به گزارش سرويس بين الملل
خبرگزاری صداوسیما، رئیس جمهور افغانستان اعلام کرد: صلح متعلق به مردم افغانستان و اجازه نمیدهیم روند صلح غیرافغانی باشد.
"محمد اشرف غنی" در مراسم آغاز به کار لویه جرگه مشورتی صلح افغانستان گفت: افغانستان هدیه کسی نیست که در اختیار ما قرار گرفته باشد، مردم این کشور با پدیدههای شوم مبارزه کرده اند تا آزادی، تمامیت ارضی، استقلال و حق تعیین سرنوشت خود را به دست خود بگیرند و مسوولیت آینده افغانستان در دست ما است.
وی افزود: افغانستان میخواهد روی پای خود بایستد و من نمیخواهم مسوولان آینده این کشور دست کمک به سوی کشورهای دیگر دراز کنند.
رییس جمهور افغانستان هدف از برگزاری لویه جرگه مشورتی صلح را تعیین حدود مذاکرات صلح با گروه طالبان اعلام و تصریح کرد: در این نشست، صلح باید تعریف و درباره چگونگی آن تبادل نظر شود و دولت افغانستان نیز راهبرد مذاکرات صلح با گروه طالبان را براساس دیدگاههای شرکت کنندگان لویه جرگه تعیین و از امکانات دولت برای تحقق دیدگاههای مردم درباره صلح استفاده خواهد کرد.
"اشرف غنی" بابیان اینکه مذاکرات صلح با طالبان از همین لویه جرگه آغاز میشود، افزود: ما خواستار مذاکرات بدون پیش شرط با طالبان هستیم و در هر جایی از خاک افغانستان که طالبان بخواهد حاضریم مذاکره کنیم.
وی خطاب به طالبان گفت: شما چرا از مذاکره با دولت و ملت افغانستان نگرانید؟ اگر شما در انحصار و قبضه دیگران هستید ما حاضریم به شما کمک کنیم که از انحصار آنها نجات پیدا کنید و پیش از این نیز اعضای طالبان گفته بودند از جنگ خسته شده اند و حاضرند به جنگ پایان بدهند.
رئیس جمهور افغانستان افزود: برنامه مذاکره و صلح باید این ملت را از فقر و نابسامانی خارج کند، ما صلح شکننده نمیخواهیم بلکه صلح دایمی میخواهیم تا جهانیان باور کنند و افغانستان به محلی برای سرمایه گذاری خارجی تبدیل شود و کشور ما از کمکهای خارجی بی نیاز شود.
وی بابیان اینکه دولت افغانستان به دنبال توافقات (صلح) شتابزده نیست، افزود: ما باید از تجارب توافقات عجولانه گذشته در افغانستان و نیز از تجارب بین المللی درس عبرت بگیریم.
رئیس جمهور افغانستان گفت: کسانی که صلح میخواهند با آنها صلح میکنیم و کسانی که به دنبال جنگ هستند چنانکه در گذشته نیز بوده اند، نتیجه اش این است که ما زخمی میشویم و عقاب زخمی جسورتر میشود.
"اشرف غنی" خطاب به تحریم کنندگان لویه جرگه مشورتی صلح گفت: مردم فقیر افغانستان بار جنگ را به دوش میکشند نه نخبگان سیاسی، من اینجا برای تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری نیامده ام و اگر برای تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری میآمدم، نام این نشست لویه جرگه نبود، من نمیخواهم این رسم زیبای مردم افغانستان را (لویه جرگه) نادیده بگیریم.
رئیس جمهور افغانستان با اشاره به اینکه کشورش در بخش اقتصاد و تجارت در انحصار پاکستان نیست، افزود: افغانستان قلب آسیا است و ما با کشورهای همسایه خود از جمله کشورهای آسیای مرکزی روابط خوبی داریم.
"اشرف غنی" خطاب به شرکت کنندگان لویه جرگه گفت: شما سفیران صلح هستید و مذاکرات صلح را باید به گفتمان ملی تبدیل کنید.
رئیس جمهور افغانستان ضمن قدردانی از تلاش نظامیان افغان برای دفاع از کشورشان گفت: از برکت وجود نظامیان افغان است که ما از موضع قوی وارد روند صلح میشویم.
"عمر داودزی" رئیس کمیسیون برگزاری لویه جرگه مشورتی صلح افغانستان نیز شمار اعضای لویه جرگه را سه هزار و دویست نفر از سی و چهار استان این کشور اعلام کرد و گفت: این بزرگترین، لویه جرگه تاریخ معاصر افغانستان است.
وی افزود: لویه جرگه مشورتی صلح افغانستان چهار روزه است و اعضای لویه جرگه در پنجاه و یک کمیته کاری درباره موضوع صلح بحث و تبادل نظر میکنند.
نمایندگان شورای ملی (اعضای مجالس سنا و نمایندگان)، اعضای شورای عالی صلح، علما، شخصیتهای سیاسی، فرهنگیان، هنرمندان، نویسندگان، اعضای خانوادههای شهدا و معلولان، عشایر، متخصصان، فعالان حقوق زنان، وکلا، نهادهای مدنی، اعضای شوراهای استانی و نمایندگان مهاجران افغان در ترکیب اعضای لویه جرگه مشورتی صلح حضور دارند.
رئیس جمهور افغانستان همچنین در این مراسم، "عبدالرب رسول سیاف" شخصیت سیاسی و جهادی افغان را به عنوان رئیس لویه جرگه منصوب کرد.