پخش زنده
امروز: -
فرمانده نیروی دریایی ارتش: نیازی به قدرتهای فرامنطقهای برای ایجاد امنیت در منطقه نیست
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، امیر دریادار حسین خانزادی در نشستی خبری که بهمنظور تشریح دستاوردهای سفر وی به چین برگزار شد، ضمن گرامیداشت روز خلیج فارس، گفت: برای ما ایرانیان خلیج فارس بخشی از هویت ملی است.
وی افزود: ما به دعوت پکن در هفتادمین سالگرد تاسیس نیروی دریایی چین در این کشور حضور یافتیم و ابتدا دیداری با فرمانده نیروی دریایی چین داشتیم؛ در این دیدار، ایشان پیشینهای از روابط دو کشور را بیان و از حضور فرمانده نیروی دریایی ایران در این مراسم تشکر کرد.
فرمانده نداجا گفت: بازدیدهای خوبی از نیروی دریایی چین و گفتوگوی خوبی با فرماندهان چینی داشتیم. این کشور ظرفیتهای بسیار خوبی در حوزه دانش و فناوری و تمدنی دارد و این ظرفیتها متقابلاً به اشتراک گذاشته میشود.
دریادار خانزادی افزود: کشورهای بزرگ صاحب تمدن در حال خیزش به سمت دریا هستند، که باید سایر قدرتها در مقیاس جهانی فضا را برای کشورهای صاحب تمدنی، چون ایران و چین باز کنند.
وی گفت: ترتیبات امنیتی مطلوب در منطقه باید توسط خود کشورهای منطقه ایجاد شود و نیازی به قدرتهای فرامنطقهای برای ایجاد امنیت نیست.
ناوشکنهای دنا و دماوند آماده آب اندازی و تحویل به ناوگان دریایی است
فرمانده نیروی دریایی ارتش درباره الحاق ناوشکنهای دنا و دماوند نیز گفت: ناوشکن دنا برای به آب اندازی در جنوب و ناوشکن دماوند در شمال آماده تحویل به ناوگان دریایی کشور هستند.
امیر دریادار خانزادی با اعلام اینکه در سال جاری یک رزمایش دریایی مشترک با ناوگان دریایی روسیه در آبهای جنوب کشورمان پیشبینی شده است، گفت: نیروی دریایی ارتش از جوانان نخبه، تحصیلکرده، مستعد و قابل اعتماد برخوردار است که با بهرهگیری از تجهیزات داخلی در سطوح مختلف حرف برای گفتن دارند.
فرمانده نداجا گفت: ۶۱ هیئت از کشورهای مختلف در اجلاس هفتادمین سال تاسیس نیروی دریایی چین شرکت کردند که ۳۶ کشور در سطح فرمانده حضور یافته و ۲۵ کشور در سطح جانشین فرمانده و ۱۱ کشور نیز علاوه بر فرماندهان، ناوگانهای خود را نیز برای شرکت در رژه دریایی به کشور چین اعزام کردند.
امیر خانزادی افزود: وقتی صحبت از ارتباط و دوستی با کشورهای مختلف میکنیم، این دوستی ابعاد مختلفی پیدا میکند، بخشی از این ارتباط و دوستی، «سیاسی» و «اقتصادی» و بخش دیگر نظامی و دفاعی است.
وی با اشاره به اهمیت نیروی دریایی در برقراری تعامل با دیگر کشورها گفت: نیروی دریایی با تمام تسلیحات و تجهیزات میتواند وارد بندر کشوری دیگر شود در صورتی که بلندپایهترین مقام یک کشور هم نمیتواند همراه با یک سلاح سبک وارد کشور دیگری شود.
فرمانده نیروی دریایی ارتش افزود: محور اصلی سخنرانی بنده به عنوان نماینده ایران در اجلاس هفتادمین سالگرد تأسیس نیروی دریایی جمهوری خلق چین، توسعه تعاملات برای دستیابی به امنیت جمعی بود.
دریادار خانزادی گفت: مشارکت، تعامل، ظرفیتسازی، بیان کارکردهای مخرب قدرتهای استکباری در آبهای آزاد و به اشتراک گذاشتن اطلاعات ازجمله محورهای سخنرانی نماینده ایران در این اجلاس بود.
وی افزود: در حاشیه این اجلاس با ۱۰ فرمانده نیروی دریایی از کشورهای مختلف به طور کاملا محرمانه دیدار داشتیم که یکی از محورهای این دیدارها، برگزاری مسابقات غواصی به میزبانی نیروی دریایی جمهوری اسلامی ایران بود. مسابقات غواصی عمق در ۲ ماه آینده با حضور برخی کشورها در آبهای جنوب کشورمان برگزار میشود.
فرمانده نداجا با اشاره به تعاملات این نیرو با دیگر کشورها در حوزه آموزش گفت: تاکنون از نیروهای دریایی ایتالیا، هند، چین و پاکستان دعوتنامه تبادل در حوزه آموزش داشتیم و هماکنون نیز تعدادی از افسران ما در این کشورها مشغول تحصیل هستند و همچنین بخشی از دانشجویان خارجی این کشورها، در ایران به تحصیل میپردازند.