پخش زنده
امروز: -
در قالب مرحله نخست طرح مطالعه، حفاظت و مرمت سفالهای به دست آمده از کاوشهای باستان شناسی دشت ورامین ۱۴ نمونه سفالینه حفاظت و مرمت شدند
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری؛ مسئول بخش سفال گروه پژوهشی حفاظت و مرمت، پژوهشکده حفاظت و مرمت آثار تاریخی- فرهنگی امروز «چهارشنبه» با اعلام این خبر گفت: پیرو توافقات به عمل آمده بین این پژوهشکده و هیأت کاوشهای باستان شناسی دشت ورامین طرح مطالعه، حفاظت و مرمت سفالهای به دست آمده از این محوطه در مرحله اول اجرا شد.
فاطمه علی میرزایی با بیان اینکه به جز یکی دو مورد، قطعات انتقالی دارای ویژگیهای متفاوت و متنوع بودند، افزود: بمنظور ادامه کار و طراحی اقدامات حفاظتی و مرمتی، با تکیه بر مشابهتها این قطعات گروه بندی و تفکیک شدند.
وی گفت: در ادامه قطعات مرتبط با ۱۴ نمونه سفالینه متفاوت، انتخاب شد که اکنون کار مرمت و بازیابی این نمونهها به اتمام رسیده است.
مسئول بخش سفال گروه پژوهشی حفاظت و مرمت، پژوهشکده حفاظت و مرمت آثار تاریخی- فرهنگی افزود: این آثار به لحاظ زمانی متعلق به هزاره چهارم، عصر آهن و دوره ساسانی اند و در میان آنها سفالهایی به رنگهای قرمز، خاکستری و نخودی به چشم میخورد.
وی گفت: علاوه بر انجام اقدامات حفاظتی و مرمتی، به منظور دستیابی به حداکثر اطلاعات ممکن، مطالعه و بررسیهای علمی نیز همزمان جهت پاسخگویی به سؤوالات و دریافت دادههایی در حوزه مطالعات تطبیقی و تاریخی هر اثر، ویژگیهای پتروگرافی، فیزیکی و مکانیکی بدنهها، ساختار شیمیایی آثار، رنگدانهها، لایهها، لکهها و رسوبات همراه از طریق مطالعات میکروسکوپی، آنالیزهای شیمیایی و بررسیهای طیف سنجی زیر قرمز تبدیل فوریه (FTIR) در حال انجام است.
مسئول بخش سفال گروه پژوهشی حفاظت و مرمت، پژوهشکده حفاظت و مرمت آثار تاریخی- فرهنگی افزود: با تکمیل مطالعات در این مرحله، علاوه بر تعیین یک چارچوب کاری برای ادامه کار روی سایر قطعات و نمونهها، نتایج در قالب مقالات علمی- پژوهشی، ارائه خواهد شد.
وی گفت: ادامه کار، روی مابقی قطعات، در مراحل بعدی طرح دنبال خواهد شد.