پخش زنده
امروز: -
نگاه مسئولانه به معلولان در ایران و توجه به کشف استعدادهای آنها موجب شده است سازمان آموزش فنی و حرفهای کل کشور مهارتهای گوناگون را به خدمت معلولان کشور در آورد.
مدتهاست مسئولان شهری در اندیشه طراحی و ساخت معابری هستند تا اسباب آسایش معلولان را در جامعه فراهم آورد و از دغدغه آنها برای رفت و آمد بکاهند، کمی بعدتر در حوزه فناوری اطلاعات به معلولان ارائه خدمت میشود، با طراحی نرم افزاری با نام توانیتو که بستری است برای برقراری ارتباط میان عرضه کنندگان خدمات و خدمات گیرندگان توانیاب تا نیازهای خاص ایشان با سهولت انجام شود.
حالا امروز هم کار به سازمان آموزش فنی و حرفهای رسیده که تلاش میکند تا به معلولان جامعه ارائه خدمت کند.
با راه اندازی ۵۶ کارگاه آموزشی فعال در سراسر کشور و تقسیم بندی معلولان به چهار گروه معلولان جسمی- حرکتی، نابینایان، ناشنوایان و کم توان آموزش پذیر تا پایان سال گذشته ۴۱۴ تن از معلولان در زمره افراد فعال جامعه در حوزه مهارت آموزی قرار گرفتند و موفق به اخذ مدرک بین المللی مهارت شدند.
این معلولان به طور متوسط ۲۰۹ ساعت در هر دوره آموزشی اقدام به یادگیری مهارتهایی همچون فناوری اطلاعات، سفالگری، منبت کاری، معرق کاری، مشبک کاری، صنایع چرم، طراحی دوخت، بافت فرش هنرهای تزیینی کردند به طور مثال آموزشگاه فنی و حرفهای در رشمون بندرعباس ویژه بیماران خاص است و ۸۰ شغل مستقیم ایجاد کرده است یا مرکز ویژه آموزش معلولان در مشهد موفق شده ۱۴۷ نفر دوره را در بستر یادگیری مهارتهای حرفهای قرار دهد.
البته هنوز هم در این حوزه نیاز به کار بیشتری است تا متولیان سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور با ساخت مراکز مهارت آموزی آن هم از نوع دولتی بتوانند اشتغال پایدار را برای معلولان فراهم کنند.
خوشبختانه مسئولان به دنبال راهکارهایی هستند تا همه مردم را به یک چشم ببینند و در سالی که مقام معظم رهبری «رونق تولید» نام نهادند کاری کنند تا معلولان به جرگه افراد شاغل جامعه بپیوندندو چرخ صنعت و تولید با توان همه ایران به گردش درآید.
اما در همین دوران کشورهای جهان اولی هم هستند که به معلولان نگاه دیگری دارند مثلا همین چندی پیش بود که مقامات دولتی ژاپن از معلولانی که در ۵۰ سال اخیر آنها را عقیم کرده اند عذرخواهی میکنند و مجبور به پرداخت غرامت ۳.۲ میلیون ین به حدود ۲۵ هزار نفر شدند بر اساس قانونی که سال ۱۹۴۸ بی سر و صدا تصویب شد تا پزشکان معلولان را عقیم کنند و فرزندان ناقص به دنیا نیاورند.
حالا وقت آن رسیده است تا با تدوین نظام آموزشی مهارتهای فنی و حرفهای کاری کرد تا معلولان در ایران بیش از پیش استعدادهایشان شکوفا شود.
با همگرایی به وجود آمده میان مسئولان و معلولان امید میرود که معلولان بیشتری در زمره مهارت آموزان قرار گیرند تا شاخص افراد شاغل فعال این جمعیت روز به روز افزایش یابد.
چه بسیارند معلولان فعال سیاسی، اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و ورزشی که با درخشش در حوزههای خود به جهان و جهانیان ثابت کردند که خواستن، توانستن است و معلولیت محدودیت قلمداد نمیشود.
سیامند رحمان در وزنه برداری، ساره جوانمردی و زهرا نعمتی در تیراندازی با اسلحه و کمان، بارها و بارها پرچم جمهوری اسلامی ایران را در میادین آسیایی جهانی و به اهتزاز درآوردند، تنها نمونه کوچکی از جامعه بزرگ و پرافتخار معلولان کشور ما محسوب میشوند که فعل خواستن را صرف کردند.