به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، آیت الله سیدمحمد خامنه ای در همایش بین المللی زاگرس شناسی که با حضور کارشناسان و متخصصان باستان شناسی و ایران شناسی در سالن همایش های بنیاد ایران شناسی برگزار شد با اشاره به اینکه ایران به دور از تعصبات نژادی و جغرافیایی سرزمین اصیل و دارای کرامات است افزود: این آب و خاک، عمود خیمه علم و دانش است و شخصیت هایی از گذشته تاکنون پرورانده و توانسته است تاریخ بسیار سنگین و عمیقی را ایجاد کند.
وی تاکید کرد: طرح پژوهشی زاگرس شناسی کاری مبتنی بر تعصبات جغرافیایی نیست و نگاهی علمی به پیدایش و حرکت انسان در عالم دارد.
رئیس بنیاد ایران شناسی افزود: وظیفه این بنیاد و گروه پژوهشگران این است که به علم و دانش و روشنگری تاریخی جهان کمک کند.
آیت الله سید محمد خامنه ای ابراز امیدواری کرد برنامه پژوهشی پیدایش انسان ،گام بلندی در زمینه کشف خاستگاه پیدایش حیات انسان در جهان باشد.
وی گفت: عملیات و تحقیقات در زمینه کشف نقطه آغاز حیات انسان تاکنون به جای نرسیده است اما از آنجا که منطقه زاگرس در محدوده جغرافیایی شمال غربی تا جنوب شرقی همه امکانات و استعداد را به عنوان خاستگاه انسان دارد بنابراین طرح پژوهشی تدوین شده و هم اکنون در دست اجراست.
رئیس بنیاد ایران شناسی افزود: باید پژوهش های عمیقی انجام شود تا ثابت کنیم حتی انسان اولیه نیز در ایران وجود داشته است.
آیت الله سید محمد خامنه ای گفت: در منطقه زاگرس مطالعات در ابعاد مختلف انجام شده و از آنجا که مستندات تاریخی بر مبنای یافته های باستان شناسی است بنابراین بزودی پژوهش های باستان شناسی در منطقه زاگرس به طور گسترده انجام می شود.
وی تاکید کرد: برخی قرائن در آثار طبیعی به ویژه در بقایایی که به دست آمده است نشان می دهد تاریخ زیست در منطقه زاگرس بسیار قدیمی است و مطالبی که در روایات و احادیث در کتب مذهبی وجود دارد نیز این مطلب را تأیید می کند که یکی از آنها پیدا شدن کشتی نوح در کوه های شمال غربی زاگرس است.
رئیس بنیاد ایران شناسی افزود: در روند عملیات و تخفیفات باستان شناسی و پژوهشی هرچه پیش می رویم امید این که حقیقت خاستگاه انسان در ایران ثابت شود ، زیاد است و این موضوع ارزش سرمایه گذاری و پژوهش را دارد.
آیت الله سید محمد خامنه ای تصریح کرد: همواره سیاستمداران غربی تلاش کرده اند با بزرگ نمایی تمدن های مصر و هند بر تمدن بزرگ ایران سرپوش بگذارند چون معتقدند که اگر ایرانیان گذشته خود را بشناسند در دنیا مسلط خواهند شد همان طور که امروز انقلاب اسلامی به مردم جهان نوید از بین رفتن ظلم و ستم را می دهد و این دستاورد به برکت علم و آگاهی در این سرزمین است.
وی افزود: این سرزمین و این ملت جای کوچکی نیست و امیدواریم با اجرای این طرح پژوهشی منفعتی به تاریخ بشری برسد و همه بهره ببرند.
رئیس بنیاد ایران شناسی خطاب به پژوهشگران برنامه تحقیقاتی کشف پیدایش انسان در منطقه زاگرس گفت: از ادامه تحقیقات مأیوس نشوید و هر نتیجه ای که بدست بیاید مبنی بر این که فرض علمی ثابت و یا رد شود مطلوب است و امیدواریم تحقیقات گام بلندی باشد و دری را به روی علم باز کند.
حامد فروزان معاونت پژوهشی بنیاد ایران شناسی نیز در این همایش با بیان اینکه مطالعات زاگرس شناسی هنوز به پایان نرسیده است گفت: با شواهد و آثار به دست آمده مدعی هستیم که نظریه پیدایش انسان در منطقه زاگرس ثابت شده و این موضوع به شدت مورد توجه کارشناسان و باستان شناسان خارجی قرار گرفته است.
وی افزود: پژوهشگران جهانی برای شرکت در طرح پژوهشی زاگرس شناسی اعلام آمادگی کردند و هم اکنون با این طرح همکاری می کنند.