رفع بحران تغییرات آب و هوایی نیازمند به مدل اقتصادی است
به گزارش سرويس بين الملل
خبرگزاري صدا و سيما به نقل از خبرگزاری فرانسه از ژنو،
نماینده ارشد سازمان ملل متحد در امور تغییرات آب و هوایی گفت: جهان برای مبارزه با مشکل تغییرات آب و هوایی نیاز به دگرگونی گسترده در مدل اقتصادی جهانی است.
لوئیس الفونسو دا البا که سال گذشته پس از انتصاب؛ مسئولیت برگزاری اجلاس آب وهوایی سپتامبر نیویورک را پذیرفت بر اتخاذ اقدامات جسورانه تاکید کرد. وی با بیان اینکه موضوع تغییرات آب و هوایی صرفا یک مشکل زیست محیطی نیست افزود, هم اکنون در حالی در باره ایجاد تحول در باره مدل اقتصادی صحبت می کنیم که این مهم برای دستیابی به نتایج پایدار بسیار ضروری است.
از زمان برگزاری نشست پاریس در 2015 ، اجلاس 23 سپتامبر سازمان ملل متحد، مهمترین همایش رهبران جهان در باره تغییرات آب و هوایی به شمار می رود. دست اندرکاران اجلاس سپتامبر با اشاره به انتشار گزارش هایی مبنی ادامه تولید گاز دی اکسید کربن و ضرورت پیش بینی آینده کره زمین وهچنین بررسی و پیگیری اهداف توافق پاریس ناگزیر برگزاری چنین اجلاسی را ضروری دانستند.
آنتونیو گوترش دبیر کل سازمان ملل متحد که خواستار برگزاری اجلاس « اقدام محور» است از کشورها جهت کاهش تولید گازهای گلخانه ای خواستار ارائه برنامه های واقع گرایانه شده است. گوترش همچنین ابراز امیدواری کرده است مقدار تولید گازهای گلخانه ای تا دهه آینده تا 45 درصد کاهش یابد و تا 2050 به صفر کاهش برسد.
دی البا همچنین از تلاش برای کار و شناسایی درباره طرح های بلند پروازانه جهت ارائه آنها در نشست سپتامبر و همچنین مدل های جدید همکاری و هماهنگی بین کشورها، سازمان ها و فعالان خصوصی و عمومی خبر داد. وی با تاکید بر میزان و حجم سرمایه گذاری گسترده خصوصی از میلیارد به تریلیون افزود, مبارزه با تغییرات آب وهوایی موضوعی است که نیاز به تغییر و تحول اساسی در حوزه مصرف و تولید کشورها بستگی دارد.
نماینده سازمان ملل در امور تغییرات آب و هوایی تصریح کرد, این روندی نیست که از طریق آن بتوان به افزایش تدریجی موفقیت ها و بلند پروازی ها دست یافت چرا که به تغییرات جسورانه و مهم بیشتری نیازمندیم. به رغم وجود چالش های بزرگ, دا آلبا وجود شور و شوق و تعهدات مشابه از سوی دولت ها و گروه های غیردولتی را سبب خوش بینی در این زمینه توصیف کرد. وی تصریح کرد, همه افراد در روند برگزاری اجلاس ازجمله آمریکا دارای نقش برابر نیستند.
تصمیم 2017 دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا مبنی بر خروج از توافق پاریس سبب شد تلاش های جهانی برای کنترل و مقابله با تغییرات آب و هوایی در هاله ای از ابهام فرو روند.نماینده آب و هوایی سازمان ملل متحد بر اهمیت و نقش جوانان در برگزاری این نشست تاکید کرد. وی همچنين خاطر نشان کرد, ما خواستار آنیم که جوانان بخشی از راه حل باشند و نه اینکه صرفا با توجیه اینکه آنان فاقد اقدامات عملی هستند فقط به ارائه یادداشت بسنده کنند.