باج خواهی جنبلاط از حزب الله
اقدام جنبلاط علیه حزب الله تبلیغاتی و به منظور رسیدن به منافع شخصی است
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما، النشره در یادداشتی اظهارات اخیر ولید جنبلاط علیه مزارع شبعا را در چارچوب باج خواهی های وی از جنبش حزب الله قلمداد کرد.
در این مطلب تحت عنوان «آیا جنبلاط جنگی داخلی علیه حزب الله آغاز کرده است؟» نوشت: اظهارات ولید جنبلاط رئیس حزب سوسیالیست ترقی خواه لبنان درباره هویت مزارع شبعا, در واقع صدای آژیر خطری بود که وی علیه حزب الله به صدا در آورد. وی بدون در نظر گرفتن امکان حل و فصل اختلافاتش با حزب الله، اساس این مسئله را هدف قرار داده است. آیا جنبلاط تصوّر می کند حزب الله به علت تحریم های آمریکا ضعیف شده است و می خواهد از این فرصت بهره برداری کند؟
سیاستمداران مطلع در گروه هشت مارس می گویند جنبلاط چندین بار از طریق کانالهای موجود پیام هایی برای حزب الله فرستاده و از نگرانی هایش درخصوص اقداماتی که علیه جایگاه سیاسی او صورت می گیرد, سخن گفته است. مسئله انتخابات و پیامدهای آن در ساختار کابینه دولت این کشور و درخواست او برای مشارکت دادن دروزی ها در ساختار کابینه نیز از جمله نگرانی های جنبلاط است زیرا وی می خواهد پسرش تیمور جنبلاط را وارث سیاسی خود قرار دهد. جنبلاط اکنون مشاهده می کند که بادهای منطقه ای بر خلاف مسیر کشتی او می وزند.
این سیاستمداران می گویند این مسئله فراتر از موضوع کارخانه سیمان عین داره است. این کارخانه همه استانداردها و مجوزهای لازم را اخذ کرده است. فعالیت این کارخانه کاملاً قانونی است و اقدامات حسین الحاج حسن وزیر سابق صنایع لبنان قانونی است. بنابر این وقتی جنبلاط نمی خواهد مجوزهای قانونی و احکام قضایی و مصوبات وزارتی را بپذیرد, چگونه می توان از اجرای قانون و مبارزه با فساد سخن گفت؟! به گفته آنها, سعد الحریری نخست وزیر لبنان می داند که جنبلاط حق متوقف کردن فعالیت این کارخانه را ندارد.
به گفته افراد مطلع؛ جنبلاط وقتی نتوانست سهمی از این کارخانه بگیرد, تصمیم گرفت از فعالیت آن جلوگیری کند. وی جنگی تبلیغاتی با محوریت محیط زیست آغاز و طرفدارانش را در عین داره علیه این کارخانه بسیج کرد. جنبلاط پیشتر موضوع پیروزی حزب الله علیه تروریسم را در سوریه مطرح کرده و خواستار همکاری با حزب الله شده بود اما مدتی بعد گفتمان خود را تغییر داد و موضوع کارخانه سیمان عین داره را مطرح کرد و اکنون به مسئله مزارع شبعا رسیده است. وی به قصد فریبکاری این موضوع را مطرح کرده است. این درحالی است که مسئله مزارع شبعا مسئله ای حاکمیتی به شمار می رود و اظهارات جنبلاط در واقع هدیه ای به تل آویو به شمار می رود. این مسئله شبیه به اقدام دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا علیه جولان سوریه است.
نهادهای حکومتی لبنان باید به مسئولیت امنیتی خود عمل و اجرای قانون را تضمین کنند تا این کارخانه فعالیت خود را از سر گیرد در غیر این صورت قانون جنگل حاکم خواهد شد و هر گروهی برای احقاق حق خود رأساً وارد عمل خواهد شد که در این صورت مهار کردن اوضاع دشوار خواهد شد و هزینه سنگینی به همراه خواهد داشت.