به گزارش سرويس بين الملل
خبرگزاری صداوسیما، نشست لویه جرگه مشورتی صلح افغانستان در میان تدابیر شدید امنیتی و با حضور رئیس جمهور این کشور برگزار شد.
کمیسیون برگزاری لویه جرگه مشورتی صلح افغانستان اعلام کرد: نزدیک به سه هزار نفر به نمایندگی از ۲۴ قشر مردمی از جمله مسوولان دولتی، شخصیت سیاسی، جهادی، علما، فرهنگیان، سرمایه گذاران، خانوادههای شهدا و معلولان، رسانهها و نمایندگان مهاجرین افغان مقیم خارج در این نشست حضور دارند که ۳۰ درصد از مجموع شرکت کنندگان زنان و ۲۰ درصد را جوانان تشکیل میدهند.
تعریف و چگونگی دستیبابی به صلح و تعین چارچوب مذاکره با طالبان دو موضوع اصلی لویه جرگه مشورتی صلح افغانستان اعلام شده است.
همزمان با نشست کار لویه جرگه مشورتی صلح، مسیرهای منتهی به محل برگزاری لویه جرگه بسته است و به عابران اجازه رفت و آمد داده نمیشود.
همچنین در سراسر کابل به ویژه مرکز این شهر، مراکز ایست بازرسی ایجاد شده است، نیروهای ارتش و پلیس در سطح شهر به صورت مداوم در حال گشت زنی هستند و اوضاع را از نزدیک زیر نظر دارند.
از سوی دیگر حدود پنجاه نفر از شخصیتهای سیاسی افغانستان از جمله "حامد کرزی" رییس جمهو سابق، "عبدالله عبدالله" رییس اجرایی، "عبدالرشید دوستم" معاون اول ریاست جمهوری و "محمد کریم خلیلی" رییس شورای عالی صلح افغانستان و نیز اعضای سیزده حزب سیاسی لویه جرگه را تحریم کرده اند و در این نشست شرکت نمیکنند.
شخصیتهای سرشناس سیاسی که لویه جرگه را تحریم کرده اند معتقدند: برگزاری این نشست، بی موقع و غیرمفید است و نمیتواند روند صلح را در افغانستان سرعت ببخشد.
گروه طالبان نیز یکشنبه شب در بیانیهای اعلام کرد: لویه جرگه دولت افغانستان، روند صلح را تخریب میکند و این نشست نمایشی و در راستای اهداف بیگانگان است.
دولت افغانستان به مناسبت برگزاری لویه جرگه مشورتی صلح، هفته جاری را در کابل تعطیل رسمی اعلام کرده است.