پخش زنده
امروز: -
در گام دوم اولویتهایی که در قالب سند ملی تغذیه و امنیت غذایی باید دنبال کنیم ؛ پیشگیری و کنترل عوامل خطر تغذیه ای بیماری های غیرواگیر ، توقف روند افزایشی اضافه وزن و چاقی، ترویج الگوی غذایی سالم با تکیه بر غذاهای بومی و سنتی و ارتقاء فرهنگ و سواد تغذیه ای جامعه و آموزش جامعه در زمینه خود مراقبتی است.
چکیده مصاحبه:
- یکی از ارکان اصلی سلامت تغذیه است؛ با تغذیه مناسب از بسیاری از بیماریها میشود پیشگیری کرد.
- بیماریهای غیرواگیر همچون دیابت، انواع سرطانها و بیماریهای قلبی عروقی در جهان و ایران شیوع بالایی دارد.
- نگاه پیشگیرانه و بهبود سبک زندگی و اصلاح الگوی غذایی: تا 40 درصد بیماریهای سرطانی، 50 درصد بیماریهای قلبی عروقی، 80 درصد موارد دیابت، با تغذیه صحیح قابل پیشگیری است.
- دفتر بهبود تغذیه در سرلوحه وظایف: کمک به تامین امنیت غذا و تغذیه و بهبود تغذیه جامعه، با تاکید بر اصلاح الگوی غذایی و ترویج سبک زندگی اسلامی ایرانی به عهده دارد.
- از اولویت های برنامه های بهبود تغذیه ارتقاء فرهنگ و سواد تغذیه ای جامعه است. سیاست ملی آموزش تغذیه، با توجه به الگو و فرهنگ غذایی مردم کشورمان تدوین شده است.
- در سالهای اول انقلاب، 20 درصد کوتاه قدی تغذیهای که نشانه سوءتغذیه مزمن است را در کودکان زیر پنج سال کشور داشتیم که در برخی نقاط محروم کشور، کوتاه قدی تغذیهای در کودکان زیر پنج سال، به 40 تا 50 درصد میرسید.
- بر اساس آخرین مطالعهای که در سال 1396 انجام شد. شیوع کوتاه قدی در کودکان زیر پنج سال به ، 6/ 4 درصد کاهش یافته است.
- در دومین کنفرانس بینالمللی تغذیه (2014)، سازمان جهانی بهداشت و فائو، از جمهوری اسلامی به دلیل کاهش بیش از 50 درصد سوء تغذیه در کودکان زیر 5 سال که بعد از انقلاب در کشور اتفاق افتاده است؛ رسما تقدیر کردند.
- با طراحی و اجرای پروژههایی مثل ایجاد حوضچههای پرورش ماهی، تولید سبزی، میوه و صیفی با روشهای پیشرفته جدید کشت و تولید متناسب با شرایط اقلیمی، غنی سازی خاک با ریزمغذیها، تولید غذاهای ارگانیک، غنیسازی محصولات غذایی با ریز مغذیها، محصولات غذایی غنی شده با فیبر، کمکهای موثری در بهبود امنیت غذا و تغذیه در کشور خصوصا در مناطق محروم می توان انجام داد.
پژوهش خبری صداوسیما: دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت (طی سالهای1370 تا 1397)، در چهارچوب بیانیه گام دوم انقلاب که در آن بر سلامت تاکید شده است؛ اولویت هایی را در قالب سند ملی تغذیه و امنیت غذایی دنبال خواهد کرد. این اولویت ها مواردی همچون " پیشگیری و کنترل عوامل خطر تغذیهای بیماریهای غیرواگیر، توقف روند افزایشی اضافه وزن و چاقی، ترویج الگوی غذایی سالم با تکیه بر غذاهای بومی و سنتی، کاهش شیوع کمبود ریزمغذیها بخصوص کمبود ویتامین D از طریق غنیسازی مواد غذایی و مکمل یاری و ارتقاء فرهنگ و سواد تغذیهای جامعه و آموزش جامعه در زمینه خود مراقبتی است.
در این چارچوب در مصاحبه پژوهشی با: دکتر زهرا عبداللهی مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت موضوع « بهبود تغذیه و سلامت مردم، چرایی و چگونگی؟» را با طرح سئوالاتی مورد بررسی و واکاوی قرار دادیم.
متن کامل این مطلب در اینجا قابل دریافت است
پژوهش خبری// مهدی ناجی