معاون توسعه کتابخانه ها و کتابخوانی نهاد کتابخانه های کشور در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار
خبرگزاری صداوسیما با اعلام این خبر گفت: تاکنون کمک های زیادی برای مردم مناطق سیل زده، جمع آوری شده است اما یکی از موضوع های مغفول در این حوزه، کمک هایی است که باید برای کودکان و نوجوانان گرد آوری شود .
مهدی رمضانی افزود: الان در استان خوزستان، تعداد قابل توجهی از مردم در کمپ ها مستقر هستند که از 3 هزار نفر ، هزار و 800 نفر آن ها کودک و نوجوانند .
وی گفت: باید برای این افراد فکری کرد و به همین دلیل نهاد کتابخانه ها سعی کرده تا اقدامات لازم را انجام دهد.
معاون توسعه کتابخانه ها افزود: رویکرد جدید نهاد این است که کتابخانه ها به مراکز اجتماعی تبدیل شود و به همین دلیل، اکنون کمک های مردمی را در قالب هدیه های فرهنگی جمع آوری می کند .
رمضانی گفت: این کمک ها شامل کتاب و اسباب بازی های نو خواهد بود .
معاون توسعه کتابخانه ها ادامه داد: تا کنون فعالان حوزه رسانه و فرهنگ از این طرح حمایت کرده اند و پویش از زمانی که راه افتاده بازتاب خوبی داشته و همراهی های مفیدی حاصل شده است .
وی افزود: بیش از 800 نفر از کتابداران و همکاران ما در اداره های کل کتابخانه های سراسر کشور اعلام آمادگی کرده اند و در سامانه ای که ما ایجاد کرده ایم برای ارائه خدمات فرهنگی مشغول فعالیت هستند .
رمضانی گفت: در طرح بهار مهربانی، پنج کتابخانه سیار به مناطق سیل زده اعزام شده اند .
معاون توسعه کتابخانه ها با اشاره به همکاری نهادهای فرهنگی افزود: فعالان حوزه فرهنگ هم در پویش مهربانی شرکت دارند و آماده خدمت رسانی هستند .
وی ادامه داد: یکی از نکات مهم در حادثه سیل، توجه به کنکوری هایی است که دچار این حادثه شده اند، به گفته مدیر کل استان لرستان خیلی از افراد، کتابهای درسی شان را از دست داده اند و به همین دلیل ما از ناشران خواسته ایم همراه ما باشند و حمایت کنند.
رمضانی در خصوص شیوه کمک رسانی به سیل زدگان از طریق کتابخانه ها گفت: همه کتابخانه های عمومی کشور تحت پوشش ما و آماده دریافت هدیه های مردمی هستند، علاقه مندان می توانند فهرست این کتابخانه ها را در پایگاه اینترنتی نهاد به نشانی www.iranpl.ir ببینند و به نزدیکترین کتابفروشی محل خود مراجعه کنند .
نهاد کتابخانههای عمومی کشور بر اساس قانون تأسیس و نحوه اداره کتابخانههای عمومی مصوب ۱۳۸۲ متولی قانونی اداره کتابخانههای عمومی در ایران است.
پیش از تصویب این قانون کتابخانههای عمومی کشور با عنوان هیأت امنای کتابخانههای عمومی کشور زیر نظر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اداره میشد.
اما پس از تصویب لایحه دولت در ۱۷ اسفند ۱۳۸۲ در مجلس شورای اسلامی و تأیید شورای نگهبان، نهاد مسؤولیت تأسیس، ساخت، تجهیز و بازسازی، توسعه و مدیریت و نظارت و سایر امور کتابخانه های عمومی در سراسر کشور را برعهده گرفت.
نهاد کتابخانه های کشور (تا پایان اردیبهشت ۱۳۹۶) دارای 3 هزار و ۳۳۸ کتابخانه نهادی، مشارکتی و مستقل است.