پخش زنده
امروز: -
قاضی پرونده اخلالگران ارزی و اقتصادی: حاجیان جعبه سیاه پرونده بانک سرمایه نیست و مراحل تعقیب متهم یقینی ادامه دارد
قاضی سید اسدالله مسعودی مقام در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صداوسیما؛ در پاسخ به این سؤال که آیا مرحوم حاجیان یکی از وکلای دادگستری که در روزهای اخیر به قتل رسیده جعبه سیاه پرونده بانک سرمایه است؟ افزود: به طور قطع صحت ندارد، چون پرونده حسین هدایتی در تخلفات بانک سرمایه به صورت کامل به دادگاه ارجاع و رسیدگی شد.
وی تأکید کرد: در پرونده حسین هدایتی هیچ نقطه تاریک و اسناد پنهانی وجود ندارد و نمیتوانیم از مرحوم حاجیان به عنوان کسی یاد کنیم که نام وی در این پرونده مطرح بوده است که حالا قتل وی نیز مسیر تحقیقات را با نواقص مواجه کند.
رئیس شعبه سوم دادگاه ویژه رسیدگی به پرونده اخلالگران ارزی و اقتصادی تصریح کرد: مدارک و مستندات کافی برای پرونده وجود دارد و ممکن است در گذشته مرحوم حاجیان وکیل حسین هدایتی بوده و در رابطه با سایر پروندههای متهم اطلاعاتی داشته است، اما در رابطه با پرونده بانک سرمایه، خیر.
وی گفت: این وکیل دادگستری جزو وکلای پرونده بانک سرمایه نبوده و ما دلایل و مستنداتی را که باید جمع آوری میکردیم به صورت کامل در دسترس داریم و نیازی هم نیست به مرحوم حاجیان یا امثال این فرد که به ما کمک کنند تا ابعاد پرونده روشن شود.
قاضی مسعودی مقام همچنین درباره متهم یقینی یکی از متهمان فراری بانک سرمایه در پرونده هدایتی، افزود: برای وی قرار وثیقه صادر شده بود که پس از آن متواری شد، ما وی را به دادگاه احضار کردیم، ولی حاضر نشد، برای وی وکیل تعیین کردیم و دادگاه هم به پرونده رسیدگی کرد؛ اما این که متهمی در دادگاه حاضر شود یا خیر؟ یک مرحله از دادرسی را که به نفع اوست از بین میبرد که به ضرر متهم است، اما اینکه چه مراوداتی بین اشخاص وجود دارد نیز به ما مربوط نمیشود.
رئیس شعبه سوم دادگاه ویژه رسیدگی به پرونده اخلالگران ارزی و اقتصادی گفت: پرونده متهم یقینی دلایل و مستندات کامل را دارد و عدم حضور وی در دادگاه یا مراودات این متهم با سایر متهمان تأثیری در رسیدگی و ارزیابی ما ندارد؛ یعنی اینکه بگوییم، چون یقینی نیامده نمیتوانیم رأی بدهیم صحت ندارد. ما ادله کافی جمع آوری کرده ایم و تا ۱۰ روز آینده رأی متهمان صادر میشود و عدم حضور یقینی هم به ضرر اوست چرا که میتوانست به دادگاه بیاید و دفاع کند که هم به نفع خودش بود و هم به نفع دیگران.
وی افزود: بر اساس مستندات پرونده، این متهم معاونت در تحصیل وقوع جرم داشته از باب تأسیس شرکتها و اخذ تسهیلات از سیستم بانکی کشور و از آنجایی که کار وی مربوط به شرکت هاست شاید در سایر پروندهها هم قابلیت تعقیب را داشته باشد که ما به دادسرا اعلام میکنیم این متهم تحت تعقیب قرار بگیرد.
قاضی مسعودی مقام در پاسخ به این سؤال که در جریان رسیدگی دادگاه، یک بار اعلام شد متهم یقینی فراری است و در جایی دیگر گفتند در بیمارستان بستری است، در این خصوص چه پاسخی دارید؟ افزود: این متهم یک روز قبل از آغاز جلسات دادگاه در بیمارستان بستری و همزمان با اولین جلسه هم متواری شده است. البته متواری شدن وی به این معنی نیست که هیچ دسترسی به این متهم وجود ندارد بلکه اقدامات تعقیبی ما برای دستگیری یقینی از سوی ضابطان دادگستری درحال انجام است و قطعاً دستگیر میشود نه اینکه بتواند از چنگال عدالت خارج شود، اما اینکه گفته شود عدم حضور یقینی مؤثر در صدور رأی است صحت ندارد، چون ادله و پرونده را مورد ارزیابی قرار میدهیم و اگر نواقصی باشد رفع میشود.
رئیس شعبه سوم دادگاه ویژه رسیدگی به پرونده اخلالگران ارزی و اقتصادی گفت: پرونده بانک سرمایه نزدیک به ۴۰۰ متهم دارد که به صورت بخش بخش با کیفرخواست به دادگاه میآیند که اخیراً بخشی از آنها رسیدگی و منتهی به صدور حکم شده است.
وی گفت: در هفتههای آینده نیز رسیدگی به پرونده سایر اعضای هیئت مدیره سابق بانک سرمایه آغاز خواهد شد؛ بنابراین گزارش شامگاه چهارشنبه ۵ اردیبهشت امسال حمید حاجیان یکی از وکلای دادگستری در کامرانیه تهران به ضرب گلوله به قتل رسید.
مقتول یکی از وکلای سابق حسین هدایتی بوده که البته برخی رسانهها قتل وی را مرتبط با پرونده بانک سرمایه اعلام کردند و برخی هم گمانه زنی کردند که حاجیان جعبه سیاه پرونده بانک سرمایه بوده است.
حسین هدایتی در یکی از جلسات دادگاه از این وکیل دادگستری نام برد و مدعی شد بخش زیادی از پول وی در اختیار حمید حاجیان است و از دادگاه خواست او را احضار کند.