به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، علی اصغر مونسان در مراسم امضای تفاهم نامه مشترک با مشاور امور زنان ریاست جمهوری با اشاره به اینکه زنان در حوزه های بوم گردی، گردشگری و صنایع دستی فعال هستند و حضور موفقی دارند گفت: زنان در مناطق کمتر توسعه یافته در عرصه های فرهنگی و صنایع دستی کسب و کار ایجاد کرده اند و اقتصاد خانواده را راهبری می کنند.
وی افزود: بیش از 75 درصد زنان در زمینه های تولید، آموزش و ترویج و صادرات صنایع دستی فعال هستند.
رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفت: بیش از 95 درصد مسؤولان اموال و اشیای میراث فرهنگی در موزه ها زنان هستند زیرا امانت داران خوبی به شمار می روند.
مونسان افزود: زنان در حوزه مدیریت مراکز گردشگری و بوم گردی نیز فعال شده اند.
وی همچنین از همکاری دفتر امور زنان ریاست جمهوری با سازمان میراث فرهنگی در زمینه حمایت و توانمندسازی زنان در بخش گردشگری، بوم گردی و تولیدات صنایع دستی خبرداد و گفت: زنان در زمینه مرمت آثار و بناهای تاریخی و اشیای تاریخی نیز حضور جدی دارند.
معصومه ابتکار مشاور امور زنان ریاست جمهوری نیز در این مراسم با تقدیر از اقدامات سازمان میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری در حمایت از زنان شاغل در این زمینه افزود: در حوزه صنایع دستی تلاش خوبی در زمینه جذب سرمایه بخش خصوصی انجام شده است و در این حوزه زمینه های وسیعی برای ایجاد اشتغال وجود دارد.
وی گفت: مشاغل کوچک خانگی و کارگاه های کوچک تولیدی بهترین راهکار برای ایجاد اشتغال، افزایش تولید و برگشت سرمایه است.
مشاور امور زنان رئیس جمهور تأکید کرد: واحدهای کوچک و کارگاه های تولیدی خانگی با نوسانات اقتصادی به راحتی آسیب نمی بینند و تاب آوری بالاتری در مقایسه با صنایع بزرگ با سرمایه های سنگین دارند.
ابتکار افزود: اگر به دنبال افزایش اشتغال و افزایش ضرایب اقتصادی از جمله تولید ناخالص ملی هستیم سرمایه گذاری در زمینه ایجاد اشتغال در بخش صنایع دستی و گردشگری یکی از مناسب ترین اقدامات است.
حسین اربابی معاون سرمایه گذاری و برنامه ریزی سازمان میراث فرهنگی نیز در این مراسم از اعلام آمادگی انجمن بانوان سرمایه گذار برای ایجاد روستاهای گردشگری خبر داد و گفت: این انجمن اعلام آمادگی کردند تا یک روستا را در اختیار آنان قرار دهم تا این منطقه را به عنوان منطقه نمونه گردشگری ایجاد و در این زمینه فعالیت کنند.
وی افزود: زنان در زمینه مدیریت هتل داری و مراکز گردشگری و بوم گردی فعال هستند و بهترین مجتمع های بین راهی را مدیریت می کنند.
معاون سرمایه گذاری و برنامه ریزی سازمان میراث فرهنگی از تلاش و حضور زنان در استان های گلستان و لرستان در بخش مدیریت پایگاههای گردشگری تقدیر کرد.
پویا محمودیان معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی سازمان میراث فرهنگی نیز در مراسم امضای تفاهم نامه گفت: برای تحقق برنامه تولیدات کاربردی در بخش صنایع دستی قراردادهای بزرگی بین مراکز تولیدی صنایع دستی و صنایع بزرگ منعقد شده است که یکی از آنها قرارداد تولید 400 هزار جلد سوزن دوزی برای قرآن ویژه داخل خودروها در کارخانجات تولیدی است.
وی همچنین از نامگذاری شهرستان ایرانشهر به عنوان شهر ملی سوزن دوزی خبر داد و گفت: بزودی هر شهر و روستایی که صنایع دستی ویژه ای تولید می کنند به عنوان مرکز ملی تولید همان صنایع دستی نامگذاری خواهد شد.
معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی سازمان میراث فرهنگی تأکید کرد: این طرح به جذب گردشگر و شاخص شدن هر منطقه در تولید صنایع دستی کمک می کند.