پخش زنده
امروز: -
وزیر تعاون کشورمان: رفتار ناجوانمردانه و ضدحقوق بشری یک دولت در دنیا سبب شده است که با تهدید سایر شرکای جهانی بر سر راه فعالیتهای آزاد اقتصادی مانع ایجاد کند
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی؛ محمد شریعتمداری در دیدار با هیات تخصصی سازمان بین المللی کار، ضمن تشکر و قدردانی از نقش عظیم این سازمان در تنظیم قواعد و مقررات مربوط به کار گفت: سازمان بین المللی کار، یک سازمان با سابقه است که همواره مدافع عدالت بوده؛ در دورانی که در آن، عدالت یک مفهوم گم شده است.
وی افزود: رفتار ناجوانمردانه و ضدحقوق بشری یک دولت در دنیا سبب شده است که با تهدید سایر شرکای جهانی بر سر راه فعالیتهای آزاد اقتصادی مانع ایجاد کند و تفاهم نامه برجام بین کشورهای بزرگ دنیا، با رفتار قلدرمآبانه یک دولت نادیده گرفته شده است.
شریعتمداری ضمن تاکید بر این که اگر چه ما بخش مهمی از این فشارها و آسیبها را خنثی کردیم و زیر بار حرف زور نخواهیم رفت، گفت: ما اعتراض را حق طبیعی کارگران در چنین وضعیتی میدانیم و مدافع تمامی تشکلها ثبت شده و غیرثبتی هستیم و وضعیت معیشتی کارگران و خانواده هایشان را درک میکنیم.
وی افزود: منکر فعالیتهای سیاسی تشکلهای کارگری در سراسر جهان نیستم، ولی در ایران، عمده مشکلات کارگران جنبه اقتصادی دارد و دلیل اصلی بروز این مشکلات، ناشی از تحریمهای ظالمانه آمریکاست، ما نباید نشانی غلط بدهیم و از شما که مدافع حقوق بنیادین کار هستید انتظار داریم پیام ملت ایران را برسانید.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: ما نیز در دفاع از حقوق کارگران و تشکلهای کارگری و کارفرمایی و اصول مهم سه جانبه گرایی و توسعه تشکلها در کشور تمام تلاش خود را صرف خواهیم کرد، ما این وزارتخانه را پاسدار عدالت اجتماعی در کشور میدانیم و تمام اهتمام خود را در تحقق آن به نحو احسن در این راه به کار میگیریم.
وی درباره تعاملات دولت جمهوری اسلامی ایران با سازمان بین المللی کار افزود: ما بررسیهای لازم را برای امکان پیوستن به مقاوله نامههای ۱۴۴، ۸۱ (بازرسی کار)، ۸۳ (آزادی تشکل ها)، ۹۸ (حق تشکل مذاکره جمعی)، ۱۳۸ (حداقل سن کار) و ۱۰۲ (حداقل استانداردهای تامین اجتماعی) آغاز کرده ایم و خواستار ارتباط و تعامل سازنده با سازمان بین المللی کار هستیم.
شریعتمداری گفت: دولت جمهوری اسلامی از قابلیتها و ظرفیتهای فنی و مشاورهای و آموزشی سازمان بین المللی کار استقبال میکند و مایل به بهره گیری از کمکهای این سازمان است، این کمکها میتواند در تجهیز مراکز حفاظت فنی و بهداشت کار نیز مغتنم باشد.
رئیس هیئت اعزامی سازمان بین المللی کار نیز ضمن تشکر از همکاریها و روابط مبتنی بر اعتماد دولت ایران با سازمان بین المللی کار، گفت: این دیدار فرصتی برای اطلاع و آگاهی بیشتر از کشور ایران و فراهم کردن زمینه گسترش چارچوب همکاریها است.
خانم آندریس افزود: چارچوب همکاری که اینک آماده شده به صورت جامع مطرح شده تا عمده موارد را شامل شود و امیدواریم در هریک از این مولفهها پیشرفتهایی حاصل نماییم.
وی گفت: این سفر به ما کمک کرد تا نسبت به شرایط ایران آگاهی بیشتری پیدا کنیم و معتقدیم نیاز فوری به هماهنگیهای دوجانبه در خصوص شرایط فعلی ایران وجود دارد.
خانم آندریس افزود: ما در این فرصت، با تشکلهای مختلف کارگری و کارفرمایی دیدار کردیم و در خصوص سیاستهای اشتغال خصوصا در شرایط تحریم و نحوه کمک سازمان بین المللی کار در این مورد، به تبادل بحث پرداختیم.
رئیس هیئت اعزامی سازمان بین المللی کار گفت: در دیداری که با تیم سازمان ملل متحد در ایران داشتیم، درباره نحوه همکاری با آژانسهای سازمان ملل متحد برای کاهش اثرات تحریم بر ایران گفتگو کردیم، ما خوشحالیم که دولت جایگاه خودش را حفظ کرده است.
آندریس با اشاره به این که مباحثی را که در جلسات مختلف در این دیدار خصوصا در شورای عالی کار مطرح شد، به مدیر کل سازمان بین المللی کار ارائه خواهیم داد، از پیوستن دولت ایران به مقاوله نامههای سازمان بین المللی کار استقبال کرد.