پخش زنده
امروز: -
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس : اروپاییها موضع قاطع جمهوری اسلامی ایران در خصوص برجام را درک و برای احقاق حقوق مردم و منافع ملی ایران اقدام کنند
محمدرضا پور ابراهیمی در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، درباره اعلام مواضع جمهوری اسلامی ایران در خصوص توقف برخی تعهدات ذیل برجام از سوی رئیس جمهور و شورای عالی امنیت ملی تصریح کرد: این مواضع قطعا مورد تایید ماست و بعنوان نمایندگان مردم در کمیسیون اقتصادی از احقاق حق ملت ایران در زمینه مباحث اقتصادی حمایت خواهیم کرد.
وی افزود: البته انتظار داشتیم این مواضع ماهها پیش اعلام میشد تا دست جمهوری اسلامی ایران در مقابل اقدامات خصمانه و نقض تعهدات قانونی آمریکا بازتر میشد و وضعیت به اینجا نمیرسید که آمریکاییها با گستاخی فارغ از خروج از برجام علیه جمهوری اسلامی ایران اقدام کنند.
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس تصریح کرد: مهلت ۶۰ روزه جمهوری اسلامی ایران به طرف اروپایی مبنای تصمیمات ما در مجلس خواهد بود چرا که ما این مواضع را بعنوان حداقل خواسته ملت ایران در دستیابی به منافع ملی میدانیم البته امروز خوشبختانه همه ایرانیها در مواجهه با اقدامات آمریکا یک صدا هستند.
وی با اشاره به حمایت تمامی اقشار جامعه از سپاه پاسداران انقلاب اسلامی نسبت به اقدام خصمانه آمریکا در تروریستی خواندن این نهاد قانونی نظامی کشورمان، گفت:: حرکتی که در مجلس انجام شد نمونه بارز یک صدایی در مقابل اقدامات خصمانه آمریکا علیه جمهوری اسلامی ایران و سپاه پاسداران بود، در تاریخ ۴۰ ساله مجلس روزی نبوده که همه جناحها و اقلیتهای دینی با تفکرات سیاسی مختلف یک حرف بزنند و آن حرف حمایت از سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بود.
وی ادامه داد: آمریکائیها این را تجربه کردند لذا مواضع اعلامی از سوی رئیس جمهور و شورای عالی امنیت ملی کمترین حق ما در مواجهه با آمریکا بوده است البته کشورهای اروپایی نیز باید تکلیف خود را مشخص کنند، ما امروز از برجام خارج نشدیم بلکه بر اساس مفاد ۲۶ و ۳۶ این توافقنامه اقداماتی را بر مبنای حق ملت و منافع ملی کشورمان آغاز کردیم که البتهای کاش ماهها قبل انجام میشد تا آمریکاییها با این گستاخی در مقابل ملت با عظمت ایران عمل نکنند.
پور ابراهیمی اضافه کرد: ورود ایران به برجام شامل تعهدات هستهای ایران و همچنین تعهد طرف مقابل در رفع تحریمهای غیر قانونی در بخش اقتصادی مانند تحریم بانک مرکزی، مراودات اقتصادی و فروش نفت بوده است لذا معنا ندارد که ما به تعهداتمان عمل کنیم و مردم در مشکلات متعدد اقتصادی بسر برند، اما طرف مقابل نقض تعهدات را پیش گیرد.
وی با بیان اینکه مردم، دولت و مجلس در برابر این موضوع سکوت نخواهند کرد، تصریح کرد: امروز باید مشکلات اقتصادی ما با توجه به نقض تعهدات طرف مقابل تعیین تکلیف شود.
پورابراهیمی ادامه داد: دولت باید همزمان با پیگیری مطالبات اقتصادی مردم برای حل مشکلات اقتصادی امروز؛ اصلاح ساختار اقتصادی، توانمند سازی درونی اقتصاد، اتکا به منابع ملی و نیروی انسانی بالقوه کشور را در دستور کار قرار دهد.
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس با اشاره به مهلت ۴ ماهه دولت برای ارائه لایحه اصلاح ساختار اقتصادی کشور، گفت: بخشی از اصلاح ساختار اقتصادی به بودجه مربوط و بخشی از آن هم فراتر از اصلاحات بودجهای است لذا منتظریم دولت در همین ماههای ابتدایی سال این لایحه را به مجلس تقدیم کند.