آخرين رهبر اتحاد جماهير شوروي
تاکيد بر تعامل امريکا و روسيه در زمينه بازدارندگي هسته اي
گورباچف: بازدارندگی هسته ای، به جای محافظت از جهان، جهان را به سمت خطر سوق می دهد.
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما، گورباچف در مقاله ای بر ضرورت تعامل راهبردی میان آمریکا و روسیه در زمینه بازدارندگی هسته ای تاکید کرد.
به گزارش خبرگزاری ایتارتاس از نیویورک، میخائیل گورباچف رهبر جماهیر شوروی سابق در مقاله ای که در روزنامه وال استریت ژورنال منتشر شد، نوشته است آمریکا و روسیه باید در زمینه بازدارندگی هسته ای خیلی سریع تعاملی راهبردی با هم برقرار کنند. گورباچف گفت: "این بازدارنده(پیمان منع اشاعه هسته ای) نمی تواند جهان را از تروریسم یا یک اشتباه بزرگ هسته ای محافظت کند و در صورتی که بین واشنگتن و مسکو گفتگویی معنادار برقرار نشود، احتمالا این دو اتفاق ( تروریسم یا اشتباه هسته ای) رخ خواهند داد."
وی افزود: "همچنین متقاعد شده ام که این بازدارندگی هسته ای، به جای محافظت از جهان، جهان را به سمت خطر سوق می دهد. به همین علت گفتگوهای میان خودم و مارگارت تاچر نخست وزیر وقت انگلیس را درباره این موضوع یادآور می شوم. ما درباره مسائل بسیاری بحث کردیم و در اغلب موارد نیز به اتفاق نظر رسیدیم، اما درباره این موضوع وی تا لحظه اخر مقاومت کرد. وی تاکید داشت سلاح های هسته ای دنیا را از جنگ جهانی سوم نجات داده است."
وی هشدار داد: " در نتیجه یک اشتباه فنی، خطای انسانی یا خطای کامپیوتری ممکن است از سلاح هسته ای استفاده شود. آخرین گزینه(خطای کامپیوتری) بیش از بقیه مرا نگران می کند. در حال حاضر از کامپیوتر در همه جا استفاده می شود و تا کنون خطاهای کامپیوتری بسیاری در صنایع دریانوردی و صنایع دیگر رخ داده است."