رئیس سازمان استاندارد ایران گفت: ایران پیشنهاد تدوین استاندارد متناسب با اصالت غذا را به کدکس بینالمللی ارائه داد و آنها هم پذیرفتند که ایران عهدهدار اجرای این استاندارد باشد.
وی تاکید کرد: کشور ما در زمینه محصولات غذایی نه از کیفیت، بلکه بیشتر از تقلبهایی که انجام میشود، رنج میبرند و به همین دلیل به کدکس پیشنهاد دادیم که استاندارد متناسب با اصالت غذا تدوین شود.
پیروز بخت تصریح کرد: مفهوم اینکه ایران عهدهدار تدوین و اجرای استاندارد متناسب با اصالت غذا از سوی کدکس شده این است که ارتباط ما با فضای بینالمللی افزایش مییابد.
وی گفت: با افزایش مراقبتها در فرایند تولید مواد غذایی، صادرات محصولات کشاورزی هم افزایش خواهد داشت.
رئیس سازمان ملی استاندارد ایران در ادامه در زمینه سامانه نشان حد مجاز آلایندهها افزود: امروزه استفاده از ظرفیتهای الکترونیکی بسیار مهم است و این سامانهها باعث میشود، شفافیت و سرعت کار افزایش یابد، به طوری که در این سامانه فرایند صدور مجوزها به یک ششم رسیده است.
پیروزبخت به ارزش و اهمیت ایمنی غذایی اشاره کرد و گفت: بهداشت ضعیف مواد غذایی، فقدان عملیات پیش گیرنده، وجود مواد شیمیایی، نگهداری نامناسب مواد غذایی باعث میشود، ایمنی مواد غذایی کاهش یابد.
به گفته رئیس سازمان ملی استاندارد ایران، غذا در دنیای امروز به عنوان محور توسعه تلقی میشود، بنابراین استانداردهای غذایی مورد نیاز آن باید تامین شود.
وی ادامه داد: در این زمینه وزارت جهاد کشاورزی مسئول سلامت غذایی از مزرعه تا رسیدن به دست مصرف کننده است و سازمان ملی استاندارد ایران هم موظف است استانداردهای لازم در این زمینه را تدوین کند و سازمان ملی استاندارد مستقیما زیر نظر رئیسجمهور اداره میشود.
پیروزبخت تاکید کرد: این سامانه امکان رؤیت اطلاعات ۸۰ قلم اطلاعات درباره هر محصول را دارد.