به گزارش
خبرگزاری صداو سیما از روابط عمومی صندوق نوآوری و شکوفایی، محمد شریعتمداری، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در نشست معرفی خدمات و حمایتهای صندوق نوآوری و شکوفایی ویژه شرکتهای تعاونی دانش بنیان که در محل صندوق نوآوری و شکوفایی برگزار شد، با ابراز خرسندی از برگزاری این نشست، گفت: راه حل کشور در همه زمینههای سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی این است که امثال ما کنار بنشنیم، مشاوره بدهیم و تجربه خود را در اختیار جوانترها قرار دهیم و پدری کنیم تا جوانها صحنه و عمل و اجرا را به دست بگیرند.
وی با تاکید بر ضروت جوانگرایی در تمام حوزههای مدیریتی کشور به ویژه در دوره تحریم، تصریح کرد: فکر و اندیشه نو مدیران جوان در کنار تجربه مسنترها و با تجربهها، اکسیر بیبدیل شکست همه موانع موجود در کشور و راه عبور از شرایط فعلی است و خوشحالم که مدیر جوانی امروز در حوزه دانش بنیان و ریاست صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری حضور دارد که امیدوارم در این بخش منشا اثر باشند.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه خوشبختانه فکر و اندیشه شرکتهای دانش بنیان به تدریج در کشور شکل گرفته است و امروز نمونههای خوبی از آن را میبینیم، اظهارکرد: اقتصاد متکی به دانش قابل مقایسه با هیچ فعالیت اقتصادی نیست، فکر و اندیشه، تولید ثروت میکند که با هیچ چیز دیگری قابل مقایسه نیست و ما باید در این مسیر حرکت کنیم.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با تاکید بر ضرورت و اثربخشی نفوذ دانش در فعالیتهای سنتی در قالب تعاونیها، یادآور شد: به عنوان نمونه و مثال در حوزه حمل و نقل کوچکترین نقص، کشور را دچار مشکل میکند و قیمتها بدون هیچ دلیلی چند برابر میشود که دلیل عمده اش عدم حضور فعالیتهای دانش بنیان در حوزه خدمات حمل و نقل است.
شریعتمداری تصریح کرد: در حال حاضر امکان حضور و بروز فعالیتهای دانش بنیان بسیار بسیار فراهم است و کشور در این زمینه بکر است و اگر حرکت جهادی شکل بگیرید میتواند باعتث تحول شود و اتکا به نفت و سایر منابع را کم کند.
به گفته وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، رفتن به سمت اقتصاد دانش بنیان و نفوذ دانش در فعالیتهای اقتصادی امری بسیار لازم و ضروری است و باید از آن حمایت کنیم.
وی حضور شرکتهای دانش بنیان در حوزه تعاونیها را به نوعی آشتی بین دانشگاه و تعاونیها خواند و گفت: باید شرایطی فراهم کنیم که کسانی که دارای فکر و اندیشه هستند با آرامش و در بستر امن دانش خود را بسط دهند؛ همچنین باید تضامین لازم برای عرضه محصولات دانشبنیان بدون نگرانی از مخاطرات ناشی از سرقت پدیده علمی فراهم شود.
همچنین علی وحدت در این نشست با اشاره به ویژگیهای حوزه دانش بنیان و فناور در کشور، گفت: این حوزه چند ویژگی خاص دارد، به طور مثال هزینه اشتغال و میزان سرمایهگذاری این بخش به طور متوسط نسبت به سایر حوزهها پایینتر است. در عین حال بهرهوری و ارزش افزودهای که شرکتهای دانش بنیان تولید میکنند، بسیار بالاست.
وی افزود: ایجاد اشتغال در شرکتهای دانش بنیان بسیار ارزشمند است به طوری که عدم استفاده از منابع انسانی در این بخش، نوعی اسراف به شمار میآید.
رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی با اشاره به موضوع همکاری جدید این صندوق با وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در بحث تقویت شرکتهای دانش بنیان حوزه تعاون، گفت: طبق آمار موجود از هزار شرکت تعاونی فعال در کشور، ۱۰۰ شرکت دانش بنیان به شمار میآیند، لذا در برنامه مشترک خود با وزارت تعاون قصد داریم تعداد این شرکتها را به لحاظ کمی افزایش و به لحاظ اقتصادی نیز به آنها کمک کنیم تا گردش مالی و نیز فروش محصولات آنها هم افزایش یابد.
وی با تاکید بر اینکه صندوق نوآوری و شکوفایی درصدد است بحث تامین مالی شرکتهای دانش بنیان حوزه تعاونی را تسریع بخشد، گفت: این کار از طریق صندوقهای پژوهش و فناوری صورت خواهد گرفت.
رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی با اشاره به میزان اثرگذاری وزارت تعاون در اقتصاد کشور، موضوع نفوذ فناوری در تعاونیهای موجود را بسیار مهم عنوان کرد و گفت: ما در صندوق نوآوری و شکوفایی با ارائه تسهیلات مالی از شرکتهایی که از تعاونیهای دانش بنیان خرید کنند حمایت میکنیم تا روند توسعه این تعاونیها نیز سرعت گیرد.
در حاشیه این مراسم، تفاهم نامه همکاری با هدف حمایت از توسعه شرکتهای تعاونی فناور و تجاریسازی فناوری در شرکتهای تعاونی دانشبنیان بین صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری، وزات تعاون، کار و رفاه اجتماعی و بانک توسعه تعاون با هدف حمایت از توسعه شرکتهای تعاونی فناور و تجاریسازی فناوری در شرکتهای تعاونی دانشبنیان منعقد شد.
موضوعات همکاری مشترک شامل همکاری به منظور تقویت ارتباطات شرکتهای تعاونی دانشبنیان با شرکتهای صنعتی بزرگ؛ همکاری در زمینه تامین منابع مالی مورد نیاز برای توسعه و تجاریسازی شرکتهای تعاونی دانش بنیان بهویژه از طریق صندوقهای پژوهش و فناوری غیردولتی یا جسورانه بورسی با مشارکت سایر بازیگران؛ همکاری در راهاندازی شتابدهندهها یا کارخانههای نوآوری ویژه شرکتهای تعاونی دانشبنیان در سراسر کشور به منظور کمک به فرایند توسعه و تجاریسازی فناوری در بخش تعاون با تکیه بر استارتآپها و هستههای فناور، مشارکت در شناسایی اولویتهای توسعه فناوری، فرصتهای سرمایهگذاری و زمینههای مناسب صادراتی در شرکتهای تعاونی دانشبنیان؛ همکاری برای توسعه بازار شرکتهای تعاونی دانشبنیان در داخل و خارج کشور بهویژه از طریق جلب مشارکت شرکتهای بزرگ صنعتی و احصای نیازهای فناورانه آنها است.
شايان ذکر است اين نشست با حضور وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی و مدیرعامل بانک توسعه تعاون برگزار و طی آن تفاهمنامه سه جانبهای به امضا رسید