پخش زنده
امروز: -
نشست پویش بهار همدلی با حضور وزرای بهداشت و علوم و رئیس دانشگاه آزاد اسلامی به دعوت رئیس نهاد نمایندگی ولی فقیه در دانشگاه ها در این نهاد برگزار شد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما در این نشست وزارتخانه های علوم، تحقیقات و فناوری همچنین بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به همراه دانشگاه آزاد اسلامی آمادگی خود را برای بازسازی مسکن هموطنان آسیب دیده از سیل اعلام کردند .
در این نشست همچنین به برنامه های این سه ارگان درباره اجرای بیانیه گام دوم و ابلاغیه آن ارائه شد.
رئیس نهاد نمایندگی ولی فقیه در دانشگاه ها از هدف گذاری برای ساخت ۵ هزار واحد مسکونی در مناطق سیل زده با کمک دانشگاهیان کشور خبر داد.
حجت الاسلام مصطفی رستمی گفت: وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و دانشگاه آزاد اسلامی به عنوان سه رکن اصلی آموزش عالی کشور در کنار دیگر دانشگاه ها همچون دانشگاه پیام نور و دانشگاه های غیر انتفاعی و جامع علمی و کاربردی در پویش بهار همدلی به منظور ساخت مسکن برای هموطنان آسیب دیده از سیل حضور خواهند یافت.
وی با اشاره به حضور دانشجویان و دانشگاهیان همزمان با وقوع حادثه سیل به منظور مهار بحران افزود: اکنون در کنار دیگر گروه های اجتماع به کمک هموطنان سیل زده می پردازند.
حجت الاسلام رستمی گفت: دانشجویان، استادان و کارمندان دانشگاه های کشور با جمع آوری کمک های داوطلبانه بدون استفاده از بودجه های عمومی برای آسیب دیدگان از سیل خانه می سازند.
رئیس نهاد نمایندگی ولی فقیه در دانشگاه ها در پاسخ به سوال خبرنگار ما در زمینه پیگیری ها برای اجرای نقشه جامع علمی کشور نیز افزود: ستاد نقشه جامع کشور پیگیر اجرای این نقشه در ابعاد مختلف همچون علم و فناوری، روابط بین المللی، آمایش دانشگاه ها و دیگر ابعاد این نقشه با برگزاری جلسات مستمر است.
حجت الاسلام رستمی با اشاره به اهمیت و جایگاه ارزشمند و ویژه بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی و ابلاغیه آن از سوی مقام معظم رهبری گفت: تلاش دانشگاه ها به منظور تبدیل این بیانیه به گفتمان از جمله وظایف محول شده از سوی مقام معظم رهبری به نهاد نمایندگی ولی فقیه در دانشگاه ها است.
وی افزود: توجه به بندهای 7 گانه و همچنین توصیه به امید که حاکم بر تمام بیانیه است در این زمینه ضروری است.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی هم در این نشست گفت : بی تعارف می توان گفت بیانیه گام دوم پخته ترین و وزین ترین سند پس از انقلاب اسلامی است.
دکتر سعید نمکی در نشست پویش بهار همدلی که در دفتر نمایندگی ولی فقیه در دانشگاه ها برگزار شده بود افزود: از معاونان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و دانشگاه های علوم پزشکی سراسر کشور درخواست شده است که تا پایان اردیبهشت ماه روش های پیشنهادی خود را برای اجرای بیانیه گام دوم ارائه کنند.
وی با بیان اینکه پیروی از مقام معظم رهبری اعتقادی است که ریشه در فرهنگ دیرینه ما دارد گفت: گروهی در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به منظور جمع بندی پیشنهادهای ارائه شده بیانیه گام دوم تعیین شده است.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به برخی چالش های دانشگاه ها و به ویژه در گروه علوم پزشکی افزود: اگر از این چالش ها غفلت کنیم با عوارض ناخواسته ای مواجه خواهیم شد.
وی با اشاره به ضرورت نقش آفرینی دانشگاه ها در اقتصاد ملی کشور گفت: در صورتی هزینه در آموزش عالی نوعی سرمایه گذاری محسوب می شود که تاثیر آن در اقتصاد ملی حداکثر تا 5 سال پس از آن قابل محاسبه باشد .
نمکی با گلایه از دانشگاه ها افزود: 97 درصد از داروی مصرفی کشور در داخل تولید می شود اما 3 درصد داروی وارداتی 2 و نیم برابر ارز بخش دارو را به خود اختصاص داده اند.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در ادامه با اشاره به ضرورت تربیت حکیم به جای پزشک گفت: آموزش فرهنگ غنی بومی و آشنایی دانشجویان علوم پزشکی با مفاخر ایرانی این رشته ضروری است.
نمکی اضافه کرد: دانشجویی که با فرهنگ بومی اش و مفاخرش آشنا باشد دچار بی هویتی نشده و علقه های وطنی مانع از مهاجرت او می شود.
وی با انتقاد از روزمرگی در برنامه ریزی ها و مدیریت گفت: ما باید چالش ها را نه پس از وقوع بلکه پیش از آن با آینده نگری مدیریت کنیم.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی افزود: مشکلات ذهنی و روحی در کشور چالش آینده ما است و به عنوان مثال در یکی از روزهای تعطیلات نوروز بر اساس آمار اورژانس تهران 17 جوان دختر و پسر همزمان خودکشی کرده اند و باید برای این مشکلات ذهنی تدابیر جدی اتخاذ شود.
نمکی در بخش دیگری از سخنانش گفت: در حادثه سیل اخیر وزارت بهداشت برای کشور افتخارآفرین شد.
وی افزود: نماینده سازمان جهانی بهداشت در منطقه مدیترانه شرقی نیز به این افتخار اذعان کرده است که ایران پس از وقوع سیل با وجود آلودگی های فراوان این حادثه طبیعی حتی یک مورد نیز اپیدمی بیماری نداشته است که این با دلسوزی و همکاری فعالان بهداشتی در منطقه و هموطنان البته با لطف خداوند به دست آمد.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در ادامه با اشاره به اینکه طرح پزشک جامعه محور به جای پزشک بیمارستان محور سالها پیش ارائه شده بود که متاسفانه تا حدودی به فراموشی سپرده شد.
نمکی گفت: پزشکان بر اساس این طرح باید در جامعه و بطن مردم حتی روستاها قرار گیرند و به صورت حضوری آموزش پزشکی ببینند نه فقط در کنار بیمارستان ها آموزش داده شوند.
وی افزود: تا سالهای گذشته تنها با 6 دلار امکان پذیر بود تا در برابر بیماری های واگیردار مقابله کنیم اما اکنون درمان بیماری های غیر واگیر که جایگزین بیماری های واگیردار شده اند نیاز به سبک صحیح زندگی دارند که وزارت بهداشت تنها 10 درصد از این را در کنترل خود دارد.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت:طرح تحول آموزش پزشکی با همکاری معاونت آموزشی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اجرا می شود که بر اساس آن آموزش جامعه محور بر تمام رشته ها ادغام خواهد شد و همچنین دانشجویان با مفاخر رشته پزشکی و فرهنگ بومی در این زمینه آشنا می شوند.
نمکی افزود: درباره حل مشکل گره های ذهنی در میان شهروندان نیز برنامه های مفصلی در دست اجرا است.
وزیر علوم ، تحقیقات و فناوری هم در این نشست گفت : دانشگاهیان از ابتدا در کنار هموطنان آسیب دیده از سیل قرار گرفتند .
دکتر منصور غلامی افزود: دانشگاه های استان های آسیب دیده از سیل همچون دانشگاه شهید چمران اهواز از ابتدا تا کنون در کنار هموطنان سیل زده قرار داشتند و هم اکنون نیز عضو ستاد بحران هستند.
وی با بیان اینکه کمک به هموطنان آسیب دیده از سیل از جمله وظایف اخلاقی و انسانی است گفت: به دستور رئیس جمهور، دانشگاه تهران نیز مسئولیت بخش پژوهشی و تخصصی در زمینه سیل های اخیر را به عهده گرفت.
غلامی درباره پویش بهار همدلی و کمک به ساخت مسکن سیل زدگان نیز افزود: این همکاری با مشارکت استادان، دانشجویان و کارمندان دانشگاه های سراسر کشور صورت خواهد گرفت.
وی درباره اجرای بیانیه گام دوم نیز گفت: از آنجا که بخش های مرتبط با آموزش نسل جوان مربوط به دانشگاه ها است، باید این بیانیه را با برنامه های آموزشی جدید و نگاه نوین به آموزش به صورت آموزش برای نسل جوان کشور در آوریم.
وزیر علوم خواهان نگاهی جامع و چندجانبه به بخش های مختلف این بیانیه و توجه به اجرایی کردن تمام بخش ها شد و افزود: بخش های مربوط به علم و فناوری به منظور توانمندسازی نسل آینده ازجمله وظایف وزارت علوم، تحقیقات و فناوری است به گونه ای که نسل آینده نسلی با اخلاق، خودکفا، خودباور و استقلال طلب تربیت شود.
غلامی درباره نقشه جامع علمی کشور که در آستانه هشتمین سال ابلاغ آن قرار داریم نیز گفت: امیدوارم این نقشه روز به روز بیشتر محقق شود و تا کنون نیز مراحل اجرایی خود را زیر نظر ستاد نقشه جامع علمی کشور طی کرده است.