ایران پیشتاز تولید علم در جهان
شیراز میزبان اجلاس بینالمللی دانشگاهها و مراکز پژوهشی
اجلاس ملی و بینالمللی ارزیابی دانشگاهها و مراکز آموزشی و پژوهشی، خرداد برگزار می شود.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما، مرکز فارس، محمدجواد دهقانی رئیس مرکز منطقهای اطلاع رسانی علوم و فناوری و سرپرست پایگاه استنادی جهان اسلام امروز در جمع خبرنگاران گفت: دومین اجلاس بین المللی و سیزدهمین کنفرانس ملی ارزیابی کیفیت در نظامهای دانشگاهی با همکاری وزارت علوم در شیراز خرداد امسال برگزار می شود.
وی در ادامه با بیان اینکه یکی از مهمترین وظایف پایگاه استنادی علوم جهان اسلام یا همان isc رصد کردن جایگاه علمی کشورهای اسلامی و بین المللی است افزود: بر اساس آخرین اطلاعات که در حوزه تولیدات علمی و فعالیتهای پژوهشگران در سطح جهان استخراج شده است تا سال ۲۰۱۸ بیش از ۶۰ هزار مقاله توسط پژوهشگران کشورمان چاپ شده است.
دهقانی گفت: با این آمار، ایران در زمینه تولید علم در جهان رتبه ۱۶ را به خود اختصاص داده و در بین ۵۷ کشور اسلامی هم جایگاه اول را کسب کرده است.
رئیس پایگاه استنادی علوم جهان اسلام افزود: طبق گزارش بیست ساله این سازمان رشد تولیدات علمی در دنیا حدود ۴ درصد در سال بوده که این آمار در کشورهای اسلامی ۲۰ درصد و در ایران ۲۲ درصد است.
وی با اشاره به اینکه سهم کشورهای اسلامی در تولیدات علمی دنیا از ۲ درصد در بیست سال پیش به ۹ درصد در سال ۲۰۱۸ رسیده است بیان کرد: سهم ایران در تولید علم هم اکنون حدود ۱/۹ درصد است .
دهقانی میزان رشد تولید علم کشور در ۲۰ سال گذشته را به طور متوسط در هر سال حدود ۲۲ درصد اعلام کرد و افزود: این رشد بیش از پنج برابر متوسط جهانی و بیش از دو برابر آمار کشورهای اسلامی است.
رئیس مرکز منطقهای اطلاع رسانی علوم و فناوری گفت: خوشبختانه بسیاری از تولیدات علمی کشور توسط شرکتهای دانش بنیان به ایده و فناوری تبدیل میشوند به طوری که کشورمان در این زمینه در حال حاضر رتبه ۱۸ را در دنیا به خود اختصاص داده است.
وی افزود: این پایگاه امادگی این را دارد که از پژوهشگران و دانشمندان ایرانی برای سرعت بخشیدن به تولید علم و با هدف تحرک علمی در عرصه بین المللی حمایت کند
دهقانی اظهار داشت: طبق آخرین رتبه بندی و ارزیابی جهانی پایگاه استنادی علوم جهان اسلام یا isc، بیست و چهار دانشگاه کشورمان در سال ۲۰۱۸ در بین هزار دانشگاه برتر دنیا قرار دارد
پایگاه استنادی علوم جهان اسلام ISC، بعد از پایگاههای استنادی ISI آمریکا و Scopus هلند در جایگاه سوم معتبرترین پایگاههای سنجش و ارزیابی علم در دنیا قرار دارد.