به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما؛ محمد رضا ظفرقندی در نخستین نشست خبری خود پس از ریاست سازمان نظام پزشکی با خبرنگاران حوزه سلامت گفت: از همه پزشکان و همکاران حوزه سلامت که با فداکاری در حوادث اخیر سیل در کنار مردم بودند تشکر می کنم.
وی افزود : اگر بتوانیم در یک فضای مناسب، اعتماد مردم را جلب کنیم حوزه سلامت میتواند ارتقا و مشکلات نیز کاهش پیدا کند. ما باید پالایش درونی انجام دهیم، تخریب پزشکان نیز به مردم صدمه میرساند.
وی ادامه داد: طبق آخرین نظر سنجی درباره اثرگذاری اجتماعی صنوف در مردم، جایگاه پزشکی بسیار بالا بوده و در سه رتبه اول قرار دارد.
رییس کل سازمان نظام پزشکی در ادامه به پرونده الکترونیک سلامت اشاره کرد و گفت: پرونده الکترونیک سلامت میتواند به حوزه سلامت در کشور کمک کند و در نهایت منجر به اجرای نظام ارجاع و پزشک خانواده شود، با این مکانیسم میتوان کنترل صحیح منابع و هزینهها را انجام داد.
وی ادامه داد: باید توجه کرد که این اقدامات دارای چهار پایه اصلی هستند؛ پایه اول انجام اقدامات ساختاری است. پایه دوم ایجاد نظام ارجاع است؛ زیرا بدون پرونده الکترونیک، اجرای نظام ارجاع ممکن نیست. پایه سوم هم بحث پزشک خانواده است و پایه چهارم بحث تدوین راهنماهای بالینی است. این ساختار چهار پایهای میتواند کاری هدفمند را انجام دهد و منجر به کنترل هزینه شود.
ظفرقندی افزود: به رغم این که ما معتقدیم سرانه بیمهها کافی نیست و باید از سوی دولت حمایت بیشتری شود، اما به طور قطع بدون اعمال این ساختارها هر بیمه و هر اقتصاد سلامتی با شکست مواجه خواهد شد.
ظفرقندی با بیان اینکه در هیچ کجای دنیا این طور نیست که ضابطهای برای دریافت و یا تکرار دریافت خدمات نباشد، گفت: در همه جای دنیا این ساختار کنترل شده است و برای ایجاد این ساختار چهار پایهای را که اعلام کردم، ضروری است. مبنای همه آنها هم پرونده الکترونیک سلامت است.
وی در پاسخ به سؤالی درباره لزوم اصلاح ساختار برای ایجاد ساختارهای الکترونیک در سازمان نظام پزشکی گفت: پایه ایجاد پرونده الکترونیک سلامت، ایجاد مستندات الکترونیک است. به عنوان مثال ساختاری چون نسخه الکترونیک نیاز به ثبت هویت الکترونیک دارد که در این زمینه امضای الکترونیک را ایجاد کردیم تا به لحاظ حقوقی و مالی قابل استناد شود. در این زمینه سازمان نظام پزشکی کارت هوشمند نظام پزشکی را که حاوی امضای الکترونیک مستند است ایجاد کرد؛ به طوری که قرارمان با جامعه پزشکی این است که در سال ۹۸ حداقل ۱۰۰ هزار کارت هوشمند نظام پزشکی صادر کنیم. اکنون ساختار نسخه الکترونیک در مراکز ملکی تأمین اجتماعی ایجاد شده است و ۸ هزار نفر از همکارانمان با آن کار میکنند.
ظفرقندی در ادامه صحبتهایش با اشاره به برخی از تبلیغات نادرست در حوزه سلامت گفت: طبق قانون نظام پزشکی تنظیم دستورالعمل آگهیهای دارویی، مواد خوراکی، آشامیدنی و امور پزشکی با سازمان نظام پزشکی است که باید این دستورالعملها را به مراجع ذیربط اعلام کند، اما متأسفانه امروز میبینیم ک تبلیغات در این حوزهها چه در رسانهها و چه در فضای مجازی بدون توجه به دستورالعملهای سازمان اتفاق میافتد و حتی گمراه کننده است؛ در حالی که بر اساس قانون این آگهیها باید از سوی نظام پزشکی بررسی شده و در صورت تأیید، تبلیغ شوند.
وی افزود: متأسفانه میبینیم که در رسانهها و صدا و سیما تبلیغاتی انجام میشود که با واقعیت منطبق نیست و این موضوع به مردم آسیب میزند. در این زمینه نامهای به رئیس سازمان صدا و سیما و وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نوشتهام و مصر هستیم که این قانون تصویب شود.
ظفرقندی با اشاره به اثر گذاری تحریمها بر حوزه سلامت کشور، خاطرنشان کرد: ما باید واقع گرا باشیم، زیرا خوب میدانیم که تهیه تجهیزات و ملزومات پزشکی وابسته به ارز است. همچنین شرایط حوزه سلامت وابسته به شرایط عمومی کشور است.
وی افزود: اکنون شرایط سختی را به نسبت سال ۹۲ تجربه میکنیم، اما اینطور نیست که نتوانیم از این بحرانها عبور کنیم.
ظفرقندی گفت: این تحریمها، کار انتقال ارز برای تأمین نیازهای حوزه سلامت را دچار مشکل کرده است اما وزارت بهداشت، تمام تلاش خود را به کار گرفته است تا کمترین مشکل برای مردم ایجاد نشود.
وی درباره تعرفه های پزشکی گفت: تعرفه، بخش مهم از اقتصاد سلامت است که اگر واقعی دیده نشود، نظام سلامت کشور دچار آسیب خواهد شد. طی سالهای مختلف نسبت به محاسبه تعرفههای واقعی اقدام شده و مبنای محاسبه سازمان نظام پزشکی نیز همین محاسبات بوده است.
وی افزود: تعرفه واقعی، مبنای پیشنهادی شورای عالی نظام پزشکی به شورای عالی بیمه برای گذر از شرایط سخت کشور است و تعرفهای که دولت ابلاغ کرده است. آنچه که سازمان نظام پزشکی به آن عمل میکند، قانون است. البته قرار است بازبینی تعرفهها در شورای عالی بیمه مطرح شود.
ظفرقندی با اشاره به سه مبنای تعرفهای، ادامه داد: مبنای تعرفه واقعی، مبنای پیشنهادی شورای عالی نظام پزشکی به شورای عالی بیمه برای گذر از شرایط سخت کشور است و تعرفهای که دولت ابلاغ کرده است.
وی در ارتباط با فرار مالیاتی پزشکان، افزود: متأسفانه اثرات سوء اعلام عددها و ارقام فرار مالیاتی در جامعه مشهود است، در حالی که مطرح کنندگان این اعداد و ارقام نیز خودشان در مجلس عنوان کردند که این عددهای ما نیست که اعلام شده است.
وی گفت: در حالی که کل مالیات صنوف بخش خصوصی در سال ۹۶، چهار هزار و 500 میلیارد تومان بوده است، چگونه میتوان ادعا کرد که ۶ هزار و 500 میلیارد تومان فرار مالیاتی پزشکان اتفاق افتاده است.