به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما ، پیرحسین کولیوند امروز در نشست خبری به منظور ارائه گزارش از خدمات اورژانس درمناطق سیل زده افزود: همکاری همه نهادها ،استانداریها ؛ فرمانداریها، سپاه و ارتش و بسیج و نیروهای جهادی در حوادث سیل اخیر در چند استان کشور تداعی زمان دفاع مقدس بود که همه دست در دست هم برای نجات و یاری هموطنان تلاش می کردند بطوریکه با وجود وسعت این حوادث ، حدود 1200 مصدوم گزارش شده است .
وی گفت :این امر نشاندهند ه برنامه ریزی خوب و کارهای سازماندهی شده بود بطوریکه نماینده سازمان بهداشت جهانی پس از بازید از این مناطق گفت کشور ایران را کشوری قدرتمند دیدم که توانست این وسعت حادثه را خودش ساماندهی کند .
کولیوند با تشکر از زحمات تمام نیروهای اورژانس در ارائه خدمات بهداشتی و پزشکی به مردم در مناطق سیل زده افزود: با این وسعت سیل و خرابی های ببار امده هیچ بیماری واگیری در این مناطق گزارش نشد که این نشان از زحمات بی دریغ و به موقع اورژانس داشت که با وجود لاشه های طیور و احشام مراقبت های بهداشتی به خوبی انجام گرفت .
وی با اشاره به اینکه هنوز نیز خدمات اورژانس در این مناطق ادامه دارد گفت :گل و لایی که داخل منازل مردم شده باید آلوده زدایی شود لذا نگهداری سلامت مردم برایمان اهمیت دارد و کار وزارت بهداشت هنوز ادامه دارد .
رئیس اورژانس کشور افزود: بالگردهای اورژانس عدهای از مردم سیل زده و گرفتار در آبهای خروشان را نجات دادند، همچنین اتوبوس آمبولانسهای اورژانس در حادثه در نقش بیمارستان سیار ظاهر شدند ، بر اساس آمار ۲۵۰۰ نفر به وسیله بالگردهای اورژانس به مناطق امن منتقل شدند که در میان آنها ۵۰۰ نفر زن باردار بودند.
رئیس سازمان اورژانس کشور در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره آمبولانس های اورژانس که از گمرک ترخیص نشده است گفت : 400 دستگاه امبولانس دو دیفرانسیل خریداری شده بود که مدتی در گمرک بندرعباس بخاطر روال اداری ماند ، 120 دستگاه آن ترخیص شد ، 280 دستگاه دیگر هم این ماه تحویل داده می شود.
کولیوند ادامه داد : ما تا سال 95 - تعداد 2400 دستگاه آمبولانس داشتیم و الان 5500 داریم ، سال 95 هفت عدد بالگرد داشتیم و الان 42 بالگرد داریم . اینها نشان از اهتمام اورژانس به تجهیزات برا ی سلامت مردم دارد .
وی در پاسخ به اینکه ایا تحریم ها شامل این تجهیزات نیز شده است گفت:تحریم ها مشمول ما هم شده است و برای ورود امبولانس مشکل داریم اما الان شرکتهای داخلی نیز در تلاشند تا با کیفیت بالاتری آمبولانس تولید کنند .
کولیوند در پاسخ به سوالی درباره چگونگی کیفیت ارائه خدمات اورژانس به بیماران سکته قلبی و مغزی افزود: بیماران سکته قلبی به اورژانس نمیروند و مستقیما به بخش تخصصی و اتاق عمل میروند، خدمات ما در بخش سکته قلبی جهانی است و ایران به عنوان سفیر ، هیچ مشکلی در این بخش ندارد، بیمارانی که دچار سکته مغزی شدهاند هم برای درمان بهتر سریعا به بخش سی تی اسکن میروند، اورژانس کشور هیچ مشکلی در امدادرسانی به بیماران سکته قلبی و مغزی ندارد.
وی درباره کمبود دارو در مناطق سیل زده نیز گفت: هیچ کمبود دارویی نداشتیم و سعی کردیم داروها را در انبارها دپو کنیم تا با کمبودی مواجه نشویم، در این بین تیم ویژه بینالمللی به نام EMT در حادثه سیل نقش آفرینی خوبی داشتند.
کولیوند در پاسخ به سوالی درباره امادگی اورژانس در این حوادث سیل نیز گفت :با توجه به پیش بینی های هواشناسی ستاد عملیات اورژانس در آمادگی کامل و با تجهیزات کامل بابالگرد و موتورآمبولانس و بیمارستانهای سیار به مردم خدمت رسانی کرد.
وی درباره دیگر اقدامات اورژانس کشور در راستای خدمت به مردم گفت :از اول مهر در همه مدارس و 30 درصد مساجد برای چهارشنبه سوری فرهنگ سازی کردیم بطوریکه تعداد مصدومان چهارشنبه آخر سال گذشته 65 درصد کاهش یافت .
رئیس سازمان اورژانس کشور با اشاره به تلاش های انجام شده برای کاهش حوادث ترافیکی گفت: سازمان جهانی بهداشت ، ایران را در گروه کشورهای هشتم دنیا قرار داده بود که به ازای 100 هزار نفر 34 و نیم کشته در سال داشتند اما سال گذشته با فرهنگ سازی های انجام شده و ثبت گزارش های حوادث ترافیکی ، اولین بار ایران در سری کشورهای الف یعنی به ازای 100 هزار جمعیت 20 کشته قرار گرفت .
وی افزود: صدا وسیما بویژه رادیو سفر در کاهش این آمار نقش بسزایی داشتند.
کولیوند با اشاره به در پیش بودن شب های قدر و مراسم عزاداری شهادت امیرالمومنین(ع) نیز گفت: از هم اکنون برنامه ریزی های لازم برای پوشش برنامه های مساجد انجام شده است .