پخش زنده
امروز: -
رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: در بحث سهمیه بندی بنزین، نظر مجلس بر این نبود که قیمت افزایش پیدا کند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما علی لاریجانی در آغاز جلسه علنی امروز در توضیح جلسه غیرعلنی مجلس با چهار عضو کابینه درباره بررسی موضوع سهمیه بندی بنزین در این جلسه افزود: درباره موضوع بنزین در این جلسه مباحث مفصلی اعم از اینکه سیستم کارتی بر روی بنزین اعمال شود صورت گرفت. وی افزود: حتما سیستم ارائه بنزین از طریق کارت سوخت درست است و مجلس از آن حمایت می کند. لاریجانی ادامه داد: درباره سهمیه بندی بنزین نظر مجلس بر این نبود که قیمت بنزین افزایش پیدا کند. وی تاکید کرد: اکثریت مجلس موافق این فرآیند نبودند و نظر مجلس به دولت منعکس شد.
رئیس مجلس در ادامه اضافه کرد: در جلسه امروز درباره مسائل مهم کشور به خصوص ابعاد موضوعات اقتصادی که با آن مواجه هستیم بحث و تبادل نظر صورت گرفت و پیشنهادهایی هم سازمان برنامه و بودجه ، وزارت نفت و وزارت کشور و نمایندگان داشتند و نمایندگان و روسای کمیسیون ها هم در این زمینه مباحث خود را مطرح کردند. لاریجانی در پایان گفت: در این جلسه مقرر شد اصلاحات ساختاری در بودجه کشور مدنظر باشد و در زمینه ارائه نیازهای اساسی مردم طوری حرکت شود که یارانه ها به درستی به دست مردم برسد.
پایان جلسه علنی مجلس
نشست علنی مجلس شورای اسلامی پایان یافت. نمایندگان بعد از دو ساعت و نیم جلسه غیرعلنی جلسه علنی خود را به مدت یک ساعت و نیم تشکیل دادند. با اعلام پزشکیان نایب رییس مجلس جلسه بعدی فردا ۹ صبح تشکیل می شود
اعلام وصول سوال ملی نماینده سبزوار از وزیر آموزش و پرورش
عضو هیأت رئیسه مجلس سوال ملی مقصودی نماینده مردم سبزوار از وزیر آموزش و پرورش را اعلام وصول کرد. علیرضا رحیمی در نشست علنی امروز موارد اعلام وصولی را به شرح زیر قرائت کرد: سوال ملی حسین مقصودی نماینده مردم سبزوار، جغتای و جوین از وزیر آموزش و پرورش در مورد عدم توجه به تغذیه و رفاه دانش آموزان خوابگاه های شبانه روزی، همچنین سوال از وزیر آموزش و پرورش در مورد استفاده از طرح خرید خدمت آموزشی علیرغم بلاتکلیفی نیروهای حق التدریسی و آموزشیاران نهضت سوادآموزی.
مهلت ۵ ساله مجلس به وزارت راه برای اجرای طرحهای ویژه حفاظت از بافتهای تاریخی
نمایندگان مجلس به وزارت راه و شهرسازی برای اجرای طرحهای ویژه حفاظت از بافتهای تاریخی ۵ سال مهلت دادند. نمایندگان در نشست علنی امروز با ماده (۳) طرح یک فوریت حمایت از مرمت و احیای بافتهای تاریخی - فرهنگی و توانمندسازی مالکان و بهرهبرداران بناهای تاریخی- فرهنگی با ۱۳۸ رأی موافق، ۹ رأی مخالف و ۵ رأی ممتنع از مجموع ۲۱۶ نماینده حاضر در صحن موافقت کردند.
بر اساس ماده ۳ این طرح وزارت راه و شهرسازی و بنیاد مسکن انقلاب اسلامی مکلفند با همکاری سازمان و شهرداریها در مدت ۵ سال پس از تصویب این قانون نسبت به تهیه، تصویب و اجرای طرحهای ویژه حمایت و احیای محدودههای بافتهای تاریخی – فرهنگی حسب مورد از طریق شورای عالی شهرسازی و معماری یا کمیسیونهای ماده (۵) قانون تأسیس شورای عالی شهرسازی و معماری مصوب ۲۲ اسفند ماه ۱۳۵۱ با اصلاحات و الحاقات بعدی آن اقدام کند. همچنین گفتنی است با پیشنهاد حاجی دلیگانی عبارت "رعایت حقوق مالکانه مردم در اجرای مواد (۲) و (۳) این قانون الزامی است" به ماده (۳) الحاق شد.
مشخص شدن وظایف میراث فرهنگی برای حمایت از مرمت بافت های تاریخی
نمایندگان مجلس وظایف سازمان میراث فرهنگی و گردشگری را به منظور حمایت از مرمت و احیای بافت های تاریخی و فرهنگی مشخص کردند. نمایندگان در نشست علنی امروز مجلس شورای اسلامی، در بررسی طرح یک فوریتی حمایت از مرمت و احیای بافت های تاریخی- فرهنگی و توانمندسازی مالکان و بهره برداران بناهای تاریخی- فرهنگی با ماده 2 این طرح با 162 رأی موافق، 9 رأی مخالف، 8 رأی ممتنع از مجموع 232 نماینده حاضر در جلسه موافقت کردند. براساس ماده 2 این طرح؛ به منظور حمایت از مرمت و احیای بافت های تاریخی- فرهنگی، سازمان مکلف است:
الف- با همکاری وزارتخانه های راه و شهرسازی و کشور و بنیاد مسکن انقلاب اسلامی ظرف مدت حداکثر دو سال پس از تصویب این قانون نسبت به تکمیل، تعیین و ابلاغ محدوده بافت تاریخی- فرهنگی کلیه شهرها و روستاهای تاریخی اقدام کند.
ب- با همکاری وزارتخانه های راه و شهرسازی و کشور و بنیاد مسکن انقلاب اسلامی ظرف مدت حداکثر دو سال پس از تصویب این قانون نسبت به تهیه چارچوب طرح های ویژه حفاظت و احیای بافت های تاریخی- فرهنگی (از جمله تعیین حرایم) با رویکرد صیانت از ارزش های تاریخی – فرهنگی و ارتقای کیفیت زندگی ساکنان این محدوده ها اقدام کند.
پ- ظرف مدت یکسال پس از تصویب این قانون، دستورالعمل های موردنیاز برای مدیریت بهره برداری، نگهداری و پشتیبانی بناها، اماکن و بافت های تاریخی- فرهنگی با اولویت واگذاری فعالیت ها به بخش غیردولتی را تهیه و ابلاغ کند.
آغاز جلسه علنی مجلس
جلسه علنی مجلس شورای اسلامی به ریاست علی لاریجانی پس از دو ساعت و نیم جلسه غیرعلنی، دقایقی پیش آغاز شد. گزارش کمیسیون فرهنگی در مورد طرح یک فوریتی حمایت از مرمت و احیای بافتهای تاریخی، فرهنگی و توانمندسازی مالکان و بهره برداری بناهای تاریخی و فرهنگی، گزارش کمیسیون اقتصادی در مورد لایحه مالیات بر ارزش افزوده، گزارش کمیسیون اقتصادی مبنی بر تقاضای تحقیق و تفحص از نحوه تشکیل و خرید ساختمانها و جذب نیرو و دادن وام توسط بانک شهر، گزارش کمیسیون عمران در مورد طرح اصلاح ماده ۶۰ قانون برنامه پنج ساله ششم توسعه اقتصادی اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران، گزارش کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مبنی بر رد تقاضای تحقیق و تفحص از عملکرد سازمان حفاظت محیط زیست کشور از سال ۹۲ تا کنون و گزارش کمیسیون اقتصادی در مورد لایحه موافقتنامه تشویق و حمایت متقابل از سرمایه گذاری بین جمهوری اسلامی ایران و دوک نشین اعظم لوکزامبورگ مهمترین دستور کار نمایندگان در جلسه علنی امروز به شمار میرود.