در حاشیه مراسم امضا تفاهم نامه توسعه صنعت زنبورداری
تامین کامل نیاز بازار به گوشت مرغ برای ماه رمضان
معاون امور دام وزیر جهاد کشاورزی از تامین کامل نیاز بازار به گوشت مرغ برای ماه رمضان خبر داد
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما،
مرتضی رضایی در حاشیه مراسم امضای تفاهم نامه توسعه صنعت زنبورداری در ایران و عرضه به بازارهای بین المللی افزود: هم اکنون گوشت مرغ به اندازه کافی تولید و بدون وجود محدودیت در مراکز عرضه، توزیع میشود و برای ماه رمضان نیز مشکلی وجود ندارد.
وی با اشاره به کاهش چندهزار تومان قیمت گوشت قرمز گفت: قیمت دام زنده نیز ۷ تا ۸ هزار تومان کاهش یافته است.
معاون وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: با توجه به بارشهای مناسب، امسال در مراتع وضعیت خوبی برای دامپروران و تولید گوشت پیش بینی میشود.
رضایی درخصوص وضعیت تولید تخم مرغ نیز گفت: سال گذشته قیمت هر کیلو تخم مرغ در سطح مرغداریها به زیر ۵ هزار تومان کاهش یافته که برای تولید کننده کاملا غیر اقتصادی است.
وی افزود: با توجه به شرایط اقتصادی فعلی، باید تولید افزایش یابد و بازار برای مصرف کننده و تولید کننده از طریق صادرات تنظیم شود.
جایگاه مناسب ایران برای پرورش دام و زنبور عسل
معاون امور دام وزارت کشاورزی از امضا تفاهم نامه برای همکاری مشترک کسب و کار و تجارت صنعت زنبور داری ایران و عرضه آن در بازارهای بین المللی خبر داد.
مرتضی رضایی در مراسم امضا این تفاهم نامه با اشاره به اینکه ایران سومین کشور تولید کننده عسل در جهان است، افزود: ایران به دلیل تنوع اقلیمی جایگاه مناسبی برای پرورش دام و زنبور عسل در کشور دارد.
وی با اشاره به وجود هفت تا ۹ اقلیم اصلی در ایران گفت: این شرایط ویژه برای انواع فعالیتها بستر مناسبی ایجاد کرده است و البته پرورش زنبور عسل به دلیل هزینه کم آن در تولید و درآمد زایی قابل توجه و ارزش افزوده بالای آن میتواند شغل بسیار مناسبی در کشور باشد.
معاون امور دام وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه پرورش زنبور عسل به صورت سنتی باید به فراموشی سپرده شود ادامه داد: امروز تولید ژل رویال، زهر زنبور عسل و موم از ۱۰ سال پیش تاکنون در کشور اتفاق افتاده است که شاید تا پیش از آن ما تصور تولید آن را نداشتیم.
رضایی با بیان اینکه ژل رویال در دنیا به صورت میلی گرمی به کپسول تبدیل شده و مصرف انسانی دارد افزود: سال گذشته طبق سرشماری انجام شده از کلونیهای سراسر کشور بیش از سه تا چهار تن ژل رویال در کشور تولید شده است که این ماده پر ارزش دارای ارزش افزوده بالایی است.
وی گفت: این تولیدات با انتقال دانش و فناوری در کشور محقق شده است که البته تفاهم نامه امروز برای انتقال بیشتر این دانشها و شناخت کافی از زنبور داری اتفاق افتاده است.
معاون امور دام وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه تاکنون آموزش کافی به تولیدکنندگان داده شده است، ادامه داد: موضوع مهم برای ما در حال حاضر ورود به بازارهای جهانی است که البته برای این کار نشان سازی نقش موثری خواهد داشت و ما باید در این بخش برای ایجاد نشانهای محلی ارزش خاص قائل باشیم.
رضایی افزود: راه اندازی آزمایشگاه مرجع در کشور برای ارائه تاییدیههای لازم به تولیدکنندگان از دیگر اتفاقات انجام شده است که این کار به منظور افزایش بهره وری در تولید عسل و پروردههای آن انجام شده است.