به گزارش سرويس بين الملل
خبرگزاری صداوسیما به نقل از خبرگزاری فرانسه ؛ امانوئل مکرون رئیس جمهور فرانسه و آنگلا مرکل صدر اعظم آلمان روز دوشنبه در نشست سران بالکان در برلین تلاش خواهند کرد صربستان و کوزوو را به از سرگیری گفتگو متقاعد سازند.
روابط صربستان و کوزوو با گذشت بیست سال از مناقشه مسلحانه اکنون به پائین ترین سطح تنزل یافته است.
رئیس جمهور فرانسه در آستانه نشست سران بالکان در برلین که قرار است بعد از ظهر روز دوشنبه به مدت چهار ساعت برگزار شود، گفت ما می خواهیم برای نزدیک کردن دوباره صربستان و کوزوو از تجربه تاریخی آشتی و همکاری پویا میان آلمان و فرانسه استفاده کنیم. این کار با توجه به بافت تاریخی منطقه بالکان می تواند مفید واقع شود.
با توجه به اختلافات میان بلگراد و پریشتینا، آلمان در خصوص اهدافی که می تواند نشست برلین داشته باشد جانب احتیاط را حفظ کرده است. دولت آلمان اعلام کرد نشست برلین فرصتی خواهد بود برای تبادل نظرات و دیدگاه ها به منظور تقویت صلح و ثبات در منطقه و به ویژه در این نشست تلاش خواهیم کرد راهی برای ازسرگیری گفتگوها میان صربستان و کوزوو پیدا کنیم.
بیست سال پیش جنگ میان صربستان و کوزوو کنترل منطقه کوزوو را از دست بلگراد خارج کرد. اما صربستان همچنان کوزوو را یکی از استانهای خود می داند.
دولت های آلمان و فرانسه از سران برخی کشورهای دیگر بالکان نظیر مونتهنگرو، آلبانی، مقدونیه شمالی، کرواسی، اسلوونی و بوسنی و هرزگوین نیز برای شرکت در نشست برلین دعوت کرده اند.
در گفتگوهای برلین که تحت نظارت اتحادیه اروپا برگزار خواهد شد، فرانسه و آلمان تلاش می کنند برای نزدیک کردن صربستان و کوزوو که روابطشان از چندین ماه پیش تقریبا به صفر رسیده است، راه حلی مناسب پیدا کنند.
تابستان گذشته به نظر می رسید با موافقت الکساندر ووچیچ رئیس جمهور صربستان و هاشم تاچی رئیس منطقه کوزوو بر سر ایده "تبادل سرزمینها" یا "اصلاحات مرزی"، شرایط برای از سرگیری گفتگوها میان بلگراد و پریشتینا فراهم شده است. رئیس جمهور صربستان امیدوار بود بتواند با این کار شرایط را برای پیوستن کشورش به اتحادیه اروپا فراهم کند. با این حال نه در داخل کوزوو و صربستان نه در اتحادیه اروپا در این زمینه اتفاق نظر وجود ندارد.
دستگاه دیپلماسی آلمان بیم آن دارد که اختلافات صربستان و کوزوو بار دیگر مشاجرات کهنه منطقه بالکان را که در سال های 1990 از مناقشات مسلحانه و جنگهای داخلی زخم دیده است، دوباره زنده کند.
اولریک دمر، سخنگوی دولت آلمان نیز تاکید کرد بیم آن داریم که مناقشه صربستان و کوزوو برای کل منطقه پیامدهای منفی داشته باشد.
مقامات آلمان آشکارا و به طور رسمی به نگرانی های خود در این باره اذعان نمی کنند اما فرانسه و آمریکا و برخی رهبران دیگر اتحادیه اروپا به صراحت در این باره هشدار می دهند.
اما کارشکنی های صربستان در روند نامزدی کوزوو برای پیوستن به پلیس بین الملل (اینترپل) و سپس تصمیم پریشتینا مبنی بر اعمال حقوق گمرکی صد در صدی بر برخی محصولات وارداتی از صربستان، طرح تبادل سرزمینی یا اصلاحات مرزی را میان دو کشور در نطفه خفه کرد.
رئیس منطقه کوزوو تاکید کرده است تا زمانی که بلگراد برای به رسمیت شناختن استقلال کوزوو از خود انعطاف نشان ندهد، تدبیر تنبیهی اعمال مالیات های صد در صدی بر کالاهای وارداتی از صربستان به قوت خود باقی خواهد ماند.
اما صربستان نیز تاکید کرده است تا زمانی که کوزوو این حقوق گمرکی را حذف نکند، بلگراد از حاضر شدن در مذاکراتی که اتحادیه اروپا تدارک دیده است، سر باز خواهد زد.