آمادگی شیرین سازی آب را تا یک میلیارد متر مکعب داریم
مدیرعامل مپنا گفت: در حال مذاکره با دولت برای تولید یک میلیارد متر مکعب آب شیرین در سال از طریق اب شیرین کنها هستیم و امیدواریم مراحل تصویب آن طی شود.
عباس علی آبادی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، با اشاره به اینکه ما به عنوان یک بنگاه خصوصی تدارک لازم برای تامین مالی و تجهیزات و اجرای این عملیات بزرگ را اعلام کرده ایم، افزود: فراموش نکنیم در سرزمین خشک و کم آب زندگی میکنیم و برنامه جامعی باید برای تامین آب کشور داشته باشیم به خصوص در شمال و جنوب کشور که آب شور وجود دارد.
علی آبادی گفت: هیچ توجیهی برای به تاخیر انداختن تامین آب شیرین وجود ندارد و ما نیز در این زمینه برنامه گستردهای در دست داریم و آماده ایم با استفاده از همه روشهای مدرن و روز شیرین سازی آب را انجام دهیم.
وی افزود: در جزیره قشم نیز تجربه خوبی در این زمینه داشتیم و هم اکنون در بوشهر نیز آب شیرین کنی به ظرفیت ۳۵۰ هزار متر مکعب در شبانه روز در حال اجرا داریم.
مدیرعامل مپنا ادامه داد: تلاش میکنیم با احداث این واحدها، همه تجهیزات مورد نیاز را در داخل کشور و با کمترین وابستگی تامین کنیم و در کنار آن نیز اشتغال زایی انجام شود.
وی گفت: در تابستان امسال هم باید مثل همه تابستانها نگران تامین برق باشیم، چون بیش از ۸۰ هزار مگاوات نیروگاه در کشور ساخته شده که از نظر استاندارد جهانی، استاندارد بالایی است و ۲۰ هزار مگاوات دیگر نیز در حال برنامه ریزی و اجرا است واغلب انرا نیز مپنا اجرا میکند، اما این نیروگاهها بعد از تامین برق ساعات پیک بیکار میماند.
علی آبادی افزود: مهمترین کار در این زمینه تولید محصولات انرژی بر و یا صادرات برق به کشورهای همسایه است که از نظر اقتصادی برای ما مفید خواهد بود.
وی گفت: برای صادرات برق تجدیدپذیر زمینه فراهم شده است، اما برای صادرات برق نیروگاههای حرارتی بخش خصوصی باید با تعیین قیمت گاز طبیعی فراهم شود و همچنین برای صادرات برق نیروگاههای سیکل ترکیبی بخش خصوصی که سوخت استفاده نمیکند فرصت مهیا شود.
مدیرعامل مپنا افزود: مهمتر از صادرات برق، تبدیل برق به تولید محصول است که این محصولات ارزش افزوده بیشتری دارد.
وی گفت: مپنا با ورود به صنعت آلومینیوم، این ظرفیت تولید برق کشور را به سمت صنعت بزرگ الومینیوم در بالادست و پایین دست حرکت میدهد و برق مازاد را به محصول قابل عرضه به دنیا تبدیل خواهیم کرد.
توان تولید ۶۰۰ میلیارد کیلووات ساعت برق را داریم مدیرعامل شرکت مپنا گفت: در شرایط فعلی و با ظرفیت نصب شده ۸۰ هزار مگاواتی نیروگاههای حرارتی، ۲۸۰ میلیارد کیلووات ساعت برق تولید میکنیم در حالی که توان تولید ۶۰۰ میلیارد کیلووات ساعت برق را داریم.
عباس علی آبادی در بیست و هفتمین همایش سالانه بین المللی انجمن مهندسان میکانیک ایران و هفتمین کنفرانس صنعت نیروگاههای حرارتی که در دانشگاه تربیت مدرس برگزار شد، افزود: این ظرفیت نصب شده نیروگاهی بخاطر تامین برق در ساعات اوج مصرف است در حالی که باید برای بعد از پیک نیز برنامه ریزی شود.
مدیرعامل شرکت مپنا در ادامه به چالشهای پیش روی بشر که مجمع جهانی اقتصاد آن را معرفی کرده اشاره کرد و گفت:: امنیت غذا یکی از آن چالش هاست که اگر راهی برای ان پیدا نشود انسان و و زمین دچار مشکل میشود.
وی افزود: تا سال ۲۰۵۰ باید برای ۹ میلیارد نفر غذا تهیه شود یعنی ۶۰ درصد بیشتر از وضع حاضر و این در حالیست که در مناطق مختلف دنیا هم اکنون به ازای هر نفر دهها و صدها کیلوگرم غذا دور ریخته میشود.
علی آبادی در ادامه رشد اقتصادی را چالشی دیگر برشمرد و گفت: رشد اقتصادی منجر به بهتر شدن شرایط اقتصادی در برخی نقاط دنیا و برای برخی افراد شده است، اما بخش دیگری از جمعیت ضعیفتر میشوند و این شکاف طبقاتی در دراز مدت مشکلاتی برای بشر درست میکند.
وی بیکاری را چالشی دیگر دانست و گفت: براساس تخمین سازمان جهانی کار از سال ۲۰۰۸ تاکنون ۶۰ میلیون شغل از بین رفته است که رشد نرخ بیکاری در دنیا هم اکنون مبحث مهمی است و در کشورهایی که بحران اقتصادی دارند وضعیت بدتر است.
علی آبادی گفت: تولید گازهای گلخانهای چالش دیگری است که با آن روبرو هستیم.
وی بحران تامین مالی، توسعه اینترنت، بهره وری جنسیتی (نابرابری جنسیتی)، کاهش تجارت جهانی، کمبود سرمایه گذاری در زیر ساختها و مشکلات پیش رو در حوزه سلامت به دلیل افزایش سن جمعیت را از دیگر چالشهای بشر برشمرد.
علی آبادی در ادامه سه راهکار توزیع ثروت عادلانه، مراقبت از محیط زیست و ایجاد تحرک در اقتصاد با استفاده از همه ظرفیتها را چارهای برای برطرف شدن این ده چالش برشمرد.