پخش زنده
امروز: -
رئیس مجلس : عربستان و امارات امکان بالا بردن قیمت و فروش نفت را ندارند اگر داشتند، انجام میدادند
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، علی لاریجانی در چهاردهمین کنگره انجمن جغرافیایی ایران که صبح امروز در دانشگاه شهید بهشتی تهران برگزار شد، با اشاره به ارتباط وسیع جغرافیا با سیاست و حوزه ژئوپلتیک تصریح کرد: آقایانی که در حوزه دیپلماسی و سیاست دستی دارند باید به این موضوع توجه کنند چرا که بسیاری از مسائل در دنیا ناشی از توجه و یا بی توجهی به موضوع جغرافیاست، دلیل شکست فرماندهان در خیلی از جنگها عدم توجه به جغرافیای صحنه بوده است.
وی افزود: جنجال و ماجراجویی که در شرایط فعلی در لیبی به راه انداخته اند نیز به خاطر سرزمین و نفت این کشور است چرا که باید نفت لیبی در اختیارشان قرار گیرد.
او ادامه داد: همین مسئله در ونزوئلا نیز رخ داده چرا که ونزوئلا از مناطق نفت خیزی است که کمتر تحت کنترل آمریکاست لذا آنجا را به هم میریزند بنابراین ماجراجویی برخی سیاستمداران نیز گاهی ناشی از توجه به مختصات سرزمینی است.
رئیس مجلس گفت: همین روند در خصوص کشورهای دیگر نیز صادق است، اگر به تاریخ ایران نگاه کنید بسیاری از نزاعهای آمریکاییها و انگلیسیها با ایران بر سر نفت بود، چون این سرزمین را تا حدی شناخته بودند و برایش برنامه ریزی کردند.
وی با اشاره به تلاش آیت الله کاشانی و مصدق برای ملی شدن صنعت نفت و سپس کودتا علیه مصدق، تصریح کرد: همه درگیریهایی که تا کودتا نیز پیش رفت به خاطر نفت بود، اکنون نیز در موضوع تحریم ایران عملیات روانی انجام میدهند.
او ادامه داد: گاهی راجع به حقوق بشر، گاهی مسئله هستهای و گاهی هم مسائل منطقهای و موشکی صحبت میکنند، اما موضوع اصلی آنها، نفت است.
لاریجانی با اشاره به پشت صحنه تاریخ حمله آمریکا به عراق گفت: دیک چنی و شرکتهای نفتی درباره وضع نفت عراق برنامهریزی کرده بودند و جنگ راه انداختند تا به مقصدشان برسند.
وی افزود: البته موفق نشدند چرا که ملت عراق و آیت الله سیستانی نگذاشتند تا هدفشان محقق شود گرچه چیزکی هم گیرشان آمد.
لاریجانی جنس دعوا در منطقه را از جنس نفت خواند و خاطر شان کرد: اکنون عملیات روانی به راه اندخته اند، چون میدانند در صورت عدم فروش نفت ایران به صحنه نفت دنیا فشار وارد میشود لذا مجبور به راه اندازی عملیات روانی اند.
رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: ترامپ با بن سلمان تماس میگیرد که نفت را فلان کنند؛ ما که اطلاع داریم شما امکان بالا بردن قیمت و فروش نفت را ندارید، نه عربستان و نه امارات ظرفیت فروش بیشتر ندارند که اگر داشتند، انجام میدانند لذا در این عملیات روانی هم موفق نمیشوند.
وی تصریح کرد: ممکن است این روش چند روزی جواب دهد، اما بعد از اندکی مکشوف خواهد شد چرا که کمبود نفت است و طی روزها و هفتههای آینده بر آنها فشار وارد میکند.
لاریجانی خاطر نشان کرد: مسئله جغرافیا و توجه به مختصات سرزمینی موضوعی مختص به یک بخش نیست توجه صاحبان اندیشه به این حوزه ضروری است.
انتقاد رئیس مجلس از رواج شیوههای تست زنی در میان دانشجویان
رئیس مجلس شورای اسلامی با انتقاد از رواج شیوههای تست زنی در میان دانشجویان مقاطع مختلف، گفت: چندی پیش مطلبی برای رهبر معظم انقلاب نوشتم که اگر شورای عالی انقلاب فرهنگی میخواهد کاری انجام دهد؛ این موضوع مهم است.
علی لاریجانی در چهاردهمین کنگره انجمن جغرافیایی ایران تصریح کرد: آموزش روشهای حفظی و تست زنی به خلاقیت دانش آموزان و دانشجویان لطمه وارد میکند، خیلی متاسفم که این روش در مقطع دکترا و فوق لیسانس هم به راه افتاده است.
وی افزود: چندی پیش مطلبی برای رهبر معظم انقلاب نوشتم که اگر شورای عالی انقلاب فرهنگی میخواهد کاری انجام دهد؛ این موضوع مهم است.
رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: این مهم باید هم در نحوه تبلیغات رادیو و تلویزیون و هم دستور کار شورای عالی انقلاب فرهنگی مورد توجه قرار گیرد چرا که از درون مسیری که طی میکنیم نه خلاقیت بلکه حرفه تست زنی به وجود میآید.
وی به رواج این شیوه در تدریس هم اشاره کرد و افزود: از درون ارائه یکسری محفوظات به دانشجویان خلاقیت در نمیآید لذا باید روشهای کار در حوزه آموزش تغییر کند.
لاریجانی گفت: امروز در دنیا شیوههای تدریس تغییر کرده است گفته میشود که خودتان در این زمینه تحقیق کنید لذا شخص خود را باور کرده و به خاطر میسپارد که چنین تحقیقی در زندگی انجام داده است لذا ویژگی خلاقیت در او ظهور مییابد.
وی ادامه داد: سیستم آموزشی ما اکنون گرفتار چنین روشی است لذا اخیراً جلسهای با آقای عارف، رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس داشتم تا این موضوع را بررسی کنیم.
رئیس مجلس خاطرنشان کرد: این روش شیوههای شیادانهای نیز در کشور به وجود آورده است که استعدادها را کور میکند لذا باید در دراز مدت با تغییر شیوههای آموزشی، متفکر، مبدع و مبتکر تربیت کنیم.
صنایع و تولید باید به انجمنهای علمی و دانشگاهی وصل شوند
رئیس مجلس شورای اسلامی با تاکید بر لزوم اتصال بخش صنایع و تولید به انجمنهای علمی و دانشگاهی، گفت: این ارتباطات با توجه به اقتضائات فعلی اضطراری است، اما نباید تصنعی، دستوری و بخشنامهای باشد.
علی لاریجانی تصریح کرد: انجمنهای علمی ظرفیت بزرگی برای کشور و نهاد محققانه مدنی هستند که اساتید مختلف در رشتههای گوناگون با دردمندی در حال تامل برای تسهیل مسیر توسعه ایران هستند.
وی افزود: با برخی انجمنها دیدارهایی داشتیم و اخیرا نیز در مرکز پژوهشهای مجلس گفتگو کردیم، دربهای این مرکز به روی انجمنهای علمی باز است لذا گرچه هنوز ساز و کاری برای بهره مندی از ظرفیت انجمنها فراهم نیست، اما باید مکانیزمی برای بهره مندی از نظرات اساتید طرح ریزی شود.
رئیس مجلس با تاکید بر لزوم همکاری انجمنهای علمی با حوزههای مختلف برای توسعه کشور، ادامه داد: این ارتباطات با توجه به اقتضائات فعلی اضطراری است لذا نباید تصنعی، دستوری و بخشنامهای باشد بلکه باید بدانند حیاتشان به یکدیگر نیازمند است.
وی با بیان اینکه «بخش زیادی از تحقیقات دانشگاهی به سمت کارهای علمی صرف سوق یافته است»، گفت: بخشهای تولیدی کشور به انجمنهای علمی نیاز اضطراری دارند گرچه اگر عاقلانه عمل میکردند پیش از این باید به این امر میاندیشیدند لذا به دانشگاهها توصیه میکنیم زمینه همکاری با دستگاههای مختلف را فراهم کنند چرا که هم گامی مهم برای استقلال مالی دانشگاه بشمار میرود و هم تاملات دانشگاهی را به سمت نیازهای کشور سوق میدهد بنابراین باید شرایطی ایجاد شود که بخش صنایع و تولید به انجمنهای علمی و دانشگاهی وصل شوند.
لاریجانی افزود: مرکز پژوهشها و کمیسیونهای مجلس نیز آمادگی لازم را برای همکاری با انجمنهای علمی دارند و بناست در کنار دعوت از نمایندگان دستگاهها از نمایندگان این انجمنها نیز در زمان بررسی طرحها و لوایح در کمیسیونهای مجلس دعوت بعمل آید.
وی در ادامه با تاکید بر لزوم توجه به آمایش سرزمینی، تصریح کرد: در همه قوانین به آمایش سرزمینی تاکید داشته ایم گرچه با فراز و فرودهایی همراه بوده است، اما باید حتما این سند بالادستی را بشناسیم و متناسب با آن برنامه ریزی کنیم چرا که آسیبهایی به کشور به دلیل عدم وجود سند آمایش سرزمین وارد شده است.
رئیس مجلس ادامه داد: اگر در زمینه کشاورزی نتوانیم روی پای خود بایستیم به کشور لطمه وارد میشود، درست است که ما کشور خشکی هستیم، اما باید از آب به درستی استفاده کرد، در سالهای اخیر منابعی برای آبیاری تحت فشار و آبیاریهای نوین پیشبینی شد.
لاریجانی با بیان اینکه برای آبخیزداری و آبخوان داری از محل صندوق توسعه ملی منابع اختصاص داده شد، افزود: در سال ۹۸ علیرغم مشکلات بودجهای منابعی به بخش آبخیزداری اختصاص داده شد.
وی در ادامه به سخنان شهید مطهری در حوزه اقتصاد اشاره کرد و گفت: در یادداشتهای شهید مطهری تاکید شده است؛ اگر جامعهای از اقتصاد سالم برخوردار نباشد نمیتواند به اهداف عالی خود دست پیدا کند، شهید مطهری معتقد است اقتصاد سالم اقتصادی است که ثروت زا باشد، روی پای خود بایستد و مستقل باشد؛ البته نه اینکه برون زا نباشد، ولی مستقل باشد لذا باید این موضوع از سوی آقایان در حوزه سیاست و دیپلماسی مورد توجه قرار گیرد، جغرافیا ارتباط زیادی با سیاست و ژئوپلتیک دارد و بسیاری از مسائل مهم که در دنیا رخ میدهد به دلیل توجه به این موضوع و یا عدم توجه است.