ایها باید علاوه بر ایجاد پایگاه بیمه درمان کشور، همه سازمانهای بیمه گر همکاری کنند.
اربابی مدیر کل بیمه سلامت استان هم با اشاره به بهرهمند ۴۷۵ هزار نفر در خراسان جنوبی از بیمه سلامت گفت: ۸۵ درصد بیمه شدگان استان پولی برای بیمه شدن پرداخت نمیکنند و به این لحاظ، نیازمند تخصیص اعتبار از سوی سازمان برنامه و بودجه هستیم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی بیرجند هم با اشاره به اینکه ماندگاری پزشکان متخصص و فوق تخصص در خراسان جنوبی کم است و یکی از دلایل آن طولانی شدن پرداختها از سوی بیمه سلامت است گفت: برای رفع این مشکل باید بیمه سلامت مناطق محرومی مانند خراسان جنوبی را در اولویت پرداخت قرار دهد.
دهقانی با اشاره به اینکه واحدهای تابعه دانشگاه علوم پزشکی تا پایان سال ۹۷، ۱۰۰ میلیارد تومان از سازمانهای بیمه گر مطالبه دارند گفت: حدود یک سوم (۳۳ درصد) این مبلغ مربوط به بیمه سلامت است و با توجه به اینکه خرید و تامین اقلام مورد نیاز بیمارستها بصورت نقدی صورت میگیرد، باید برای پرداخت بروز این مطالبات چارهای اندیشیده شود.
قائمی رئیس شواری هماهنگی نظام پزشکیهای استان هم گفت: عدم وجود مراکز بهداشتی درمانی بخش خصوصی در استان و سخت گیریهای بیش از اندازی در اجرای قوانین، از دیگر دلایل عدم ماندگاری پزشکان بعد از اتمام طرح خود در خراسان جنوبی است.
در این جلسه فعالان حوزه سلامت به بیان مشکلات و پیشنهادات خود پرداختند.
عدم پرداخت بدهی مراکز درمانی از سوی بیمه سلامت، تحت پوشش قرار گفتن داروهای گیاهی از سوی بیمه، توجه به مناطق محروم، نبود ساختمان و عدم استقرار کارشناس مقیم بیمه سلامت در برخی شهرستانها از موضوعات مطرح شده در این جلسه بود.