![ضرورت مشارکت صدا و سیما در بسیج کنترل فشار خون ضرورت مشارکت صدا و سیما در بسیج کنترل فشار خون](/files/fa/news/1398/2/10/3453580_195.jpg)
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از وبدا، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در نامه ای خطاب به رییس سازمان صدا و سیما ضمن اعلام آغاز بسیج ملی کنترل فشار خون بالا در کشور از 27 اردیبهشت ، با اشاره به نقش تعیین کننده و بی بدیل رسانه ملی در این بسیج ملی برای حمایت از سلامت مردم، تصریح کرد: لازم است موضوع کنترل فشار خون بالا در اولویت کاری سازمان صدا و سیما قرار گیرد تا با حمایت این سازمان و با مشارکت سایر ذینفعان نسبت به طراحی و اجرای مداخلات ابتکاری سازمانی و فرابخشی اقدام شود.
دکتر سعید نمکی در نامه ای به دکتر علی عسگری با اشاره به بند 2 سیاست های کلی سلامت ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری مبنی بر "تحقق رویکرد سلامت همه جانبه و انسان سالم " اعلام کرد: بر همین اساس، اهداف سند برنامه ملی پیشگیری و کنترل بیماری های غیر واگیر (۱۴۰۴-۱۳۹۴)، در چهاردهمین جلسه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی در اسفند سال ۱۳۹۴ به تصویب رسیده است.
وزیر بهداشت، در این نامه، فشار خون بالا را از جمله مهمترین عوامل خطر و تهدیدکننده سلامت مردم و مرگ زودرس ناشی از سکته های قلبی و مغزی دانست و تصریح کرد: افزایش آگاهی و سواد سلامت جامعه، شناسایی و کشف موارد فشار خون بالا، کاهش مصرف نمک روزانه مردم (به حداقل ۵۰ درصد ) با اطلاع رسانی به جوامع مردمی و کنترل صنایع و ساختارهای مرتبط، از اهداف برنامه بسیج ملی کنترل فشار خون بالا است.
همچنین دکتر نمکی در این نامه بر اختصاص بخشی از برنامه های پربیننده شبکه های سراسری و گزارش های خبری سازمان صدا و سیما به «بسیج ملی کنترل فشار خون بالا» و تشریح اهداف آن و حضور برخی از افراد صاحب نظر در برنامه های صدا و سیما براساس معرفی از طرف وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تاکید کرده است.
متن کامل نامه وزیر بهداشت به رییس سازمان صدا و سیما به این شرح است:
جناب آقای دکتر علی عسگری
رییس محترم سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران
همانگونه که استحضار دارید، مقام معظم رهبری در بند 2 سیاست های کلی سلامت "تحقق رویکرد سلامت همه جانبه و انسان سالم در همه قوانین، سیاستهای اجرایی و مقررات با رعایت اولویت پیشگیری بر درمان و کاهش مخاطرات و آلودگیهای تهدید کننده سلامت مبتنی بر شواهد معتبر علمی" را به عنوان تکلیف اعلام فرموده اند. بر همین اساس، اهداف سند برنامه ملی پیشگیری و کنترل بیماری های غیرواگیر (۱۴۰۴-۱۳۹۴)، در چهاردهمین جلسه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی در اسفند سال ۱۳۹۴ به تصویب رسیده است.
مطالعه روند بار بیماری های کشور در بازه زمانی 1394-1369 نشان داده که فشار خون بالا از جمله مهمترین عوامل خطر تهدیدکننده سلامت مردم و مرگ زودرس ناشی از سکته های قلبی و مغزی است.
در سال ۱۳۹۵ به طور متوسط 22 درصد زنان و ۲۱ درصد مردان ایرانی مبتلا به فشار خون بالا بوده اند، بطوریکه در گروه سنی ۵۵ تا ۶۹ سال نیز بیش از ۵۰ درصد دچار عارضه فشار خون بالا بودند، که متاسفانه برآوردها حاکی از آن است که حدود 60 درصد مبتلایان به فشار خون بالا، از این مساله آگاهی ندارند.
باید توجه داشت که سیاست های متنوع دستگاه های مختلف اجرایی باعث تغییرات در شیوه زندگی مردم (از قبیل رشد شهرنشینی، آلودگی هوا، مصرف غذاهای پرنمک، پرچرب و پرشیرین، کم تحرکی و اضافه وزن، اختلالات خواب، استرس های فردی و اجتماعی و ...) شده است که از عوامل اصلی خطر بروز فشار خون بالا می باشند. از این رو وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی روز ۲۷ اردیبهشت ماه سال جاری را همزمان با روز جهانی فشار خون، به عنوان آغاز بسیج ملی کنترل فشار خون بالا در اولویت برنامه های بهداشتی سال 1398 قرار داده است.