پخش زنده
امروز: -
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از خبرگزاری فرانسه، مقامات 180 کشور با توافق جدید تنظیم مقررات صادرات ضایعات پلاستیکی سازمان ملل موافقت کردند.
در حدود 180 نفر از مقامات کشورهای مختلف با توافق جدید سازمان ملل متحد مبنی بر تنظیم مقررات صادرات پسماندهای پلاستیکی که در حدود 8 میلیون تن از اینگونه مواد سالانه وارد اقیانوس ها می شود موافقت کردند.
1400 نفر از نمایندگان کشورهای مختلف 12 روز در بحث و تبادل نظر درباره آنچه رالف پایت، مدیر اجرایی برنامه محیط زیست سازمان ملل متحد آن را مهمترین چالش های زیست محیطی جهان خواند در اجلاس ژنو شرکت کردند.
شرکت کنندگان در این نشست، کنوانسیون 1989 باسل را مربوط به کنترل ضایعات خطرناک شامل پسماندهای پلاستیکی در چارچوب الزام آور قانونی اصلاح کردند.
مقامات گروه فراگیر IPEN با اشاره به اهداف این گروه برای ریشه کن کردن مواد شیمیایی خطرناک سمی اعلام کردند، اصلاحیه جدید مانع از انباشت ضایعات پلاستیکی در کشورهای در حال توسعه خواهد شد.
براساس گزارش ها، کشورهای توسعه یافته همچون آمریکا و کانادا با ادعای اینکه ضایعات پلاستیکی می تواند در کشورهای دریافت کننده اینگونه مواد وارد چرخه بازیافت شود، از دیرباز اینگونه ضایعات سمی مخلوط خود را به کشورهای درحال توسعه آسیایی صادر می کرده اند.
سارا بروشه, مشاور علمی ایپن معتقد است، به جای قرار گرفتن در چرخه بازیافت، بسیاری از ضایعات مخلوط و آلوده پلاستیکی به جای اینکه بازیافت شوند انباشت و یا سوزانده شده و یا سرانجام راهی اقیانوس ها می شوند.
فعالان محیط زیست با اشاره به گسترش آلودگی ضایعات پلاستیک تخمین می زنند درحال حاضر 100 میلیون تن ضایعات پلاستیکی در اقیانوس ها وجود دارد.
شرکت کنندگان در نشست ژنو همچنین مسئولیت ریشه کن کردن دو گروه از مواد شیمیایی سمی شامل دیکوفول و پرفلوروکتانوک اسید به همراه عناصرمربوطه آنها را برعهده گرفتند.
مواد شیمیایی گروه دوم در حجم زیادی از مصارف داخلی و صنعتی شامل ظروف آشپزی نچسب و تجهیزات فرآوری مواد غذایی و همچنین فرش، کاغذ و رنگ به کار می رود.