علی فرحبخش در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما افزود: به خاطر محدودیتهای بیرونی و سیاستهای اشتباهی که در سالهای گذشته پیش گرفته شده کشور با شرایط رکودی هم همراه است و ما امسال میراث یک رکود تورمی خواهیم بود که شاید سنگینتر از سال قبل باشد.
این اقتصاددان گفت: شرایط خاصی که به کشور وارد شده باعث شوک ارزی شده و به دنبال آن تبعات تورمی دارد و ما امسال شاهد یک رکود تورمی در کشور خواهیم بود.
وی ادامه داد: سیاستگذاران باید با دقت و ریزبینی به سیاست گذاری بپردازند تا هم فشار کمتری به مردم و بنگاهها وارد شود و همینکه بتوانیم از این بزنگاه تاریخی عبور کنیم.
فرحبخش در خصوص تامین مالی بنگاهها که یکی از مشکلات پیش روی بنگاه هاست گفت: متاسفانه بیشتر بنگاههای ما برای تامین مالی خود به بانکها مراجعه میکنند در صورت که در تمام دنیا به اوراق قرضه و بازار سرمایه برای تامین مالی متکی هستند.
وی افزود: بستر سازی برای آنکه بنگاهها بتوانند تامین مالی را از طریق بازار سرمایه و انتشار اوراق قرضه انجام دهند اقدام بسیار مهمی است که باید انجام شود و همچنین اصلاح سیستم بانکی برای دریافت تسهیلات آسان نیز میتواند در جهت رونق تولید موثر باشد.
این اقتصاددان در ادامه گفت: هنوز سیاستهای لازم برای انتشار اوراق قرضه دست و پا گیر است و بنگاهها فکر میکنند اگر سراغ سیستم بانکی بروند ارزانتر و راحتتر میتوانند تامین مالی کنند در صورتی که اگر قوانین دست و پاگیر بازار سرمایه برطرف شود، بنگاهها به سمت بازار سرمایه تغییر مسیر میدهند.
وی در خصوص تاثیر تحریمها در اقتصاد گفت: به هر حال تحریمها تاثیرگذارند، اما هرچقدر ما بهتر تصمیم بگیریم بهتر میتوانیم تاثیرات تحریمها را خنثی کنیم.
فرحبخش گفت: یکی از راههای برگرداندن ارز به کشور تسهیل کردن شرایط صادرات است و با از بین بردن محدودیتهای صادراتی میتوانیم ارزآوری بهتری برای کشور داشته باشیم.