پخش زنده
امروز: -
دومین همایش گرامیداشت حکیم میرفندرسکی در خان ببین برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، دبیر همایش گفت : از میان مقاله های رسیده 5 مقاله برگزیده شد که در این همایش از نویسندگان آن قدردانی می شود.
رضا یازرلو گفت : تلاش می کنیم سال های آینده همایش این حکیم گرانقدر را گسترده تر و به صورت کشوری و بین المللی برگزار کنیم .
حکیم ابوالقاسم بن ابوطالب میرحسینی میر فندرسکی در سال 942 خورشیدی در روستای جعفر آباد نامتلو بخش فندرسک شهر خان ببین متولد شد.
میرفندرسکی از معاصران میرداماد و شیخ بهایی و آقا حسین خوانساری و ملاصدرا بودهاست و چندین تن از مدرسان حکمت معروف آن دوره، مانند ملاصادق اردستانی، محمدباقر سبزواری، آقاحسین خوانساری، میرزا رفیعای نائینی و شیخ رجبعلی تبریزی از شاگردان او بودهاند.
مهمترین اثر میرفندرسکی رساله فارسی معروف به صناعیه است که به عنوان «حقایق الصنایع» نیز شهرت دارد. او در این رساله صناعت را به مفهومی بسیار گسترده و به معنی هرچیز که از نیروهای عقلی و کاری آدم به ظهور و حصول پیوندد، گرفتهاست.
رساله فی الحرکه به عربی ، رساله در تشکیک ، رساله در کیمیا به فارسی و حاشیه ایی بر جوگ باسشت کتاب معروف در عرفان و حکمت هندی از دیگر آثار به جای مانده از میرفندرسکی است .
این حکیم فرزانه در سال 1019 خورشیدی جان باخت و اکنون مقبره او در تخت فولاد اصفهان (تکیه میر فندرسکی) از آثار تاریخی است.