به گزارش شبکه تلویزیونی روسیا الیوم؛ سرگئی لاوروف در نشست وزیران خارجه کشورهای شورای منطقه قطب شمال در فنلاند تصریح کرد: ما منطقه قطب شمال را متعلق به همه جهان می دانیم از اینرو طبیعی است که همکاران ما در این شورا نیز با همین دیدگاه به این مناطق بنگرند. بنابراین کشورهایی که در قطب شمال حضور دارند مسئول اتفاقاتی هستند که در آنجا روی می دهد.
لاوروف همچنین افزود: قوانین بین المللی اجازه می دهد منافع همه کشورهای حوزه قطب شمال تامین شود. اهداف راهبردی روسیه محافظت از ثبات در این منطقه در زمینه طبیعت و محیط زیست و محافظت از استانداردهای زیست محیطی و پشتیبانی و محافظت از اقلیت های موجود در این مناطق است.
مایک پمپئو, وزیر امور خارجه آمریکا روز سه شنبه از منطقه قطب شمال -- و کوههای یخ آن که به سرعت در حال کوچک شدن است -- به سبب فرصت های اقتصادی این منطقه تمجید کرد.
به گزارش شبکه خبری سی ان ان, این در حالی است که دانشمندان مکررا درباره تاثیرات فاجعه بار تغییرات اقلیمی بر این منطقه هشدار می دهند. پمپئو در سخنرانی خود در نشست وزیران شورای قطب شمال که در شهر رووانیمی (Rovaniemi) فنلاند برگزار شده است گفت:"قطب شمال در خط مقدم فرصت و فراوانی قرار دارد. این منطقه 13 درصد از ذخایر کشف نشده نفت جهان, 30 درصد از ذخایر کشف نشده گاز, مقادیر زیادی اورانیوم, و مواد معدنی نادر, طلا, الماس, و میلیون ها مایل مربع منابع دست نخورده, و فرصت های بسیار برای ماهیگیری را در خود جا داده است."
وی افزود :"کاهش مستمر یخ دریا گذرگاههای جدیدی باز می کند و فرصت های نوینی برای تجارت فراهم می سازد. این به صورت بالقوه زمان سفر میان آسیا و غرب را تا 20 روز کاهش می دهد."
پمپئو در بخشی از سخنرانی خود گفت :"گذرگاههای دریای شمالگان ممکن است به کانال سوئز و کانال پانامای قرن بیست و یکم تبدیل شوند."
این در حالی است که برنامه تحقیقات تغییرات جهانی آمریکا اعلام کرده است کاهش یخ دریا به گرمتر شدن آب در سرتاسر جهان می انجامد, که این نیز به نوبه خود به ذوب شدن هرچه بیشتر یخ دریا منجر می شود. آنها همچنین می گویند "کاهش یخ دریا خطر فرسایش را در خطوط ساحلی افزایش می دهد و حضور گونه های دریایی را در برخی مناطق تغییر می دهد, که این بر جمعیت ماهی های قابل صید و اقتصاد شهرهای ساحلی تاثیر می گذارد."
پمپئو در سخنرانی خود بیشتر بر تهدیدات روسیه و چین علیه منطقه قطب شمال متمرکز شده بود و این منطقه را به دیگر آبراههای مورد مناقشه در نیمکره تشبیه کرد.