پخش زنده
امروز: -
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما در پی تشدید تنش تجاری میان چین و آمریکا که مذاکرات تجاری دو کشور را تحت تاثیر قرار می دهد، شاخص بورس نیویورک ( وال استریت ) در پایان معاملات روز پنج شنبه کاهش یافت.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از نیویورک، در پی تهدید آمریکا برای اعمال تعرفه گمرکی بیشتر بر کالاهای چینی از روز جمعه، شاخص بورس نیویورک روز پنج شنبه تحت الشعاع چند ضربه تاثیر گذار بر مذاکرات تجاری چین و آمریکا قرار گرفت و در پایان معاملات این روز کاهش یافت.
بر همین اساس، در پایان معاملات روز پنج شنبه وال استریت، شاخص سهام « داو جونز» با 0/54 درصد کاهش به 25 هزار و 828 ممیز 36 واحد و شاخص سهام «نزدک» با 0/41 درصد کاهش به 7 هزار و 910 ممیز 59 واحد رسید. افزون بر این ارزش شاخص ترکیبی «استاندارد اند پورز500» هم 0/30 درصد کاهش یافت و به 2 هزار و870 ممیز 72 واحد رسید.
مذاکره کنندگان بلندپایه آمریکا و چین روز پنجشنبه، نخستین روز مذکرات دو روزه خود در واشنگتن را برای دستیابی به توافقی تجاری آغاز کردند. این مذاکرات درحالی آغاز شد که طرفین یکدیگر را به اتخاذ تدابیر حمایتی (از تولیدات داخلی) متهم می کنند و بورس نیویورک هم مثل بورس های آسیا و اروپا از ابتدای هفته تحت تاثیر اخبار مهم مربوط به این مذاکرات قرار داشت.
دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا که مدام با مواضع خود این مذاکرات را تحت تاثیر قرار می دهد روز پنجشنبه با افشای این که نامه ای از همتای چینی خود، شی جینپینگ دریافت کرده و معتقد است هنوز امکان رسیدن به توافقی در این هفته وجود دارد، اندکی بازارها را آرام کرد.
با وجود این، در پایان روز کاری پنجشنبه باز هم انتظار می رفت عوارض گمرکی جدید آمریکا بر واردات کالای چینی، از روز جمعه به اجرا درآید.
جک آلبین از شرکت مدیریت سرمایه « کرست Cresset » گفت: « بازار هنوز امیدوار است نوعی توافق بدست آید اما سرمایه گذاران واقع بینانه عمل می کنند ».
وی افزود: « غیر ممکن است که شکاف بین انتظارات آمریکا از چین و امتیازی که چین آماده واگذاری است ظرف یک روز پر شود و سرمایه گذاران واقف هستند که این مشکل پیچیده با یک نشست و چند تا دست دادن نمی تواند حل و فصل شود ».
پل دونووان از شرکت خدمات مالی یو.بی.اسUBS سوئیس، تصریح کرد: « بازارها شکست کامل این مذاکرات را پیش بینی نمی کنند به همین علت شاخص ها افت زیادی ندارد. به نظر می رسد بازارها بیشتر تحت تاثیر افزایش مقطعی عوارض واردات و در کنار آن ادامه مذاکرات باشند ».
وی تاکید کرد فارغ از این که در نهایت توافقی حاصل می شود یا نه، هر چه این بلاتکلیفی بیشتر طول بکشد پیامدهای اقتصادی آن بیشتر خواهد شد.