مردان ترامپ به تشدید تحریم می بالند اما ...
پیامدهای تحریم های غیر قانونی دولت ترامپ علیه ایران بر اقشار آسیب پذیر به ویژه بیماران، شکایت از مقام های دولت امریکا در دادگاههای بین المللی را ضروری کرده است.
مسئولان دولت ترامپ نه تنها از تشدید تحریم ها علیه ایران(که غالب مردم بخصوص اقشار آسیب پذیر را تحت فشار قرار داده است)هیچ شرمساری نمی کنند بلکه از اینکه در وارد آوردن فشارها و تشدید تحریم ها از دولت های قبلی امریکاپیش افتاده اند بر خود می بالند و بر دولت های پیشین فخر می فروشند.
اما جرایم و تخلفات و به عبارت دقیق تر جنایاتی که ترامپ و عوامل دولت وی از تحمیل تحریم های ضد انسانی مرتکب می شوند دو بعد دارد: یک بعدش به خود این اشخاص به عنوان شخصیت حقیقی و یک بعد دیگرش که بسیار مهم هم است به شخصیت حقوقی این افراد مربوط می شود که بنام دولت امریکا انجام می دهند و از این بعد در هر زمانی قابل پیگیرد است.
هرچند تا زمانی که جناح تجدید نظرطلب به رهبری ترامپ بر سرکار باشد به پیگیری قضایی جرایم و تخلفات حقوقی ارتکابی از سوی ترامپ و مردان سیاسی وی امیدی نباشد اما بی تردید بعد از آن که از قدرت کنار رفتند فرصت برای پیگرد این جرایم و تخلفات فراهم خواهد شد و لذا باید از هم اکنون پرونده های حقوقی تشکیل شود و گفتار و کردار عوامل دولت ترامپ که بار حقوقی دارند به دقت جمع آوری وهرکدام در پرونده های خاص خود قرار داده شوند .
حتی می توان برای همه کسانی که به طور مستقیم و غیرمستقیم در معرض این تحریم ها قرار گرفته اند بخصوص بیماران، پرونده های مستقل تشکیل داد و از دولت امریکا درخواست غرامت کرد. با توجه به گستره تحریم ها امکان دارد تعداد پرونده ها به هزاران و یا شاید میلیون ها پرونده برسد اما کاری است که باید صورت گیرد و بهتر می بود این کار سال ها پیش صورت می گرفت و از همان ابتدایی که امریکا به سلاح تحریم روی آورد ایران نیز می بایست آثار این تحریم ها را بر خود و مردمش رصد می کرد و با تشکیل پرونده های حقوقی مسوولان امریکایی را مورد پیگیرد قضایی قرار می داد .
با توجه به اینکه تحریم های امریکا تنها به ایران محدود نمی شود و تعداد تحریم های امریکا در دنیار امروزه از 7 هزار مورد گذشته است لذا این اقدام می تواند از سوی دیگر قربانیان تحریم های امریکا نیز مورد استقبال قرار گیرد . تاکنون خود امریکا بارها از این شیوه استفاده کرده و به بهانه های مختلف پرونده هایی را علیه ایران تشکیل داده و از محل مصادره اموال ایران طلب های شاکیان را پرداخت کرده است.
از دیگر سو اگر تا پیش از این تحت تاثیر فراگیری نظریه های لیبرال چنین تصور و یا القاء می شد که گسترش تعاملات اقتصادی و ایجاد نظام پولی واحد بر مبنای دلاربه برقراری صلح و ثبات در جهان کمک خواهد کرد اما اکنون با توجه به آشکار شدن استفاده ابزاری امریکا ازاهرم وابستگی اقتصادی و سلطه دلار، چاره اندیشی در این زمینه را به ضرورت انکار ناپذیر در جهت کمک به صلح و ثبات در جهان تبدیل کرده است.
--------------------------
احمدکاظم زاده