به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما ، عیسی منصوری در مراسم امضای تفاهم نامه که صبح امروز در پژوهشکده فرهنگ و هنر جهاددانشگاهی برگزار شد، افزود: در بازه زمانی چند ساله نتایج خوبی از این نوع همکاری وجود داشته است، معمولا ابزار اصلی دولت، وام و مجوز است و مصداق دقیق آن کسب و کار خانگی است.
معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون گفت: خوشبختانه در این دوره که همکاری ما با جهاد شکل گرفت دستاوردهای خوبی بدست آوردیم، از حکمرانی اقتصادی ما نمی توان انتظار داشت که از حدی بالاتر شود.
وی ادامه داد: در دنیا اصطلاح «زن در توسعه» و «زن و توسعه»گفته میشود، رویکرد وزارت کار طی دو سال اخیر متاثر از فضای اقتصادی، روند خوبی پیش گرفته شد ولی کسب و کارهای خانگی می تواند به مشارکت اقتصادی زنان کمک کند.
منصوری خاطرنشان کرد: خوشبختانه به ۴۱ درصد مشارکت اقتصادی رسیدیم اما سهم بانوان در این درصد، زیاد نیست البته همکاری بین دستگاهها با مدیریت معاون رئیس جمهور در امور زنان شکل گرفته است.
توانمندسازی 6 هزار زن سرپرست خانوار با الگوی نوین توسعه مشاغل خانگی
معاون جهاد دانشگاهی گفت: طرح ملی توانمندسازی 6 هزار زنان سرپرست خانوار که با تفاهم نامه سه جانبه انجام شد مبتنی بر الگوی نوین توسعه مشاغل خانگی است.
محمدصادق بیرجندی طی سخنانی در مراسم انعقاد تفاهم نامه سه جانبه میان جهاد دانشگاهی، وزارت کار و تعاون و معاونت زنان ریاست جمهوری که در خصوص توانمند سازی 6 هزار زنان سرپرست خانوار در سالن همایشهای جهاد دانشگاهی برگزار شد افزود: این یک طرح ملی توسعه مشاغل است که کارفرمای آن معاونت امور زنان ریاست جمهور ، ناظر آن وزارت کار و تعاون و مجری آن جهاد دانشگاهی است.
وی در ادامه به برخی از اهداف کیفی این طرح اشاره کرد و گفت: خوداشتغالی زنان سرپرست خانوار ، بهبود وضعیت و افزایش رفاه زنان سرپرست خانوار، استفاده از ظرفیت مشاغل خانگی برای ایجاد اشتغال پایدار و اتصال صاحبان کسب و کار خانگی بر بازارهای هدف و بنگاه های پیشرو از جمله اهداف کیفی این طرح است.
وی در ادامه گفت : اهداف کمی این طرح اشتغال پایدار برای 6 هزار زن سرپرست خانوار در 23 استان کشور و ایجاد مشاغل خانگی در مناطق مختلف کشور است .
بیرجندی در ادامه تأکید کرد: سامانه www.inhb.ir سامانه ای است که از این طریق تمام مطالب مربوط به زنان سرپرست خانوار منتشر شده است.
اعتبار سه میلیاردی برای طرح ملی توانمندسازی 6 هزار زنان سرپرست خانوار
معاون بررسی های راهبردی معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری از آغاز اجرای طرح توانمندسازی ۶ هزار زن سرپرست خانوار در ۲۳ استان با موضوع الگوی نوین مشاغل خانگی خبر داد.
سوسن باستانی روز شنبه در مراسم امضای موافقت نامه سه جانبه معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و جهاد دانشگاهی، افزود: برنامه توانمندسازی زنان با هدف ایجاد یک زنجیره و به هم پیوسته و یک چرخه همکاری برای مداخله برای بهبود وضعیت آسیب های اجتماعی در استان ها با استفاده از ظرفیت ها به اجرا گذاشته شده است.
وی افزود: هم افزایی بین دستگاه های دولتی برای بهبود وضعیت زنان سرپرست خانوار از دیگر اهداف اجرای این طرح است که برای توانمندسازی زنان سرپرست خانوار کمتر از ۵۵ سال در ۲۳ استان اجرا می شود.
باستانی با بیان اینکه این طرح به صورت آزمایشی در دیگر استان ها اجرا شده است، گفت: در راستای اجرای این طرح چهار گروه زنان سرپرست خانوار شامل زمانی که همسرشان فوت کرده است، مطلقه، بدسرپرست و زنان با همسران زندانی در اولویت اجرای این طرح است.
معاون بررسی های راهبردی معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری افزود: اکنون ۷۰ درصد زنان سرپرست خانوار به دلیل فوت همسر سرپرست خانوار شده اند، ۱۰ درصد دیگر به خاطر طلاق، ۸ درصد به دلیل تجرد قطعی خودسرپرست هستند و مابقی زنان بدسرپرست هستند که این گروه ها در اولویت اجرای این طرح قرار دارند.
باستانی اضافه کرد: به همین منظور و با اجرای این طرح علاوه بر شناسایی زنان سرپرست خانوار، وضعیت این بانوان مورد بررسی قرار می گیرد.
وی گفت: در معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری براساس مواد ۱۰۱ و ۱۰۲ و بند «ت» ماده ۸۰ برنامه ششم توسعه و سیاست های ابلاغی مقام معظم رهبری زنان سرپرست خانوار در اولویت هستند و وضعیت آن ها از جنبه های مختلف مورد توجه قرار می گیرد.
معاون بررسی های راهبردی معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری گفت: به همین منظور براساس بند «ت» ماده ۸۰ برنامه ششم توسعه طرح توانمندسازی زنان سرپرست خانوار با تشکیل ۶ کمیته مورد بررسی قرار گرفته است به همین دلیل هم یک برنامه اقدام و عمل در این زمینه داریم که اکنون در کمیسیون اجتماعی دولت است و امیدواریم در جلسه آینده هیات دولت این طرح نهایی شود.
وی تصریح کرد: در طرح توانمندسازی اقتصادی بانوان سرپرست خانوار که پیش از این در ۸ استان به صورت آزمایشی اجرا شده است امروز هم در ۲۳ استان شروع می شود البته در دو استان سیل زده دوباره آغاز می شود.
باستانی ادامه داد: براساس سرشماری سال ۹۵ درصد زنان سرپرست خانوار در سال ۹۰ حدود ۱۲،۱ درصد بوده که در سال ۹۵ این رقم به ۱۲،۶ درصد رسیده است که رشد نیم درصدی را شاهد هستیم.
وی افزود: معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری تا پیش از اجرای این طرح چندین طرح دیگر هم برای زنان سرپرست خانوار اجرا کرده است که نمونه آن را می توان به طرح توانمندسازی زنان سرپرست خانوار در شهرری، اجرای چند تفاهم نامه همکاری با شورا اجتماعی با موضوع تاب آوری اجتماعی در سکونتگاه های غیررسمی و آموزش۵ هزار و ۷۰۰ زن سرپرست خانوار در این سکونتگاه ها با همکاری سازمان آموزش فنی و حرفه ای اشاره کرد.
صبح امروز در پژوهشکده هنر و ارتباطات تفاهم نامه طرح توانمندسازی ۶ هزار زن سرپرست خانوار در ۲۳ استان در محل پژوهشکده فرهنگ و هنر با حضور محمد شریعتمداری وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، معصومه ابتکار معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری و حمیدرضا طیبی رئیس جهاد دانشگاهی امضا شد.