ایوب دهقان کار در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما افزود: این مقدار نسبت به مدت مشابه سال قبل، بیست درصد افزایش نشان می دهد و از نظر تعداد تراکنش ها 12 درصد افزایش را می بینیم.
وی با اشاره به افزایش قیمت کاغذ گفت: البته ما از این افزایش غافل نیستیم ولی حضور و استقبال از نمایشگاه نشان می دهد در شرایط نامساعد اقتصادی، کتاب هنوز در سبد خانوار ایرانی قرار دارد و علاقه مردم به دانایی و مطالعه کاهش پیدا نکرده است.
سخنگوی نمایشگاه کتاب درباره دیگر فعالیت های نمایشگاه گفت: امسال در خصوص خرید و فروش رایت و تبادل بین المللی رشد چشمگیری داشتیم و طرح های حمایتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از کتاب ایرانی که به (گرنت) معروف است، جواب داده است.
دهقان کار گفت: ناشران، ضرورت حضور در عرصه های بین المللی و تعامل با ناشران خارجی را به خوبی درک کرده اند و در این مدت، بیش از 150 قرار داد ترجمه و انتشار کتاب با ناشران خارجی منعقد شده است .
وی افزود : بخش زیادی از این حضور، به دلیل تعداد زیاد کتابهای فارسی بود که ناشر مهمان نمایشگاه ( کشور چین ) به زبان چینی ترجمه و منتشر کرده بود.
نمایشگاه کتاب تا ساعت 20 امشب به فعالیت خود ادامه می دهد.
این نمایشگاه از روز 4 اردیبهشت در مصلای امام خمینی (ره) آغاز به کار کرد.
حضور فعال صدا و سیما در پوشش رسانه ای اخبار نمایشگاه کتاب
مدیر روابط عمومی نمایشگاه کتاب گفت: شبکه های رادیویی و تلویزیونی صدا و سیما در پوشش اخبار نمایشگاه کتاب تأثیر زیادی داشتند و حضور بازدید کنندگان نمایشگاه، مرهون این تلاش ها بوده است.
سید محمد طباطبایی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار ما با اعلام این خبر گفت: در 11 روز برگزاری نمایشگاه کتاب حدود هزار و 200 خبرنگار فعالیت می کردند که از این بین 230 خبرنگار به صورت ثابت اخبار نمایشگاه را پوشش می دادند.
وی افزود: امسال بیش از 2 هزار دقیقه آنتن زنده داشتیم که در شبکه های تلویزیونی و رادیویی به صورت ثابت به پخش برنامه های نمایشگاه می پرداختند که از آن جمله می توان به برنامه های رادیو گفتگو و رادیو فرهنگ اشاره کرد.
مدیر روابط عمومی نمایشگاه کتاب گفت: امسال اطلاع رسانی نمایشگاه به مراتب بهتر بود و جا دارد که از سازمان صدا و سیما که خیلی محکم پای کار بود تشکر کنم.
وی در خصوص میزان اخبار ارسالی نمایشگاه کتاب گفت: بیش از 600 خبر از طرف ستاد خبری نمایشگاه کتاب، تولید و منتشر شد و در اختیار رسانه ها قرار گرفت. در روزهای اخیر هم، بیش از 9 هزار خبر از طرف خبرنگاران ثابت و سیار رویدادهای نمایشگاه، بازتاب پیدا کرد.
سید محمد طباطبایی در خصوص مهمترین خبر نمایشگاه کتاب گفت: داغ ترین خبر در این ایام، حضور رهبر معظم انقلاب بود که برای دومین سال پیاپی به بازدید از نمایشگاه پرداختند. بعد از آن می توانیم به خبر صرفه جویی در هزینه های نمایشگاه به عنوان مهمترین خبر اشاره کنیم ، که با حذف 400 نفر از کارکنان اضافه و مخارج بالا این اقدام صورت گرفت.
نمایشگاه کتاب از 4 اردیبهشت شروع به کار کرد.
در این دوره نمایشگاه بیش از 100 میلیارد تومان تراکنش مالی صورت گرفت که این مبلغ به گردش مالی صنعت نشر کمک می کند.
افزایش فروش بخش ناشران عمومی در نمایشگاه کتاب امسال
رئیس سی و دومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران گفت: امسال فروش کتاب در بخش ناشران عمومی افزایش پیدا کرد به طوری که در سال های گذشته بیشتر بخش فروش به ناشران دانشگاهی اختصاص می یافت.
محسن جوادی در آخرین نشست خبری سی و دومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران با بیان اینکه مجموع گردش مالی نمایشگاه کتاب تا هفته آینده اعلام می شود گفت: امسال فروش مبلغی و نقدی نمایشگاه کتاب حدود ۳۶ درصد رشد کرده است اما تورم قیمت کتاب یکی از دلایل رشد مالی فروش است.
وی افزود: در بخش تراکنش های مالی و دفعات خرید نیز ۱۱ درصد رشد داشته ایم.
وی با اشاره به اینکه در بخش بن های کتاب نیز ۱۴۰ هزار دانشجو بن کتاب دریافت کرده اند که مبلغ این یارانه از ۴۰ هزار تومان به ۶۰ هزار تومان رسید.