پخش زنده
امروز: -
معاون اول رئیس جمهور:کاغذ جزء ۲۰ قلم کالاهای اساسی کشور است که برای آن ارز ۴۲۰۰ تومانی در نظر گرفته شده است
جهانگیری در جریان بازدید از سی و دومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران، در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما گفت: ما امسال در خصوص کالاهای اساسی که کاغذ نیز جزو آنها است ۲ سیاست را در پیش گرفته ایم سیاست اول این است که بخشی از این کالاها را که عمده آنها در داخل تولید میشود از ارز ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی به سمت ارز نیمایی ببریم و مابه التفاوت آن را به کسانی که استفاده کننده هستند پرداخت کنیم.
وی با اشاره به اینکه تصمیم در این زمینه به جهت کلان گرفته شده است افزود: این امر مستلزم این است که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برنامه مشخص آن را تدوین و معین کند.
معاون اول رئیس جمهور تصریح کرد: سیاست دوم بر این است که بر اساس نرخ ارز در نظر گرفته شده برای سال گذشته عمل کنیم.
جهانگیری گفت: ما حتما در هفته جاری یا هفته آینده با وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی یا نمایندگان ناشرین و مطبوعات جهت اجرای این امر جلساتی خواهیم داشت و یا به فرمول ارز نیمایی عمل خواهیم کرد و پرداخت مابه التفاوت و یا نرخ ارز سال گذشته را سیاست خود قرار میدهیم.
معاون اول رئیس جمهور همچنین از برنامه دولت برای برخورد شدید با افراد یا مجموعههایی که ارز ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی را برای واردات کاغذ دریافت کردند، اما آن را در شبکهای خارج از وزارت ارشاد توزیع نمودند خبر داد و افزود: این امر تخلف است و پیگیری خواهد شد و با متخلفان نیز برخورد شدید صورت خواهد گرفت.
جهانگیری تامین ارز مورد نیاز کاغذ را جزو سیاستهای دولت دانست و گفت: کارخانجات تولید کاغذ در کشور باید از تمام ظرفیتهای خود استفاده کنند و درعین حال باید ارز مورد نیاز آنها نیز تامین شود.
وی با اشاره به مشکلات کارخانجات داخلی افزود: بخش خصوصی بایدمدیران مناسبی را برای این کارخانجات در نظر بگیرند.
معاون اول رئیس جمهور در پاسخ به سوالی در خصوص نظارت برای ساماندهی بازار کاغذ نیز گفت: با توجه به شرایط موجود اقتصادی در کشور ۲ نظریه وجود دارد اول اینکه ما به سمت سهمیه بندی و کوپنی کردن برخی کالاهای اساسی روی آوریم که این امر دارای طرفدارانی در دولت و خارج از دولت نیز هست.
وی افزود: نظریه دوم آزادسازی اقتصاد است و اینکه یارانه پنهان را به صورت نقد در اختیار مردم قرار گذاشته شود.
جهانگیری از صاحب نظران مسائل اقتصادی خواست که نسبت به این دو نظریه پیشنهادهای خود را به صورت شفاف ارائه دهند چرا که دولت باید در این زمینه به زودی تصمیم گیری کند.
وی گفت: این تصمیم جدیدی خواهد بود و آینده کشور را تحت تاثیر خود قرار دهد.
معاون اول رئیس جمهور در این حال تصریح کرد: با گذشت بیش از ۳۰ سال از پایان جنگ همیشه به سمت آزاد کردن دولت حرکت کرده ایم و اگر امروز به سمت مقررات قبل برگردیم به راحتی ممکن نیست.
جهانگیری همچنین در ادامه با اشاره به اهمیت توجه به نویسندگان و مولفان و صاحبان آثار، کتب و ناشران گفت: به هیچ وجه جامعه ما نباید احساس کند مولفی و یا صاحب نشری کنار رفته و گوشه نشین شده است.
وی افزود: باید سیاستی اتخاذ شود. افرادی که با کتاب سر و کار دارند و تالیف میکنند بتوانند با امید و سرزندگی کار خود را ادامه دهند.